זה שהשתמשתי בהשוואה שהועלתה לי בצורה אסוציאטיבית (ולאו דווקא מהתשקורת חח), השוואה שאתה מתנגד לה עקב הבדלים דתיים לא אומר שאין בסיס להשוואה שלי... הבחור שפתח את השירשור ביקש תסריט... יש פה תגובות שהובילו להשוואה שלי, היא לא צצה סתם...
לא צריכים שום השוואות ואפילו לא צריכים להזכיר את האיסלאם את חומייני ולא את איראן... אפשר לשאול בצורה פשוטה
יש לי פלאפון עם תכנים, אינטרנט, לא כשר בעליל, אפשר להיכנס אליו, אפשר להוריד ממנו סקס, אני קטין והפלאפון ניתן לי ברשות אבי, האם מותר לי ללכת ברחוב לשלוח אס אם אסים ולהוריד תכנים?
כן, לא, אם לא איך תאכפו את זה...
המוח האנושי גוזר את האסוציאציות שלו מזכרונות עבר,בדגש על חוויות אישיות, ובעיקר מאמצעים ויזואליים.
האסוציאציות שאתה מעלה הם (בין אם תרצה בכך ובין אם לאו הם חרוטות בתת ההכרה שלך במוח האחורי) נגזרות מפרופאגנדה רבת שנים הנושבת מהתקשורת שפועלת בקווים של ספרו של ג'ורג' אורוול "1984", הניסוח שאתה משתמש בו מאוד אופייני ממי שהושפע קשות מן הלינגוויסטיקה התקשורתית הבולשביקית, כך שאני אינני מופתע כלל ועיקר.
לנסות להתחמק מהם יהיה פשוט נסיון אווילי לעבודה בעיניים, ו
ידידי,
עליי אתה לא תצליח לעבוד.
ישנם הבדליים תהומיים בין האיסלם ליהדות ולכן כאשר יהיה פה המונרכיה התאוקרטית שכולנו מתפללים לשובה, לא יהיה זה בדמות איראן החומייניסטית כלל ועיקר.
ובאופן פרטני לגבי הפלאפונים, אתה היטיב יודע שניתן דרך חברות הסלולר מספקי השירותים השונים לחסום את אופציית שליחת SMS וגלישה לאינטרנט וניתן גם להגביל את האינטרנט עם חסימות שונות בדיוק כמו במחשב (כמו אינטרנט רימון, מורשת, IKEEPER וכו') וניתן על ידי תקנות וחוקים ומעל הכל אכיפה בחברות הסלולר, לטפל בבעיה משורשה.
בדיוק כמו המסלול החרדי של סלקום, לדוגמא, שם לא ניתן לשלוח SMS או לגלוש באינטרנט By the way.
כך שאם אתה מחפש פתרונות טכניים, הם קיימים.
לגבי מה אני אישית חושב,
א.) אין לי בעיה עם SMS, אני לא מבין מה הבעיה בזה, אם העניין הוא לשלוח SMS כדי לקבל שירות מסויים מחברות ותכנים בעייתיים למסך אזי ניתן לחסום את זה מכיוונם, כך ששוב זה לא בעיה טכנית, SMS שאתה שולח למכריך, לא אכפת לי כלל.
ב.) לגבי גלישה באינטרנט, שוב הפתרון הוא בדיוק כמו במחשב, אין הבדל ביניהם, כך ניתן בקלות גישה לאתרים ותכנים בעייתיים.
לגבי גלישה בכלל דרך הפלאפון, אין לי בעיה עם זה, וזה יכול לפתור הרבה בעיות וסתם זמין ונוח, זה שזה עולה יותר מגלישה סתם באינטרנט דרך מחשב זה דבר ידוע, ונתון לשיקול דעתו של הלקוח הספציפי.
זה אפרופו ה"איראניזם" שאתה כה חושש ממנו.