כתב נושא: מישהו יכול לצייר לי תסריט.  (נקרא 8147 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
מישהו יכול לצייר לי תסריט.
« ב- : אפריל 22, 2008, 20:01:30 »
בשעה טובה חיים בן פסח עולה לארץ ורץ עם מרזל לכנסת וזוכה ב61 מנדטים.מקימים מדינת הלכה.האם מישהו יכול להסביר לי למשל איך מקימים סנהדרין?איזה ממשלה תקום?מה יעשו במקרה כזה  עם הערבים?כי אפשר לחוקק חוק של גירוש ולא פינוי פיצוי.אילו מפלגות יוצאו מחוץ לחוק ועם מי נקים ממשלה?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק stami

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • אם אשכחך ירושלים – תִּשְׁכַּח ימיני....
« להגיב #1 ב- : אפריל 22, 2008, 20:32:25 »
בשעה טובה חיים בן פסח עולה לארץ ורץ עם מרזל לכנסת וזוכה ב61 מנדטים.מקימים מדינת הלכה.האם מישהו יכול להסביר לי למשל איך מקימים סנהדרין?איזה ממשלה תקום?מה יעשו במקרה כזה  עם הערבים?כי אפשר לחוקק חוק של גירוש ולא פינוי פיצוי.אילו מפלגות יוצאו מחוץ לחוק ועם מי נקים ממשלה?
זה שאלות ששואלים רב לא אנשים מפורום שלא דתי אם אתה רוצה באמת לדעת ולהבין אז זה אתה יכול לעשות את זה רק עם רב.אלא אם כן יש איזה רב בפורום ואני לא חושב שאיזה רב יבזבז מזמנו לכתוב הודעות בפורום במקום ללמוד תורה וגם אם כן אז רק בזמן הפנויי מה שאין הרבה..
-------------------------------------------
אם אשכחך ירושלים – תִּשְׁכַּח ימיני, תִּדְבַּק לשוני לְחִכִּי אם לא אֶזְכְּרֵכִי, אם לא אַעֲלֶה את ירושלים על ראש שמחתי

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #2 ב- : אפריל 23, 2008, 11:31:06 »
עוברים מייד לשיטה האמריקאית בתור התחלה, כך שכבר אוטומטית לא צריך קואליציה, ו"ראש הממשלה" יהפוך להיות נשיא שהוא גם ראש הכוחות המזויינים, שהממשל יהיה עם מזכירים ולא "שרים", והכנסת תהיה ללא מפלגות ערביות, וללא קומוניסטים.
חקיקה מתאימה תבוא לעניין מוסלמים, קומוניסטים (כפי שכבר פרטתי בעבר בפורום), ביטול "בג"ץ".
הקמת מערך אמיתי של הגבלת רשויות כמו בשיטה האמריקאית (קחו בחשבון שזה פתרון ארעי, ולא פתרון קבע).
בסופו של דבר השאיפה היא הקמת מונרכיה תאוקרטית, אבל, בדרך לשם צריך לעבור כמה שלבים קונסטיטוציוניים.
אינודקטרנציה נרחבת דרך התקשורת ומערכת החינוך.
בדיוק כמו שכתבתי כאן:
http://hayamin.org/forum/index.php?topic=10740.0
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #3 ב- : אפריל 23, 2008, 11:50:28 »
לגבי יחס לחילונים ולגבי גיוס חרדים לצבא?האליטה החדשה ממי תורכב?מי יהיה עיתונאי במדינה?האם עיתון כמו יתד נאמן יוכל להתקיים במדינה כזו?המודיע?
האם אדם חילוני יכול להיות בממשלה החדשה?
נניח שיש מלך מאחר שאין נביא מי יבקר את המלך?
נניח שהמלך החליט לא לכבוש את סוריה האם אתה נץ תקבל זאת?
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #4 ב- : אפריל 23, 2008, 12:09:58 »
סתמי למה אתה מבזבז את זמנך בפורום ולא לומד תורה?בזמנו דיברתי בפורום חרדים חילונים עם הרב הראשי של רחובות ושאלתי אותו בנושאים הילכתיים.
אולי נסגור את הפורום ונלמד כולנו תורה?!
אם אין לך מה לתרום לדיון אל תגיב בכלל.
אם הייתי רוצה לשאול רב הייתי עכשיו בישיבה.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #5 ב- : אפריל 23, 2008, 12:12:47 »
לגבי יחס לחילונים ולגבי גיוס חרדים לצבא?האליטה החדשה ממי תורכב?מי יהיה עיתונאי במדינה?האם עיתון כמו יתד נאמן יוכל להתקיים במדינה כזו?המודיע?
האם אדם חילוני יכול להיות בממשלה החדשה?
נניח שיש מלך מאחר שאין נביא מי יבקר את המלך?
נניח שהמלך החליט לא לכבוש את סוריה האם אתה נץ תקבל זאת?
אדם חילוני יוכל להיות חלק מהממשל.
החרדים יתגייסו מרצונם (לפחות רובם) כיוון שהצבא יהיה לטעמם.
האליטה תורכב מאנשים שהחיבור עם-תורה-ארץ הוא אלמנטרי לדידם.
עיתונאי יהיה מי שהלכות רכילות, לשון הרע ובטחון הממלכה ומעל הכל פטריוטיזם יהודי גאה יהיו נר לרגליו.
עיתון כמו יתד נאמן והמודיע יוכלו להתקיים, ידיעות "דר שטירמר" אחרונות- לא! אל "הארץ" מנאר- לא! ,אל מעריביון- לא!
מי שיבקר את המלך יהיו- המוסד לביקורת הממלכה- בדיוק כמו מבקר המדינה.
הסנהדרין שיחליף את בג"ץ, וכן יהודים יראי שמיים בעיתונות שנצמדת לכללים ולא יוצאת כנגד מסורת ישראל סבא.
כאשר נגיע למצב שבו יהיה אכן מונרכיה תאוקרטית, האנטר, תהיה סמוך ובטוח ששאלתך לא תהיה רלוונטית כלל וכלל, זה יהיה כמו לשאול מה יקרה אם השמש לא תזרח מחר בבוקר.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #6 ב- : אפריל 23, 2008, 12:46:04 »
אפילו בתקופת בתנ"ך מלכים חטאו למשל אחאב.קל וחומר כיום.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #7 ב- : אפריל 23, 2008, 15:30:24 »
אפילו בתקופת בתנ"ך מלכים חטאו למשל אחאב.קל וחומר כיום.
חוץ מהודו, אתה מכיר שליט שיחטא בעבודה זרה? תקופת התנ"ך בכל כך הרבה מישורים בטח היום איננה רלוונטית, ואין ניתן להקיש ממנה על התנהגות מלך בימינו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : אפריל 23, 2008, 15:43:40 »
אדם חילוני יוכל להיות חלק מהממשל.
החרדים יתגייסו מרצונם (לפחות רובם) כיוון שהצבא יהיה לטעמם.
האליטה תורכב מאנשים שהחיבור עם-תורה-ארץ הוא אלמנטרי לדידם.
עיתונאי יהיה מי שהלכות רכילות, לשון הרע ובטחון הממלכה ומעל הכל פטריוטיזם יהודי גאה יהיו נר לרגליו.
עיתון כמו יתד נאמן והמודיע יוכלו להתקיים, ידיעות "דר שטירמר" אחרונות- לא! אל "הארץ" מנאר- לא! ,אל מעריביון- לא!
מי שיבקר את המלך יהיו- המוסד לביקורת הממלכה- בדיוק כמו מבקר המדינה.
הסנהדרין שיחליף את בג"ץ, וכן יהודים יראי שמיים בעיתונות שנצמדת לכללים ולא יוצאת כנגד מסורת ישראל סבא.
כאשר נגיע למצב שבו יהיה אכן מונרכיה תאוקרטית, האנטר, תהיה סמוך ובטוח ששאלתך לא תהיה רלוונטית כלל וכלל, זה יהיה כמו לשאול מה יקרה אם השמש לא תזרח מחר בבוקר.

ולאזרחים יהיה מותר לבקר את המשטר או שהם יסתכנו בתלייה/סקילה/כליאה אם יעשו כן ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".
תשובת שמעון החשמונאי לאנטיוכוס השביעי (סידיטס)

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #9 ב- : אפריל 23, 2008, 22:55:11 »
ולאזרחים יהיה מותר לבקר את המשטר או שהם יסתכנו בתלייה/סקילה/כליאה אם יעשו כן ?
תלוי באיזה סוג של ביקורת מדובר ומה נעשה עם זה באופן מעשי, אם זה בתוך חוג בית או שאדם אחד פלט בשיחה עם חברו אז זה לא ביג דיל, אבל אם זה ביקורת שמביאה לידי עליה של גורמים חתרניים, התכנסות שלהם בשביל להפיץ ארס, שנאה ומשטמה, עזרה לאויב בעת מלחמה, פעילות חתרנית בשביל לערער את יציבות השלטון אזי אין צורך לומר מה יהיה דינם...
הדברים יוגדרו מראש, על איזה נושאים מותר להפגין ואיזה לא, איזה דברים מותר לומר בפומבי ואיזה לא, ולגורמים מסויימים פשוט יילקח לאלתר ה-האפיוס קורפוס (הזכות להתאגד).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : אפריל 24, 2008, 06:08:50 »
ואם למשל תהיה ממלכת ישראל, אני אזרח שלה. עכשיו, אני מפרסם באינטרנט בלוג שאומר שלדעתי המלך מושחת, או יוצא להפגין וטוען שהמלך מושחת ושיש להחליפו במלך אחר, מה יהיה דיני ?
"לא ארץ נכריה לקחנו ולא ברכוש נכרים משלנו, כי אם נחלת אבותינו אשר בידי אויבנו בעת מן העתים בלא משפט נכבשה. ואנחנו כאשר היתה לנו עת השיבנו את נחלת אבותינו".

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #11 ב- : אפריל 24, 2008, 10:07:59 »
ואם למשל תהיה ממלכת ישראל, אני אזרח שלה. עכשיו, אני מפרסם באינטרנט בלוג שאומר שלדעתי המלך מושחת, או יוצא להפגין וטוען שהמלך מושחת ושיש להחליפו במלך אחר, מה יהיה דיני ?
תלוי מהו סוג השחיתות עליו אתה מדבר, בלוג זה דבר לא מזיק.
אם אתה יוצא להפגין, זה כבר תלוי הנושא שעליו אתה מפגין.
ובסופו של דבר מי שיטפל בשחיתויות זה סנהדרין ומוסד מבקר הממלכה (על משקל מבקר המדינה) שיקבלו סמכויות רבות מאוד בידיהם ויהיו גופים בלתי תלויים כך שאלא אם כן וכוונותיך הן חתרניות, לא יהיה לך שום סיבה להפגין, ומעבר לזה יהיה לך הזכות כאזרח נאמן לשגר את תלונתך למוסד הרלוונטי ופנייתך תהיה נדונה ברצינות ובמקצועיות הרבה ביותר.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק someonelse

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : אפריל 24, 2008, 14:13:45 »
מממ אני רק אגיד שאני חצי פרסי...
והתשובות לשאלות דומות מאד לתעמולה של חומייני לפני המהפכה,
האנשים שהיו עד אותה מהפכה חופשיים לגמרי לא האמינו שרמת הפיקוח על חופש הביטוי וש"כל צעד ישקל על ידי השייח חומייני" יביא לתוצאות שיגררו עד לאלימות ברחובות...
רק אחרי המהפכה האנשים שם קיבלו את השוק.
כיום העם זה יחידה נפרדת והמשטר זאת יחידה נפרדת כששתי היחידות האלה נלחמות אחד עם השני תדיר ברחובות לעיני כל באגרופים וצעקות...
זה רק מה שאני אגיד כי אם אני אגיד דברים נגד המפלגה שאתם רוצים להקים אתם תתנפלו עלי חח :-)

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
« להגיב #13 ב- : אפריל 24, 2008, 14:58:35 »
חומיני אינו שייך ואינו ערבי אלא פרסי שחושבים שהוא האימאם.
הימין האמיתי יהודים ולא מוסלמים ולכן הדוגמא איננה רלוונטית.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק someonelse

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #14 ב- : אפריל 24, 2008, 15:12:55 »
למה לא רלוונטי? חוק דת הוא חוק דת.. מזה משנה אם הוא חוק דת מטעם מוחמד או חוק דת מטעם אלוקים.
לא אמרתי שהחוקים שלהם צודקים מבחינת דת אבל יש להם הרבה חוקים שהם לקחו מאיתנו ושיטות אכיפה שנשארו אצלם מתקופת המלכויות שלנו...

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #15 ב- : אפריל 24, 2008, 16:17:02 »
חומיני אינו שייך ואינו ערבי אלא פרסי שחושבים שהוא האימאם.
הימין האמיתי יהודים ולא מוסלמים ולכן הדוגמא איננה רלוונטית.
חושבים שחומייני הוא מורה גדול והוא האייתולה העליון של איראן.

אבל ברצינות, זה קצת מפחיד לחיות תחת משטר כמו שנץ הציע.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #16 ב- : אפריל 24, 2008, 16:18:22 »
למה לא רלוונטי? חוק דת הוא חוק דת.. מזה משנה אם הוא חוק דת מטעם מוחמד או חוק דת מטעם אלוקים.
לא אמרתי שהחוקים שלהם צודקים מבחינת דת אבל יש להם הרבה חוקים שהם לקחו מאיתנו ושיטות אכיפה שנשארו אצלם מתקופת המלכויות שלנו...
אחרי כל ההבדלים בין היהדות לאיסלם והוכחות רבות מאין ספור שנטחנו עד דק בפורום הזה המראים שישנה תהום פעורה בין האיסלם והדוגמה השלטונית שלו המתגלמת על פי חוק השריעה לבין המונרכיה התאוקרטית שאנו שואפים אליה, אם אתה עדיין מנסה לערוך השוואות בין השניים אזי אתה פשוט סובל מדיסוננס קוגניטיבי וממשיך לדקלם מנטרות ("שרק לא נהיה כמו איראן...") מעין, מילות קסם המהלכות אימים על הציבור בעוד הוא עצמו איננו יודע מה הוא  סח כלל.
ההשוואה בין מה שאנו מקדמים למול איראן היא נואלת על פי כל פרמטר שהוא, אז אלא אם כן אין לך טיעון רציני, נא חסוך לנו את ההשוואות הנואלות הללו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #17 ב- : אפריל 24, 2008, 16:22:49 »
חושבים שחומייני הוא מורה גדול והוא האייתולה העליון של איראן.

אבל ברצינות, זה קצת מפחיד לחיות תחת משטר כמו שנץ הציע.
אני חושב שהיטיבת לתמצת את היחס לסוג משטר שכזה עוד הרבה לפני שהוא קם בכלל, הסיבה האמיתית היא פשוט איזה פחד קמעי מפני הלא נודע, איזה רתע פסיכו-סומטי בלתי מוסבר שיסודו בעקימות המחשבתית (דיסטרטציה מוחית אם תרצו...) המערבית- הפוסט-מודרנית.
כל הסיפור הוא פסיכולוגי שניתן להעבירו על ידי תרפיה מתאימה...
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק someonelse

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #18 ב- : אפריל 24, 2008, 16:48:09 »
אחרי כל ההבדלים בין היהדות לאיסלם והוכחות רבות מאין ספור שנטחנו עד דק בפורום הזה המראים שישנה תהום פעורה בין האיסלם והדוגמה השלטונית שלו המתגלמת על פי חוק השריעה לבין המונרכיה התאוקרטית שאנו שואפים אליה, אם אתה עדיין מנסה לערוך השוואות בין השניים אזי אתה פשוט סובל מדיסוננס קוגניטיבי וממשיך לדקלם מנטרות ("שרק לא נהיה כמו איראן...") מעין, מילות קסם המהלכות אימים על הציבור בעוד הוא עצמו איננו יודע מה הוא  סח כלל.
ההשוואה בין מה שאנו מקדמים למול איראן היא נואלת על פי כל פרמטר שהוא, אז אלא אם כן אין לך טיעון רציני, נא חסוך לנו את ההשוואות הנואלות הללו.
זה שהשתמשתי בהשוואה שהועלתה לי בצורה אסוציאטיבית (ולאו דווקא מהתשקורת חח), השוואה שאתה מתנגד לה עקב הבדלים דתיים לא אומר שאין בסיס להשוואה שלי... הבחור שפתח את השירשור ביקש תסריט... יש פה תגובות שהובילו להשוואה שלי, היא לא צצה סתם...

לא צריכים שום השוואות ואפילו לא צריכים להזכיר את האיסלאם את חומייני ולא את איראן... אפשר לשאול בצורה פשוטה
יש לי פלאפון עם טכנים, אינטרנט, לא כשר בעליל, אפשר להיכנס אליו, אפשר להוריד ממנו סקס, אני קטין והפלאפון ניתן לי ברשות אבי, האם מותר לי ללכת ברחוב לשלוח אס אם אסים ולהוריד תכנים?
כן, לא, אם לא איך תאכפו את זה...

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #19 ב- : אפריל 25, 2008, 03:26:16 »
אני חושב שהיטיבת לתמצת את היחס לסוג משטר שכזה עוד הרבה לפני שהוא קם בכלל, הסיבה האמיתית היא פשוט איזה פחד קמעי מפני הלא נודע, איזה רתע פסיכו-סומטי בלתי מוסבר שיסודו בעקימות המחשבתית (דיסטרטציה מוחית אם תרצו...) המערבית- הפוסט-מודרנית.
כל הסיפור הוא פסיכולוגי שניתן להעבירו על ידי תרפיה מתאימה...
מה לא נודע ? אתה הרי מספר מה אתה רוצה שיהיה במשטר שלך, ואותי לחיות תחת משטר כזה זה מפחיד, וזה לא קשור להפרעה פסיכולוגית כלשהי (מה הקשר?).

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #20 ב- : אפריל 26, 2008, 22:52:20 »
זה שהשתמשתי בהשוואה שהועלתה לי בצורה אסוציאטיבית (ולאו דווקא מהתשקורת חח), השוואה שאתה מתנגד לה עקב הבדלים דתיים לא אומר שאין בסיס להשוואה שלי... הבחור שפתח את השירשור ביקש תסריט... יש פה תגובות שהובילו להשוואה שלי, היא לא צצה סתם...
לא צריכים שום השוואות ואפילו לא צריכים להזכיר את האיסלאם את חומייני ולא את איראן... אפשר לשאול בצורה פשוטה
יש לי פלאפון עם תכנים, אינטרנט, לא כשר בעליל, אפשר להיכנס אליו, אפשר להוריד ממנו סקס, אני קטין והפלאפון ניתן לי ברשות אבי, האם מותר לי ללכת ברחוב לשלוח אס אם אסים ולהוריד תכנים?
כן, לא, אם לא איך תאכפו את זה...
המוח האנושי גוזר את האסוציאציות שלו מזכרונות עבר,בדגש על חוויות אישיות, ובעיקר מאמצעים ויזואליים.
האסוציאציות שאתה מעלה הם (בין אם תרצה בכך ובין אם לאו הם חרוטות בתת ההכרה שלך במוח האחורי) נגזרות מפרופאגנדה רבת שנים הנושבת מהתקשורת שפועלת בקווים של ספרו של ג'ורג' אורוול "1984", הניסוח שאתה משתמש בו מאוד אופייני ממי שהושפע קשות מן הלינגוויסטיקה התקשורתית הבולשביקית, כך שאני אינני מופתע כלל ועיקר.
לנסות להתחמק מהם יהיה פשוט נסיון אווילי לעבודה בעיניים, וידידי, עליי אתה לא תצליח לעבוד.
ישנם הבדליים תהומיים בין האיסלם ליהדות ולכן כאשר יהיה פה המונרכיה התאוקרטית שכולנו מתפללים לשובה, לא יהיה זה בדמות איראן החומייניסטית כלל ועיקר.
ובאופן פרטני לגבי הפלאפונים, אתה היטיב יודע שניתן דרך חברות הסלולר מספקי השירותים השונים לחסום את אופציית שליחת SMS וגלישה לאינטרנט וניתן גם להגביל את האינטרנט עם חסימות שונות בדיוק כמו במחשב (כמו אינטרנט רימון, מורשת, IKEEPER וכו') וניתן על ידי תקנות וחוקים ומעל הכל אכיפה בחברות הסלולר, לטפל בבעיה משורשה.
בדיוק כמו המסלול החרדי של סלקום, לדוגמא, שם לא ניתן לשלוח SMS או לגלוש באינטרנט By the way.
כך שאם אתה מחפש פתרונות טכניים, הם קיימים.
לגבי מה אני אישית חושב,
א.) אין לי בעיה עם SMS, אני לא מבין מה הבעיה בזה, אם העניין הוא לשלוח SMS כדי לקבל שירות מסויים מחברות ותכנים בעייתיים למסך אזי ניתן לחסום את זה מכיוונם, כך ששוב זה לא בעיה טכנית, SMS שאתה שולח למכריך, לא אכפת לי כלל.

ב.) לגבי גלישה באינטרנט, שוב הפתרון הוא בדיוק כמו במחשב, אין הבדל ביניהם, כך ניתן בקלות גישה לאתרים ותכנים בעייתיים.
לגבי גלישה בכלל דרך הפלאפון, אין לי בעיה עם זה, וזה יכול לפתור הרבה בעיות וסתם זמין ונוח, זה שזה עולה יותר מגלישה סתם באינטרנט דרך מחשב זה דבר ידוע, ונתון לשיקול דעתו של הלקוח הספציפי.
זה אפרופו ה"איראניזם" שאתה כה חושש ממנו.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #21 ב- : אפריל 26, 2008, 22:58:08 »
מה לא נודע ? אתה הרי מספר מה אתה רוצה שיהיה במשטר שלך, ואותי לחיות תחת משטר כזה זה מפחיד, וזה לא קשור להפרעה פסיכולוגית כלשהי (מה הקשר?).
בוודאי שהוא לא נודע, כי הוא לא קיים עדיין, אני כרגע מעלה רעיונות לאוויר שהם בבחינת סיעור מוחות בעלמא ואין הם הכרח שזה מה שאכן יהיה אחד לאחד.
זה שזה מפחיד אותך זה עניין אינדיוידואלי, אותי זה דווקא מלהיב.
ובכלל, פחד, כל פחד או פוביה (אם לתפוס את העגה המקצועית) היא עניין פסיכולוגי שעם הרבה עבודה עצמית ניתן להתגבר עליה (ייעוץ, פסיכולוג, קואוצ'ינג וכו') כמו שאדם X מפחד מגבהים, אדם Y מפחד ממקומות סגורים, אדם Z מפחד מכניסה למים, אדם W מפחד מחושך, אדם M מפחד מכלבים כך אתה מפחד ממשטר שלא חיית תחתו עדיין שמעלה בך אסוציאציות שאינם ממין העניין (someonelse לתשומת לבך...)
בשל העובדה שאתה מפחד משינויים, רוב בני האדם הם כאלה.
זה לא מרתיע אותי.
« עריכה אחרונה: אפריל 27, 2008, 00:54:48 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק stami

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • אם אשכחך ירושלים – תִּשְׁכַּח ימיני....
« להגיב #22 ב- : אפריל 27, 2008, 01:46:46 »
סתמי למה אתה מבזבז את זמנך בפורום ולא לומד תורה?בזמנו דיברתי בפורום חרדים חילונים עם הרב הראשי של רחובות ושאלתי אותו בנושאים הילכתיים.
אולי נסגור את הפורום ונלמד כולנו תורה?!
אם אין לך מה לתרום לדיון אל תגיב בכלל.
אם הייתי רוצה לשאול רב הייתי עכשיו בישיבה.
אתה לא הבנתה אותי נכון..
אני לא אומר לך ללכת לישיבה אני בעצמי לא דתי..
אני רק אומר שבעניין כיצד סנדרין מתפקד וכל העניין עם המלך לא נראה לי שמשהו בפורום יבין אבל עפ"י התשובות שנתנו בפורום אני מבין שמה שאתה מחפש זה צורת התפקוד של ממשלה תחת חיים בן פסח ועל זה ללא ספק יענו ואני מאמין שגם ענו לך..(לא היה לי כח לקרוא את התגובות  :P) . כנראה לא הבנתי נכון את השאלה שלך.
-------------------------------------------
אם אשכחך ירושלים – תִּשְׁכַּח ימיני, תִּדְבַּק לשוני לְחִכִּי אם לא אֶזְכְּרֵכִי, אם לא אַעֲלֶה את ירושלים על ראש שמחתי

מנותק למדיהו

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #23 ב- : אפריל 27, 2008, 02:29:38 »
בוודאי שהוא לא נודע, כי הוא לא קיים עדיין, אני כרגע מעלה רעיונות לאוויר שהם בבחינת סיעור מוחות בעלמא ואין הם הכרח שזה מה שאכן יהיה אחד לאחד.
זה שזה מפחיד אותך זה עניין אינדיוידואלי, אותי זה דווקא מלהיב.
ובכלל, פחד, כל פחד או פוביה (אם לתפוס את העגה המקצועית) היא עניין פסיכולוגי שעם הרבה עבודה עצמית ניתן להתגבר עליה (ייעוץ, פסיכולוג, קואוצ'ינג וכו') כמו שאדם X מפחד מגבהים, אדם Y מפחד ממקומות סגורים, אדם Z מפחד מכניסה למים, אדם W מפחד מחושך, אדם M מפחד מכלבים כך אתה מפחד ממשטר שלא חיית תחתו עדיין שמעלה בך אסוציאציות שאינם ממין העניין (someonelse לתשומת לבך...)
בשל העובדה שאתה מפחד משינויים, רוב בני האדם הם כאלה.
זה לא מרתיע אותי.
אתה מתאר לי אותו, אז אני מתאר לעצמי איך זה ייראה, זה פשוט מאוד. אני לא יודע אם אתה יכול להגדיר את זה כפוביה, פוביה זה הרי פחד שטמון יותר בבעיות שלא קשורות לפרספקטיבה או לתפישה הפוליטית אלא קשורות אולי לאינסטינקטים ואי-אפשר כלל להשות. בוא ואתן לך דוגמה, האם זה לא יפחיד אותך לחיות תחת משטר קומוניסטי סגנון סטאלין ? זה מפחיד קצת, לא חושב ?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #24 ב- : אפריל 27, 2008, 11:15:57 »
אתה מתאר לי אותו, אז אני מתאר לעצמי איך זה ייראה, זה פשוט מאוד. אני לא יודע אם אתה יכול להגדיר את זה כפוביה, פוביה זה הרי פחד שטמון יותר בבעיות שלא קשורות לפרספקטיבה או לתפישה הפוליטית אלא קשורות אולי לאינסטינקטים ואי-אפשר כלל להשות. בוא ואתן לך דוגמה, האם זה לא יפחיד אותך לחיות תחת משטר קומוניסטי סגנון סטאלין ? זה מפחיד קצת, לא חושב ?
שוב, יש פחד אובייקטיבי ויש פחד סובייקטיבי, אני מניח שלגבי המשטר של סטאלין אני כן אפחד בשל העובדה שהוא יוצא כנגד כל מה שאני בעדו ומאמין בו.
מעבר לזה, יש כבר הוכחות היסטוריות כיצד הוא היה ומה עשה, מכיוון שזה היה כבר בעבר והיה מוחשי יש ממה לפחד ממנו באופן אובייקטיבי.
אבל, המשטר שעליו אני מדבר זה משטר שעדיין לא קיים, וגם אליבא דהתאורים שלי, אני לא כל כך מבין מה לך יש לפחד ממנו, זה סתם פחד קמעי וסובייקטיבי שלך, לכן מאוד בקלות ניתן להשוותו לפוביות אחרות, ולא למשטרו של סטאלין (שגם אליה אין כל בסיס אחיד להשוואה).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל