כתב נושא: ברוך גולדשטיין ועדן נתן זדה זצק"ל הי"ד הפסידו משהו?  (נקרא 10431 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • בֵּית, יַעֲקֹב--לְכוּ וְנֵלְכָה, בְּאוֹר יְהוָה
    • לשחרר את יגאל עמיר !
בס"ד
שלום, כידוע שני הצדיקים האלה מסרו את חייהם למען ארץ ישראל
השאלה היא אם בעצם מבחינתם האישית יש להם הפסדת בכך שהם מסרו את חייהם, ולמה אני מתכוון?

הרי ידוע שאדם מסיים את תיקונו בשעה טובה ולא צריך לחזור עוד בגילגול ומגיע לגן עדן העליון וכמובן כל אחד ברמה רוחנית שונה מהשני
השאלה היא אם היה עדיף להם שלא למסור את נפשם על ארץ ישראל במטרה ללמוד תורה, לקיים מצוות, לתקן את הנשמה ולהיתעלות רוחנית (במיוחד עדן שהרי היה צעיר ואפילו לא היתחתן ורק חזר בתשובה)?
לפי הבנתי ותקנו אותי, זה יוצא שאם הם לא היו מוסרים את נפשם הם היו יכולים לקיים עוד הרבה מצוות, להיתעלות רוחנית, לסיים את התיקון במידה שהתקין לא יסתיים או פשוט להגיע לגן עדן העליון ברמה רוחנית גבוהה יותר או במילים פשוטות לקבל שכר גדול יותר וטוב יותר

כמובן שעמי פופר ויגאל עמיר זה נושא שונה, הם ממשיכים ללמוד תורה ולקיים מצוות, תודה לאל הי"ו
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
יהודים שמסרו נפשם תוך כדי קידוש השם, מסורת היא בידינו כי להם שמורה מדרגה מיוחדת בעולמות העליונים. מדרגה שלא זוכים לה גם הצדיקים הגמורים והחסידים המופלגים.

אחד מענייני קידוש השם כפי שמביא מו"ר הרב כהנא זצ"ל, ומפרט יותר בנו הרב בנימין זצ"ל, הוא אי התחשבות ב"חשבונות" האישיים, הן החשבונות הגשמיים והן החשבונות הרוחניים, ומסירת כל כולך לשם שמים.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
מה קורה עם יהודי אבל שיודע שיש דברים שיש עליו עוד לתקן בעולם הזה ולא תיקנם עוד (כמו גזל, או כל חטא בין אדם לחבירו ששמעתי שלפחות על גזל חוזרים בגילגול) ואין לו כל חשש למות על קידוש ה', אם הוא היה במצב שמחייב אותו היה עושה זאת (לדוגמא דורשים מימנו לעבוד עבודה זרה והוא מתנגד) אך אם היתה לא אפשרות הוא היה מעדיף שלא להיכנס מרצון עצמו למצב שבו הסיכון שלו להיפגע גדול מאוד שמא חס ושלום יחזור בגילול וגרוע מכך אולי בגילגול הבא לא ילך בדרכי התורה ואז יפגע בעצמו?

או במילים אחרות, יעדיף לסיים את הגילגול הנוחכי (כמובן שאם יעבוד במצב של יהרג ובל יעבור ימסור נפשו על קידוש ה') ולתקן כמה שיותר כדי שלא יאלץ לחזור בגילגול שמי יודע אם הוא ילך בדרך ה' בגילגול הבא
אזכרות של יהודים צדיקים ה' יקום דמם !! הרב מאיר דוד כהנא - י"ח בחשון הרב בנימין זאב וטליה כהנא - ה' בטבת ד"ר ברוך גולדשטיין - י"ד באדר עדן נתן זדה - כ"ח בתמוז "יִשְׂמַח צַדִּיק, כִּי-חָזָה נָקָם;    פְּעָמָיו יִרְחַץ, בְּדַם הָרָשָׁע."

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
אני לא העתמקתי במקרים האלה
אבל ממה שהבנתי הם עשו את זה כדי למנוע פיגוע?
וזה קידוש השם והצלת נפשות
והם מקלבים שכר על כל מי שהם הצילו
וזה שכר עצום
בכלל למות על קידוש השם זה המצווה הכי גדולה שיש
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
אני לא העתמקתי במקרים האלה
אבל ממה שהבנתי הם עשו את זה כדי למנוע פיגוע?
וזה קידוש השם והצלת נפשות
והם מקלבים שכר על כל מי שהם הצילו
וזה שכר עצום
בכלל למות על קידוש השם זה המצווה הכי גדולה שיש

כן אבל השאלה אם יכול להיות מצב בו יהודי כזה חוזר בגילגול חדש ובו הוא לא עושה רצון ה', אז יוצא מצב שבו עצם זה שהוא מת על קידוש ה' הוא הפסיד מיזה
יכול להיות?

מנותק כח_יהודי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
כן אבל השאלה אם יכול להיות מצב בו יהודי כזה חוזר בגילגול חדש ובו הוא לא עושה רצון ה', אז יוצא מצב שבו עצם זה שהוא מת על קידוש ה' הוא הפסיד מיזה
יכול להיות?
תקשיב טוב, אני מקווה שאתה לא חותר למשהו, יש איסור מפורש על העניין הזה, ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, אנחנו צריכים יהודים כאלה טובים בחיים לא מתים, מתים הם לא עוזרים לנו! דווקא להישאר בחיים ולתמוך ולהקדיש את עצמך למטרה זה הרבה יותר יעיל והרבה יותר עוזר!

ואני חוזר, היהודים הטובים מעטים כ"כ וכל אחד מהם יקר מזהב (ובמיוחד יהודי כמוך! אפשר לראות את זה מהתגובות שלך פה בפורום, ושוב אני מקווה שאתה לא חותר למשהו...)
האם אתה חושב שזה הגיוני להיפטר מזבל וצואה ע"י השלכתם לפח ביחד עם זהב טהור? תחשוב על זה.

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
תקשיב טוב, אני מקווה שאתה לא חותר למשהו, יש איסור מפורש על העניין הזה, ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, אנחנו צריכים יהודים כאלה טובים בחיים לא מתים, מתים הם לא עוזרים לנו! דווקא להישאר בחיים ולתמוך ולהקדיש את עצמך למטרה זה הרבה יותר יעיל והרבה יותר עוזר!

ואני חוזר, היהודים הטובים מעטים כ"כ וכל אחד מהם יקר מזהב (ובמיוחד יהודי כמוך! אפשר לראות את זה מהתגובות שלך פה בפורום, ושוב אני מקווה שאתה לא חותר למשהו...)
האם אתה חושב שזה הגיוני להיפטר מזבל וצואה ע"י השלכתם לפח ביחד עם זהב טהור? תחשוב על זה.

אני מנסה להבין אם היה עדיף לברוך ועדן הי"ד כמו שאתה אומר לסכן את החיים ובסוף לאבד אותם אם מבחינת העולם הזה ואם מבחינת העולם הבא במיוחד לאור המצווה שהזכרת שהיא שמירת הנפש ולפי התגובה הזו קיבלתי את התשובה שרציתי

לאור המצווה שהזכרת, שמירת נפש, יכול להיות שעדן או ברוך הי"ד עברו על המצווה הזו?

מנותק כח_יהודי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אני מנסה להבין אם היה עדיף לברוך ועדן הי"ד כמו שאתה אומר לסכן את החיים ובסוף לאבד אותם אם מבחינת העולם הזה ואם מבחינת העולם הבא במיוחד לאור המצווה שהזכרת שהיא שמירת הנפש ולפי התגובה הזו קיבלתי את התשובה שרציתי

לאור המצווה שהזכרת, שמירת נפש, יכול להיות שעדן או ברוך הי"ד עברו על המצווה הזו?
בעיקרון הם עברו עליה השאלה אם זה היה מוצדק, אם חייל הולך להילחם בחזית אז זה כורח המציאות וכמובן שהוא מסכן את החיים שלו, אבל הוא גם עושה את זה כדי להגן על ארצו ועל החיים של בני עמו, פה לדעתי זה לא מוצדק כי הפעולה הבודדת לא באמת משפיעה.
בעניין נתן זדה, ישנה מצווה מאוד חשובה בתורה שהיא מצוות פריה ורביה, ונאמר במסכת ברכות פרק א' דף י' עמוד א' (ישעיה לא)"בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבוא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו כה אמר ה' צבאות צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה" שואלת הגמרא: "מאי כי מת אתה ולא תחיה?" (למה הכפילות, כי מת אתה וגם ולא תחיה?) עונה הגמרא: "מת אתה בעולם הזה ולא תחיה לעולם הבא! אמר לי מאי כולי האי?" (את תמות בעולם הזה, ואין לך עולם הבא! שאל אותו חזקיה, על מה מגיע לי העונש הזה?) עונה לו ישעיה: "אמר לי משום דלא עסקת בפריה ורביה!" (משום שלא הולדת בנים!) עונה לא חזקיה: "משום דחזאי לי ברוח הקודש דנפקי מינאי בנין דלא מעלו! א"ל בהדי כבשי דרחמנא למה לך? מאי דמפקדת איבעי לך למעבד ומה דניחה קמיה קודשא בריך הוא לעביד!" (עונה לו חזקיה, הסיבה שלא הבאתי ילדים זה מכיוון שראיתי ברוח הקודש שהבנים שלי יהיו רשעים! אמר לו ישעיהו למה אתה מתעסק בסתרים של הקב"ה? מה שהצטוות לעשות היה לך לעשות ולא לעשות חישובים כלפי הקדוש ברוך הוא.) מכאן אנו רואים שאפילו מלך צדיק כמו חזקיהו נענש בעונש כ"כ כבד (איבוד עולם הבא!) על זה שלא קיים מצוות פריה ורבייה, ורואים מכאן כמה המצווה הזו חשובה, ומי שעושה מעשה כמו נתן זדה מאבד את המצווה הזו!

נ.ב בסוף חזקיהו ביקש רחמים, והביא בן לעולם ולכן סלחו לו, אבל ניתן לראות כמה זה חמור.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
ברוך גולדשטיין זצ"ל הי"ד מנע פרוגרום נגד היהודים בחברון.
הערבים אגרו נבוטים,אלות,וכל סוג של נשקים,צה"ל לא עשה כלום והוא ידע על כך.
הפעולה של גולדשטיין הצדיק היא לא פעולה שיש לעשותה ככה סתם,הוא הציל חיי יהודים אחרים והוא מסר את נפשו למענם.
התשקורת הישראלית יודעת לסלף כל דבר.
« עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2007, 13:07:35 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק כח_יהודי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
הפעולה של גולדשטיין הצדיק היא לא פעולה שיש לעשותה ככה סתם,הוא הציל חיי יהודים אחרים והוא מסר את נפשו למענם.

אכן. מחזק את הדעה הזו.

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ברוך גולדשטיין ועדן נתן זדה זצק"ל הי"ד הפסידו משהו?
« להגיב #10 ב- : נובמבר 22, 2007, 14:26:46 »
אדם שמת על קידוש השם לא מתגלגל,הוא מקלב גן עדן מיידית..
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #11 ב- : נובמבר 23, 2007, 14:49:17 »
אם כבר אתה מפסיד ומרויח משהוא בכו החלטה בחיים..
אפילו מדברים רעים אתה מרויח לפעמים משהוא אבל באופן קשה שלא שווה את זה..
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק כהנא צדק

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • לשחרר את יגאל עמיר !
« להגיב #12 ב- : נובמבר 23, 2007, 16:02:18 »
אז בעצם אדם שהיתמזל מזלו (ממש ככה) ומת או נרצח על קידוש ה' הרוויח בגדול
ובמיוחד כאשר הוא צעיר שכך הוא יוצא סוף סוף מהגוף המגושם הזה במהרה ולא צריך לסבול בו עוד עשרות שנים (הרי שהנשמה לא כיף לה בגוף הזה, היא מאוד מוגבלת)

אם זה כך, מה הסיבה ישיש רק ברוך גולדשטיין אחד ועדן נתן זדה אחד? ה' יקום דמם

שבת שלום, הלכתי להיתפלל מנחה  :angel: :smil011:

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #13 ב- : נובמבר 24, 2007, 21:37:14 »
אין כל כך הרבה נסיונות של מוות על קידוש השם בימינו...
אבל יש כל מיני סוגים של קידוש השם,גם ללכת עם כיפה וציצית בימינו זה קידוש השם כי אתה מראה לרבים שאתה מאמין במשהו...
גם נגיד אם חברים שלך יקראו לך בשבת לבוא ללכת איתם לאנשהו תגיד לא אני שומר שבת עשית קידוש השם
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה

מנותק הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא צדק,מוות למחבלים המוסלמים!!!!!
« להגיב #14 ב- : נובמבר 24, 2007, 23:18:36 »
אנשים תדעו לכם הוא היה פייטר...
29 מחבלים נהרגו על ידי לוחם אחד...
והוא עוד היה צריך להחליף מחסניות באמצע...
ברוך הגבר!
"אין דו קיום איתם!!! אין דו קיום עם סרטן!!!"
]

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #15 ב- : נובמבר 24, 2007, 23:55:41 »
מתי יהיה עוד ברוך גולדשטיין? :)
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק כח_יהודי

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #16 ב- : נובמבר 25, 2007, 01:57:52 »
מתי יהיה עוד ברוך גולדשטיין? :)
תפסיקו עם זה. אני גם שונא ערבים בדם, ותאמינו לי אני מאוד קיצוני, אבל זה פשוט לא שווה את זה, היהודים האלה יקרים מידי בשביל לבזבז אותם על זבל כזה.
מה זה יעזור אם נהרוג עוד עשרה-עשרים אפילו שלושים ערבים? מה??? אנחנו מאבדים בדרך יהודי חשוב ואיכותי (ולא כמו הזבל השמאלני...)! והערבים האלה גם ככה מתרבים כמו ג'וקים, שלושים ערבים זה כלום בשבילם... אבל כמה יהודים אמיתיים, ימניים, יש לנו? כל אחד חשוב!!! חוץ מזה שלמות ככה כשאתה מאמין שאתה תכנס לגן עדן זה הרבה יותר קל (בלי חס וחלילה לזלזל במעשי הגבורה העילאיים!!!) מלחיות חיים דתיים שלמים ולהקדיש את עצמך למטרה, ובנוסף יש לך המון הזדמנויות לקדש שם שמיים ברבים, בניגוד למקרה שבו אתה עושה מעשה כזה, וזהו נגמר...
המקרים של ברוך (הגבר) גולדשטיין ונתנ-אל זדה  שונים, שניהם היו במקרים קיצוניים.
ברוך גולדשטיין:
ונתנ-אל זדה, ניסה בגופו למנוע את ההתנתקות, כי הוא ידע את התוצאות שלה.
המקרים האלה יחודיים ואסור לעשות את הדברים האלו בימים רגילים.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #17 ב- : נובמבר 25, 2007, 08:17:58 »
אבל זה מרתיע את האויב הערבי הנאצי :)
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!