שונות > אוהדי בית''ר ירושלים כהניסטים

לזכרון!

<< < (4/6) > >>

נאור:

--- ציטוט של: פּז על דצמבר 05, 2007, 20:44:15 ---אריה, אמנם אני מסכים עם אושרי על דברים מסויימים ביחס לרב עובדיה, אך לא בכך שהוא כמו רבין.
בעניין הכבוד לרב עובדיה יוסף.
כשמדובר באדם ש"פיו הולך לפניו", והידיעות בנוגע אליו בד"כ עוסקות בהשמצות שלו כלפי אישים, איכשהו אני לא מאוד נפגע כשלא מכנים אותו רב.
אמנם לתואר "ראש ממשלה", "שר", "פרופסור", כנראה שאין יותר מדי משמעות בשבילך, וכנראה שגם בשבילו, אך לא זכור לי שהרב עובדיה יוסף כינה את מושאי השמצותיו בתאריהם המתאימים, ואני מתאר לעצמי שכשאתה מבקר את צרת החינוך למשל, אתה לא מקדים ב"הפרופסור".
כשהרב עובדיה יוסף ינהג בכבוד כלפי אנשים אחרים, אז אאבק על כבודו.
(כמובן שאני אדם מסורתי, לא דתי, ולכן אין לי הכבוד ואפילו היראה שיש לדתיים מרבנים, וזה כנראה מסביר את דעתי בעניין.)

--- סוף ציטוט ---

אתה יודע מה העניין ? שאני לא ירא מהרב עובדיה , אני פשוט מכבד אותו . בן אדם גאון [גאון = ג-3 , א-1 , ו=6 , נ-50 = 60! , יודע 60 מסכתות בע"פ ! זה לפי התורה ! ] שאי=אפשר בכלל לקטרג עליו . אבל זה הטבע של האנשים במדינה הזאת , וסליחה אם אני יותר מדי ישיר ותקיף ... אבל כשבבית הספר היסודי מלמדים אותנו שדוד המלך זצ"ל זכותו יגן עלינו חטא , ששולמה המלך זצ"ל חטא ושאפילו אליהו הנביא ומשה רבינו הם לא כ"כ טהורים - זה פשוט מייצר חברה יהודית שפשוט לא מסתכלת על עצמה . ראבק , ילד בגיל 16 קורא לרב גאון במילה אדיוט . זה בושה וחרפה .

אתה בחור מסורתי , ז"א שאתה מאמין בתורה ומשתדל ללכת בדרך מסורת ... אז יש לי שאלה אלייך :

הרב עובדיה הוא גדול דור , גאון ה' ישמור עליו!עכשיו , לא שאני משווה או משהו , אבל תאר לך נער עברי
שפוגש בדוד המלך וקורא לו אדיוט . או עזוב את דוד המלך זצ"ל זכותו יגן עלינו אמן סלה!!!

תאר לך שנער עברי קטן וצנום היה הולך בדרך , פוגש ברב נחמן או רב שלמה יצחקי או אור החיים  הקדוש או הבעל שם טוב או הפרי מגדים או כל גדול דור אחר ופוסקים אדירים בעלי השגות בעולמות עליונים  - ופשוט קורא להם טיפישים . מה היית אומר על זה ? אם היית עכשיו פוגש ברבן גמליאן זצ"ל היית מסוגל בכלל להביט לו בעיניים מרב יראה וכבוד?!?!?!

אבל זה מה שנדפק בדור שלנו , לא סתם אומרים שפני הדור כפני כלב .
"הבן אינו מתבייש מאביו" - הנער אינו מתבייש ממורו ורבו -

זה סימן מובהק לאחרית הימים

אריה י:
לק"י [!!!]

נאור - ביקורת חשובה! תודה לך!

זה שאנחנו ב'אחרית הימים' קיבלנו מספיק הוכחות.
זה שאנחנו יכולים למנוע את ההרס המתמשך ולקצר את השלמת תהליך הגאולה וביאת הגואל - זה בידינו!

פּז:

--- ציטוט של: נאור על דצמבר 08, 2007, 23:04:39 ---אתה יודע מה העניין ? שאני לא ירא מהרב עובדיה , אני פשוט מכבד אותו . בן אדם גאון [גאון = ג-3 , א-1 , ו=6 , נ-50 = 60! , יודע 60 מסכתות בע"פ ! זה לפי התורה ! ] שאי=אפשר בכלל לקטרג עליו . אבל זה הטבע של האנשים במדינה הזאת , וסליחה אם אני יותר מדי ישיר ותקיף ... אבל כשבבית הספר היסודי מלמדים אותנו שדוד המלך זצ"ל זכותו יגן עלינו חטא , ששולמה המלך זצ"ל חטא ושאפילו אליהו הנביא ומשה רבינו הם לא כ"כ טהורים - זה פשוט מייצר חברה יהודית שפשוט לא מסתכלת על עצמה . ראבק , ילד בגיל 16 קורא לרב גאון במילה אדיוט . זה בושה וחרפה .

אתה בחור מסורתי , ז"א שאתה מאמין בתורה ומשתדל ללכת בדרך מסורת ... אז יש לי שאלה אלייך :

הרב עובדיה הוא גדול דור , גאון ה' ישמור עליו!עכשיו , לא שאני משווה או משהו , אבל תאר לך נער עברי
שפוגש בדוד המלך וקורא לו אדיוט . או עזוב את דוד המלך זצ"ל זכותו יגן עלינו אמן סלה!!!

תאר לך שנער עברי קטן וצנום היה הולך בדרך , פוגש ברב נחמן או רב שלמה יצחקי או אור החיים  הקדוש או הבעל שם טוב או הפרי מגדים או כל גדול דור אחר ופוסקים אדירים בעלי השגות בעולמות עליונים  - ופשוט קורא להם טיפישים . מה היית אומר על זה ? אם היית עכשיו פוגש ברבן גמליאן זצ"ל היית מסוגל בכלל להביט לו בעיניים מרב יראה וכבוד?!?!?!

אבל זה מה שנדפק בדור שלנו , לא סתם אומרים שפני הדור כפני כלב .
"הבן אינו מתבייש מאביו" - הנער אינו מתבייש ממורו ורבו -

זה סימן מובהק לאחרית הימים

--- סוף ציטוט ---
נו, ומה האמת לפי דעתך?
דוד, שלמה, משה, אליהו, כולם היו מושלמים?
אני דווקא חשבתי שהיהדות היא נגד שלמות והאדרה אנושית, וזאת כדי להראות את אפסות האדם מול גדולת האל (בניגוד לדתות כמו נצרות, איסלאם וכד').
לענייננו. כפי שכתבתי בתגובה קודמת, אני חושב שיש להפריד בין שני הצדדים של הרב עובדיה יוסף.
האם אי אפשר לקרוא לפרופסור לפיזיקה, או לחתן פרס נובל לכלכלה אידיוט?
אפשר לומר שהוא גאון בתחום מסויים, אבל יש תחומים שבהם פשוט לא מבין, ודעתו בתחום מסויים שגויה.
מנקודת מבט חילונית, הרב הוא זה שיש לו ידע רב בתורה, בהלכה, יודע הרבה מסכתות וכד'. מנקודת מבט דתית, הרב הוא השליח לה', והידע הרב שיש לו זה לא כמו ידע של פיזיקה, או מתמטיקה, אלא משהו קדוש.
אך שוב, כשהרב עובדיה קורא לאנשים בשמות גנאי טיפשיים למדי, מה אני אמור לחשוב?
אני לא שומע רבנים גדולים אחרים מתבטאים ככה, ואלמלא ידעתי שסיעת ש"ס אוהבת את הכיסא, ניתן היה לחשוב שהרב פשוט אומר את כל מה שעולה על רוחו, בלי לפחד מהשלטון.
בקיצור, כבודו של רב בעיני חילוני לא מאוד גדול, ולכן אם נער יהודי ברח' שיינקין בתל-אביב היה פוגש את רבן גמליאל זצ"ל, אני לא בטוח שהנער היה חש את היראה והכבוד לחכם.

אריה י:
לק"י [!!!]

אחי, אל תפריד בין מחשבות של יהודי שומר ומצוות לזה שלו בעניין זה. ועדיף כמה שפחות.
מעבר לכך שהרבה ממה שמזרימים לרב עובדיה ידיעות וכו' אלה הם שקרים - וחשוב לנו, הציבור שפה ושם שומע ציטטות מאוד בוטות בתשקורת מפיו לדעת איך להתייחס לדברים. ובעיקר להבין שהכניסו לו דברי שקר והכל לטובת הכסא והכסף שאותם אנשים שהכניסו לו מילים, מקבלים. אז מעבר לכך, הרב עובדיה הוא לא שליח של אלהים ולא לה'. הוא פוסק. בעל דעה מעמיקה בהלכה.
לעניינו אנו - הוא פוליטיקאי. עם כל מה שמכניסים לו ידיעות שקריות, יש גם את הצד באישיות שלו. לענ"ד הוא חטא בזה.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: פּז על דצמבר 03, 2007, 18:11:30 ---אני חושב שצריך להיאמר כאן משהו.
יש להפריד בין מעלותיו של עובדיה יוסף בתחום לימודי התורה, ובין דעותיו בתחומים המדיניים.
ייתכן שהוא באמת גדול הדור בפסיקותיו ההלכתיות, אלה שלא קשורות לתחומים המדיניים.
מצד שני, מבחינה מדינית-פוליטית האדם הזה עושה שגיאה אחר שגיאה, אמון הציבור הימני בו התנפץ, ולכן מבחינה מדינית אני נאלצץ להסכים עם אושרי.

--- סוף ציטוט ---
אתה נותן לו יותר מדי קרדיט.  פסקים כמו "אסור לחטט באף בשבת" לא מרשימים אותי כגאוניות בהלכה...

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה