כתב נושא: סקר: האם ישראל סוף סוף תתקוף את תוכנית הגרעין של איראן לפני שיהיה מאוחר מדי?  (נקרא 9574 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
בס''ד

אנא הסבירו את בחירתכם.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
האפשרות הראשונה כי אין ברירה אחרת
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
זה ממש לא דומה למה שהיה עם עיראק. שם, תקפו לא דיברו. פה כל יומיים עושים משדרים מיוחדים ודיונים על הגרעין האיראני.
אני חושב שלא רק שלא נתקוף, אנחנו גם נקבל טילים גרעיניים על ישראל. יש שיגידו (ואני איתם) שזה חלק מגוג ומגוג או "מלחמת קץ הימים" המתקרבת, ככה או ככה אני חושב שכבר מאוחר מדי. אל תשכחו שגם אם נתקוף זה יעכב אותם רק בשנתיים וכמובן יגרום למתקפה כוללת על כל המדינה. להשמיד לגמרי את תוכנית הגרעין אפשר רק עם גרעין.

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אני בחרתי כן כי אני מקווה שזה יקרה וצריך להיות חיובי.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
לא בוחרים במה שאתה מקווה שיקרה אלא במה שאתה חושב שיקרה.
ואני חושב שביבי הנמושה שבמשך כל הקדנציה שלו רק דפק את המדינה, הוריד את כוח ההרתעה לשפל חדש, עצר בניה, נתן לכל מנהיג מדינה לנזוף בו חופשי ופינה התנחלויות, אותו ביבי לא יתקוף ולא יעשה כלום.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
סקר: האם ישראל סוף סוף תתקוף את תוכנית הגרעי&
« להגיב #5 ב- : ינואר 24, 2012, 14:50:14 »
אם אובמבה יגיד לא לתקוף, המנהיגים ההומואים לא יתקפו.
ואם יתקפו, אחרי המלחמה הם יפצו את האויבים.

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אני מאמין שזה יקרה...אני מקווה שלא מאוחר מדי רק.
ובקשר לזה שהם ישגרו עלינו טילים אטומיים, יש לנו את החץ, אל תדאגו.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
אני מאמין שזה יקרה...אני מקווה שלא מאוחר מדי רק.
ובקשר לזה שהם ישגרו עלינו טילים אטומיים, יש לנו את החץ, אל תדאגו.

די, רציני? נו בולשיט? יאווו איזה רגוע אני עכשיו.. אין לך מושג איך הרגעת את האומה.

דביל, כמה טילי "חץ" יש לנו? 2-3 שיהיו מוכנים רק עוד 3-5 שנים? וגם אז מי מבטיח לך שהם יעבדו? מה תעשה נגד 40 אלף טילים מכל החזיתות? כיפת ברזל? כן בטח..

אין לנו על מי להשען, אלא על אבינו שבשמיים.

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
די, רציני? נו בולשיט? יאווו איזה רגוע אני עכשיו.. אין לך מושג איך הרגעת את האומה.

דביל, כמה טילי "חץ" יש לנו? 2-3 שיהיו מוכנים רק עוד 3-5 שנים? וגם אז מי מבטיח לך שהם יעבדו? מה תעשה נגד 40 אלף טילים מכל החזיתות? כיפת ברזל? כן בטח..

אין לנו על מי להשען, אלא על אבינו שבשמיים.

דביל תקרא לעצמך, לא לי...
ואני מכיר קצת את טילי החץ מקרוב, יש לנו הרבה כאלו והיו מספיק ניסויים בהם.
ואני דיברתי על הטילים המסוכנים ביותר סטייל אב"כ, לא על צינורות מעופפים.
כיפת ברזל זה ביזיון, עם זה אני מסכים איתך, בעיקר בגלל שהמנהיגים שלנו מפחדים להתמודד מול הטרור ולעקור אותו ובוחרים באפשרות הבזויה של הגנה ובזבוז כספים ומשאבים.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
להסתמך על החץ מול מטח של טילים בלתי קונבנציונאליים?
אל תכתוב אפילו צוואה. לא ישאר אף אחד כדי לקרוא אותה...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
להסתמך על החץ מול מטח של טילים בלתי קונבנציונאליים?
אל תכתוב אפילו צוואה. לא ישאר אף אחד כדי לקרוא אותה...

טילים אטומיים אין להם...בינתיים.
ביולוגי וכימי זה פחות נורא, אבל עדיין נורא, את זה אני יודע שיש להם בכמויות.
אני יודע שיש לנו המון טילי חץ וכל יום מייצרים עוד, אני רק מקווה שזה יספיק לכל הטילים עם ראשי הנפץ הלא קונבנציונאליים.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
מה שנקרא כוחי ועוצם ידי...
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בימינו כל מלחמה תגבה עשרות אלפי הרוגים, הסיכוי היחיד הוא במכה הראשונה לנטרל את האויב. עם איראן זה אפשרי, השאלה איך יגיבו שאר העמים מסביב.

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בימינו כל מלחמה תגבה עשרות אלפי הרוגים, הסיכוי היחיד הוא במכה הראשונה לנטרל את האויב. עם איראן זה אפשרי, השאלה איך יגיבו שאר העמים מסביב.

מסכים, להנחית כזאת מהלומה שתשתק את האויב להרבה זמן אם לא לתמיד.
זה עבד יפה בששת הימים, זה צריך לעבוד יפה גם עכשיו.

מנותק ricahuk

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • באנו חושך לגרש
אנשי הביון האיראני ניסו להתנקש לא רק בשגריר הסעודי אלא גם בשגריר הבריטי כך דווח בערוץ ריכאוק http://www.youtube.com/user/ricahuk ולא כמו הדיווח המצונזר של הטמבלים הבריטים שאנשי הביון האיראני ניסו להתנקש רק בשגריר הסעודי http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/12/iran-assassination-plot-saudi-ambassador במסיבת העיתונאים הדרמטית שכינסו בשלישי שר המשפטים אריק הולדר יחד עם ראש ה-FBI רוברט מולר הופנתה אצבע מאשימה מצד מחלקת המדינה כלפי הממשל בטהרן. בנוסף נטען כי שני החשודים תכננו גם לבצע פיגוע בשגרירויות בריטניה וסעודיה בבירה וושינגטון. יצוין כי בסעיף זה לא הוגשו נגדם אישומים. ביום רביעי, בבית המשפט המחוזי בניו-יורק הוגש כתב אישום נגד מנסור ערבבסיאר (56), אזרח אמריקאי ממוצא איראני, שהואשם בנסיון לשכור את שרותי המחסלים מקרטל מקסיקאי להתנקשות בחייו של השגריר הסעודי בוושינגטון ופעולות אלימות נוספים, כולל פיגוע נגד שגרירות בריטניה.

מנותק ricahuk

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • באנו חושך לגרש
אנשי הביון האיראני ניסו להתנקש לא רק בשגריר הסעודי אלא גם בשגריר הבריטי כך דווח בערוץ ריכאוק http://www.youtube.com/user/ricahuk ולא כמו הדיווח המצונזר של הטמבלים הבריטים שטענו: שאנשי הביון האיראני ניסו להתנקש רק בשגריר הסעודי http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/12/iran-assassination-plot-saudi-ambassador במסיבת העיתונאים הדרמטית שכינסו בשלישי שר המשפטים אריק הולדר יחד עם ראש ה-FBI רוברט מולר הופנתה אצבע מאשימה מצד מחלקת המדינה כלפי הממשל בטהרן. בנוסף נטען כי שני החשודים תכננו גם לבצע פיגוע בשגרירויות בריטניה וסעודיה בבירה וושינגטון. יצוין כי בסעיף זה לא הוגשו נגדם אישומים. ביום רביעי, בבית המשפט המחוזי בניו-יורק הוגש כתב אישום נגד מנסור ערבבסיאר (56), אזרח אמריקאי ממוצא איראני, שהואשם בנסיון לשכור את שרותי המחסלים מקרטל מקסיקאי להתנקשות בחייו של השגריר הסעודי בוושינגטון ופעולות אלימות נוספים, כולל פיגוע נגד שגרירות בריטניה.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
טילי חץ זה לא שקיות במבה... כמה כאלה מייצרים כל יום, לדעתך ?

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
זה לא לדעתי...זה ממה שאני יודע והמידע הזה חסוי, אני רק יכול להגיד לך שמייצרים כל יום כמה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
טיל חץ נועד לפגוע בראש הנפץ, אין לו שום סיכוי להתמודד מול טילים רבים (כמו שיהאב 4 וטייפודונג 2) ובטח לא טילים דו ראשיים (טילי MIRV).

חשבתי שכבר הובן ממלחמת לבנון האחרונה ומלחמת יוה"כ שישראל לא יכולה להרשות לעצמה מלחמה הגנתית. אין לה מספיק משאבים בשביל להגן על עצמה אלא רק בשביל לתקוף ולנצח.

« עריכה אחרונה: ינואר 25, 2012, 21:04:04 על ידי יוסף בנימין »

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
לתשומת לבו של הקורא M4A1.
אילו האוכלוסיה בישראל הייתה כפולה ומשולשת, היה יותר קל לכלכלה לתמוך בצבא עשיר יותר ולספק משאבים רבים יותר להגנה ולפיתוח.... תמיכה לשרשור "המדינה רצה שינוי"...

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
זה ממש לא דומה למה שהיה עם עיראק. שם, תקפו לא דיברו. פה כל יומיים עושים משדרים מיוחדים ודיונים על הגרעין האיראני.
אני חושב שלא רק שלא נתקוף, אנחנו גם נקבל טילים גרעיניים על ישראל. יש שיגידו (ואני איתם) שזה חלק מגוג ומגוג או "מלחמת קץ הימים" המתקרבת, ככה או ככה אני חושב שכבר מאוחר מדי. אל תשכחו שגם אם נתקוף זה יעכב אותם רק בשנתיים וכמובן יגרום למתקפה כוללת על כל המדינה. להשמיד לגמרי את תוכנית הגרעין אפשר רק עם גרעין.
בעיראק תקפו כמה חודשים לפני שהכור נכנס לפעולה.

באיראן, הכור כבר פעיל.
המשמעות של זה היא שתקיפה של הכור תגרום בכל מקרה לפיצוץ גרעיני, בלי קשר לראש הנפץ שבו ישתמשו בתקיפה(כל עוד הוא יספיק כדי לפוצץ את הכור).

אבל הבעיה היא, שאיראן חילקו את כל מתקני הגרעין שלהם להרבה מקומות, וגם פיצוץ גרעיני לא ישמיד יותר ממקום אחד.
על מנת לתקוף את איראן בלי שהם יוכלו להגיב אנחנו צריכים להשמיד את השילטון, במקביל להשמדת חיל האוויר וחיל הים שלהם. וכמובן להשמיד גם את מחסני הנשק והתחמושת שהם ינסו להעביר לחיזבאללה.

גם אם יש לנו את היכול הטכנולוגית לטוס עד לאיראן ולתקוף(משהו שגם ככה מוטל בספק רציני), זה מבצע מאוד מאוד מורכב....

בגלל זה חיסול נקודתי של מדעני גרעין ובכירים בצבא במקביל לתקיפות מחשוב(שגורמות להרס מערכות) במקביל לתקלות מוזרות שאף אחד שם לא מבין מאיפה התקלות באות...זה גם פיתרון טוב באופן זמני. אם מצליחים לעכב את תוכנית הגרעין שלהם מספיק עד לבחירות בארה"ב אולי יהיה קל לתקוף את איראן עם תמיכה(צבאית וכלכלית - ואנחנו נצטרך את זה במקרה של מלחמה כוללת) של ארה"ב.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
בעיראק תקפו כמה חודשים לפני שהכור נכנס לפעולה.

באיראן, הכור כבר פעיל.
המשמעות של זה היא שתקיפה של הכור תגרום בכל מקרה לפיצוץ גרעיני, בלי קשר לראש הנפץ שבו ישתמשו בתקיפה(כל עוד הוא יספיק כדי לפוצץ את הכור).

אבל הבעיה היא, שאיראן חילקו את כל מתקני הגרעין שלהם להרבה מקומות, וגם פיצוץ גרעיני לא ישמיד יותר ממקום אחד.
על מנת לתקוף את איראן בלי שהם יוכלו להגיב אנחנו צריכים להשמיד את השילטון, במקביל להשמדת חיל האוויר וחיל הים שלהם. וכמובן להשמיד גם את מחסני הנשק והתחמושת שהם ינסו להעביר לחיזבאללה.

גם אם יש לנו את היכול הטכנולוגית לטוס עד לאיראן ולתקוף(משהו שגם ככה מוטל בספק רציני), זה מבצע מאוד מאוד מורכב....

בגלל זה חיסול נקודתי של מדעני גרעין ובכירים בצבא במקביל לתקיפות מחשוב(שגורמות להרס מערכות) במקביל לתקלות מוזרות שאף אחד שם לא מבין מאיפה התקלות באות...זה גם פיתרון טוב באופן זמני. אם מצליחים לעכב את תוכנית הגרעין שלהם מספיק עד לבחירות בארה"ב אולי יהיה קל לתקוף את איראן עם תמיכה(צבאית וכלכלית - ואנחנו נצטרך את זה במקרה של מלחמה כוללת) של ארה"ב.

להזכירך, תוכנית הגרעין האיראנית קיימת 10 שנים ומעלה, יחלו לסיים את הסיפור לפני 3-4 שנים.
הפתרון היחידי זה תקיפה גרעינית, או גלי תקיפה בלתי פוסקים של ח"א צוללות וסטילים, דבר שמדינת ישראל לא יכולה לעשות.
וזה בלי להכניס למשוואה את עזה, לבנון, סוריה (שתצטרף לחגיגה בשמחה) מצרים, טורקיה, והאוייב הגרוע מכל: "ערביי ישראל" (בשיתוף הסודנים).

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
טיל חץ נועד לפגוע בראש הנפץ, אין לו שום סיכוי להתמודד מול טילים רבים (כמו שיהאב 4 וטייפודונג 2) ובטח לא בטילים דו ראשיים (טילי MIRV).

חשבתי שכבר הובן ממלחמת לבנון האחרונה ומלחמת יוה"כ שלישראל לא יכולה להרשות לעצמה מלחמה הגנתית. אין לה מספיק משאבים בשביל להגן על עצמה.

טילי החץ נועדו כדי להרוס את הטילים האלו מחוץ לאטמוספירה ויש להם רדיוס פיצוץ די גדול.
המערכת מסוגלת להתמודד עם טילים רבים, המכ"ם של המערכת תומך בזה, סמוך עלי =)

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
להזכירך, תוכנית הגרעין האיראנית קיימת 10 שנים ומעלה, יחלו לסיים את הסיפור לפני 3-4 שנים.
הפתרון היחידי זה תקיפה גרעינית, או גלי תקיפה בלתי פוסקים של ח"א צוללות וסטילים, דבר שמדינת ישראל לא יכולה לעשות.
וזה בלי להכניס למשוואה את עזה, לבנון, סוריה (שתצטרף לחגיגה בשמחה) מצרים, טורקיה, והאוייב הגרוע מכל: "ערביי ישראל" (בשיתוף הסודנים).
יכלו, אבל אנחנו מטומטמים ואנחנו מסתמכים על "יהיה בסדר", ולא מתייחסים עד שהסכנה קרובה.
היום העולם מכיר בבעיית הגרעין האיראני, מדינות מתחילות להתפכח ולהבין שישראל היא רק השלב הראשון ולא המטרה הסופית, ובהחלט יתכן שאם יתחלף השילטון בארה"ב יהיה קל הרבה יותר לתקוף את איראן.

גם אם אנחנו יכולים כרגע לתקוף את איראן(וזה בכלל לא בטוח בגלל המרחק הגדול ובגלל שאיראן מאוד גדולה ומתקני הגרעין מפוזרים, ויש להם צבא רציני), התקיפה תסב לנו נזק עצום:
מאוד יכול להיות שנאבד כמה וכמה מטוסי קרב רק במהלך המבצע עצמו(דבר שיקשה עלינו מאוד לאחר מכן)
סיכוי רציני שזה יתחיל מלחמה כוללת שכל הערבים יפתחו נגדנו(כמו שאתה כתבת), ויהיה קשה לנו להגיב
לא נקבל תמיכה כלכלית וצבאית מארה"ב, מה שיקשה עלינו מאוד להתמודד עם המלחמה הכוללת
הכלכלה שלנו תקרוס כתוצאה מהוצאות המלחמה והנזקים שיהיו לנו

ותחשוב גם כמה הרוגים יהיו במלחמה כזאת...

כל מה שתיארתי זה תסריט מאוד הגיוני...
זה עדיין עדיף מהשמדה, ואם נגיע למצב שבכל יום עלול להתפוצץ פה גרעין אז ברור שעדיף להשמיד אותם, פשוט כי זה הרע במיעוטו.
אבל בכל זאת, עדיף לראות אם יש דרך להימנע מלתקוף לבד. ויכול להיות שלאחר שיתחלף השלטון בארה"ב אנחנו נקבל את התמיכה שאנחנו צריכים.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צבא אירן הוא בדיחת בזוקה, השריר היחיד שלו הם הטילים. וחזבאללה מנצח רק כי ישראל זורקת חיילים למוות בשביל למצוץ לעולם האנטישמי, כי היא לא רוצה לנצח.  

בשביל לנצח את אירן, כמו גם כל אויב אחר במזה"ת, צריך רק קוחונס - בטחון בה'. ושמלחמת ששת הימים תהווה ההוכחה הניצחת.