כתב נושא: צה"ל  (נקרא 12594 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
צה"ל
« ב- : נובמבר 05, 2007, 19:27:45 »
הרעיון מאחורי הנושא הזה הוא לדבר על צה"ל במיוחד בנושא שירות חובה.
שחלק מאיתנו רואים בו ובה מסרית בעוד חלק אחר רועים בכך תמיכה בשמאל (וכך גם חיים בן פסח מנהיג התנועה).
הרעיון מאחרי הנושא הזה לדון על כך ואף יתכן להגיע להחלטה ביחס לנושא.
אני מזכיר לכם שכבר היה לפני כמה חודשים נושא דומה שהצליח לא (6 עמודים או משהוא דומה) ונסגר בגלל שטיות של שמאלני.
ואתה אחרי כמה וכמה חודשים אני חושב שזה זמן טוב להתחיל את הנושא הזה מחדש.
קודם כול נתחחיל מהסיפור שלי:
לי יש פרופיל 97 וקובת איכות של לכול הפחות 52 למרות זאת איני הייתי מתאים לשירות ביחידות שדה בגלל היותי בן יחיד בעיה שלמרות הכול ניפתרה.
:)
כמו שכבר הבנתם אני תומך בשירות בצה"ל (למרות הדעה הכללית של התנועה ושל חיים בן פסח) אני חושב שפוליטיקה לחוד וצבא לחוד.
הנימוק שלי פשוט בלי צה"ל לא תהיה מדינה ויהיה טב של ממש ביהודי ישראל.
כמו כן אני מאמין שצה"ל ימיני יותר מהחילים הפשוטים ועד הקצונה הגבוה יכול לשנות את המדינה.
אבל למרות זאת אני מתנגד לפקודות בלתי חוקיות כמו גירוש או רצח יהודים אני חושב שבמיקרה וידרשו ממני לגרש יהודי אסרב פקודה.
אשמח לשמוע את דעתם בענין ולמה :)
בתודה.
שלמה.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צה"ל
« להגיב #1 ב- : נובמבר 05, 2007, 19:34:45 »
אני נגד גיוס ואני גם לא איתגייסתי..
כאשר יהיא צבא יהודי אמיתי אני יהיא הראשון שאיתגייס..
יש כאלה שיחשבו שזה קיצוני מידי או משהו כזה אבל אני חושב שזה הדרך הנכונה..
« עריכה אחרונה: נובמבר 05, 2007, 19:35:39 על ידי אלירן »

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל
« להגיב #2 ב- : נובמבר 05, 2007, 19:39:02 »
אני נגד גיוס ואני גם לא איתגייסתי..
כאשר יהיא צבא יהודי אמיתי אני יהיא הראשון שאיתגייס..
יש כאלה שיחשבו שזה קיצוני מידי או משהו כזה אבל אני חושב שזה הדרך הנכונה..

:|
מה בדיוק אמרתה כדי שלא יגיסו אותך.
אני מקווה שלא אמרתה משהוא כמו
"אני ימיני אמיתי לכן אני לא מיתגיס" :)
אני חושב שהרוב כאן יסכימו איתך וחיים בטוח יסכים איתך.

מנותק Altalena

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #3 ב- : נובמבר 05, 2007, 20:10:50 »
"אנחנו לא ניקח חלק במדינה שהיא לא יהודית לחלוטין"

נדמה שבצורה כזאת התבטאו התנועות הדתיות/ חרדיות שברובן (להוציא את הפועל המזרחי) סירבו לקחת חלק בהקמת המדינה ובכך איפשרו למפא"י לעצב בלא מפריע את אופי המדינה כפי שהיא עכשיו.

צריך ללמוד מההיסטוריה.בתור יהודי ימיני לאומי אני יודע שזאת חובתי לחיות במדינת ישראל על אף חסריה,אני יודע שמדינת ישראל במצבה הנוכחי טובה בעשרות מונים מהמצב שבו היינו בגולה,שם היה מופקר גורלנו כיהודונים עלובים בידי הפריץ,ולכן אני אגן עליה ככל יכולתי.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צה"ל
« להגיב #4 ב- : נובמבר 05, 2007, 20:42:56 »
אני אתגייס לצבא, ותומך בהתגייסות לצבא.
מדינת ישראל היא לא ההנהגה שלה, לא הממשלה, ולא הכנסת.
אני רוצה לתרום את חלקי למדינת ישראל, גם אם לפעמים ההנהגה מאכזבת אותי.
גם אני מאמין שפוליטיקה לחוד וצבא לחוד, ולכן עירוב של הצבא בפוליטיקה, כפי שנראה בגירושים השונים (חיילי צבא ההגנה לישראל עוקרים אנשים מביתם), מעצבן אותי מאוד.

בקשר ל"תורתו אמנותו", אני חושב שיש לאפשר רק לעילויים, לתלמידים חכמים, להיפטר מהשירות הצבאי לחלוטין, וכל השאר יחוייבו לכל הפחות בשירות עפ"י ה"הסדר".
בנוסף לכך אני חושב שכל ערבי, אזרח המדינה, צריך להיות מחוייב לשירות לאומי במשך שלוש שנים, שבו יוכל לשרת גם בקהילתו/קהילה ערבית אחרת אם ירצה בכך. לדעתי "השירות הלאומי" לנערות ששוחררו מהשירות הצבאי מטעמים שונים צריך להיות לפחות לשנתיים, בדומה לשירות הנשים בצבא.

מנותק הימני האשקלוני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • שואה לכל הערבים!!!!!!!!!
צה"ל
« להגיב #5 ב- : נובמבר 05, 2007, 22:06:01 »
אני בעד גיוס לצה"ל...ועוד לא התגייסתי (מחכה לזה כבר!!!!!!!!!!!!!)
חובה לשמור על המדינה!!!!

הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!!!!!!!!!

מנותק Aviad

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #6 ב- : נובמבר 05, 2007, 22:16:15 »
אני בעד הגיוס ואני משתדל להגיע למקום הכי קרבי שיאפשרו לי.
לָמוּת אוֹ לִכְבֹּשׁ אֶת הָהָר

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל
« להגיב #7 ב- : נובמבר 05, 2007, 22:27:55 »
אתם החדשים כאן ממש יצרתם מהפך  :'( (בכי של שימחה).
מדעה של מיאוט כניראה הפכנו לרוב

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל
« להגיב #8 ב- : נובמבר 05, 2007, 22:51:20 »
אני לא מביע דעה לכאן או לכאן, אני את השירות הצבאי שלי סיימתי.
רק כמה עניינים על הארגון שמכונה צה"ל:
1.) צה"ל- שמו מורכב מהמילים: צבא ההגנה לישראל, כאן אני רוצה לנפץ מיתוס, אתם בטח חשבתם ששמו הוא נגזרת מתפיסת הלחימה הצה"לית דהיינו דפנסיבית! ולא היא, זאת שגיאה פטאלית בהבנה ההסטורית.
האמת המרה היא ששם זה בא להדגיש את עצם העובדה שצה"ל זה המשכו הישיר של ארגון "ההגנה"- דהיינו, המשך ישיר של מיליציה פוליטית, אותה גברת בשינוי אדרת, הארגון של בן גוריון ושות' מי שעמדה מאחורי ה"סזון", מי שרדפה יהודים, דתיים ואנשי האצ"ל והלח"י ותומכיהם, זה צה"ל.

2.) השם באנגלית של צה"ל Israel's Defence Forces, הוא שקר גמור שנועד לכסות על האיוולת הזו.

3.) צה"ל הוא ארגון שמעולם לא צמח ממנו אסטרטג אחד ראוי לשמו, טקטיקנים דגולים היו בו למכביר, אבל לא אסטרטג אחד לרפואה.
וזה לא פלא כלל, דבר זה מצופה מארגון שרמתו המקצועית היא כשל מיליציה של ברון סמים קולומביאני.

4.) לצה"ל מעולם לא הייתה תפיסה אסטרטגית, בטח ובטח שלא היה לא חשיבה אסטרטגיה רבתי, מאותה סיבה כמו סעיף 3.

5.) תרבות הראש הקטן, החיפוף, ה"סמוך" ו"יהיה בסדר", זה הגישה הצה"לית.

6.) צה"ל, ארגון שמצטיין בלוחמה זעירה, איננו בעל שום תודעה או יכולת במלחמות גדולות, צה"ל הוא כשלון מהלך, גם במלחמות בו הצליח צה"ל לנצח נצחונות שנראים כלפי חוץ מרשימים, בפועל היו סדרה של טרגדיות, פארסות, התנהלות של להקת ליצנים במדים, ומזל גדול שמולנו עמדו אידיוטים יותר גדולים בדמות צבאות ערב.
די להציץ בהחלטות שקבלו הפיקוד העליון של צבאות ערב במלחמות מולנו, אין לזה שום הגדרה אחרת מאשר ניסים גלויים אצלנו ואינפנטיליות נטו מצידם.

7.) ככל שעולים בסולם הדרגות, הפוליטיקה מסריחה יותר ויותר, החלטות של קידום של לקקנים, מקורבים, ומייליית חברים, כאלה בעלי הדעה הנכונה, יס-מנים וליצני חצר.

מקווה שעכשיו הדברים יותר נהירים,
ממני, רב"ט נץ וגאה ובזה. 
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק Aviad

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #9 ב- : נובמבר 05, 2007, 23:03:10 »
אני לא מביע דעה לכאן או לכאן, אני את השירות הצבאי שלי סיימתי.
רק כמה עניינים על הארגון שמכונה צה"ל:
1.) צה"ל- שמו מורכב מהמילים: צבא ההגנה לישראל, כאן אני רוצה לנפץ מיתוס, אתם בטח חשבתם ששמו הוא נגזרת מתפיסת הלחימה הצה"לית דהיינו דפנסיבית! ולא היא, זאת שגיאה פטאלית בהבנה ההסטורית.
האמת המרה היא ששם זה בא להדגיש את עצם העובדה שצה"ל זה המשכו הישיר של ארגון "ההגנה"- דהיינו, המשך ישיר של מיליציה פוליטית, אותה גברת בשינוי אדרת, הארגון של בן גוריון ושות' מי שעמדה מאחורי ה"סזון", מי שרדפה יהודים, דתיים ואנשי האצ"ל והלח"י ותומכיהם, זה צה"ל.

2.) השם באנגלית של צה"ל Israel's Defence Forces, הוא שקר גמור שנועד לכסות על האיוולת הזו.

3.) צה"ל הוא ארגון שמעולם לא צמח ממנו אסטרטג אחד ראוי לשמו, טקטיקנים דגולים היו בו למכביר, אבל לא אסטרטג אחד לרפואה.
וזה לא פלא כלל, דבר זה מצופה מארגון שרמתו המקצועית היא כשל מיליציה של ברון סמים קולומביאני.

4.) לצה"ל מעולם לא הייתה תפיסה אסטרטגית, בטח ובטח שלא היה לא חשיבה אסטרטגיה רבתי, מאותה סיבה כמו סעיף 3.

5.) תרבות הראש הקטן, החיפוף, ה"סמוך" ו"יהיה בסדר", זה הגישה הצה"לית.

6.) צה"ל, ארגון שמצטיין בלוחמה זעירה, איננו בעל שום תודעה או יכולת במלחמות גדולות, צה"ל הוא כשלון מהלך, גם במלחמות בו הצליח צה"ל לנצח נצחונות שנראים כלפי חוץ מרשימים, בפועל היו סדרה של טרגדיות, פארסות, התנהלות של להקת ליצנים במדים, ומזל גדול שמולנו עמדו אידיוטים יותר גדולים בדמות צבאות ערב.
די להציץ בהחלטות שקבלו הפיקוד העליון של צבאות ערב במלחמות מולנו, אין לזה שום הגדרה אחרת מאשר ניסים גלויים אצלנו ואינפנטיליות נטו מצידם.

7.) ככל שעולים בסולם הדרגות, הפוליטיקה מסריחה יותר ויותר, החלטות של קידום של לקקנים, מקורבים, ומייליית חברים, כאלה בעלי הדעה הנכונה, יס-מנים וליצני חצר.

מקווה שעכשיו הדברים יותר נהירים,
ממני, רב"ט נץ וגאה ובזה. 

נץ אתה לא יכול להאשים את צה"ל שהוא ממשיך את ארגון ההגנה ושהוא כישלון, צה"ל הוא כישלון בגלל האנשים שעומדים בראשו רוה"מ שר הבטחון והרמטכ"ל הם מכתיבים את הדרך של צה"ל, אם תסתכל על החיילים והטכנולגיה אנחנו יכולים להיות הצבא מספר אחת הבעיה שמי שמכתיב לצה"ל את הדרך זה אנשים שהם כישלון!
לָמוּת אוֹ לִכְבֹּשׁ אֶת הָהָר

מנותק הימני האשקלוני

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • שואה לכל הערבים!!!!!!!!!
צה"ל
« להגיב #10 ב- : נובמבר 05, 2007, 23:11:55 »
אני בעד הגיוס ואני משתדל להגיע למקום הכי קרבי שיאפשרו לי.

גם אני!!!!!!
החלום שלי זה גולני בעזרת ה'!!!!!!!!
קרבי זה הכי אחי  ;)
הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!!!!!!!!!

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צה"ל
« להגיב #11 ב- : נובמבר 05, 2007, 23:13:27 »
אני שמעתי פעם סברה שאומרת שבעת האיחוד, והקמת צה"ל, ניסו למצוא שם משותף.
מהאצ"ל לקחו את צבא, מההגנה את ההגנה, ומהלח"י את ישראל.
ייתכן מאוד וזה סתם רעיון נחמד ונוסטלגי, אך בפועל לא היה ולא נברא כדבר הזה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל
« להגיב #12 ב- : נובמבר 05, 2007, 23:17:07 »

נץ אתה לא יכול להאשים את צה"ל שהוא ממשיך את ארגון ההגנה ושהוא כישלון, צה"ל הוא כישלון בגלל האנשים שעומדים בראשו רוה"מ שר הבטחון והרמטכ"ל הם מכתיבים את הדרך של צה"ל, אם תסתכל על החיילים והטכנולגיה אנחנו יכולים להיות הצבא מספר אחת הבעיה שמי שמכתיב לצה"ל את הדרך זה אנשים שהם כישלון!
צה"ל הוא ארגון כושל, ומיליציה שכל מהותה הוא שימור השלטון בידי האליטות, נקודה.
אני מציע לך לקרוא את ספרו של אורי מילשטיין בנדון.
אני מדבר על צה"ל לכל אורך שנות קיומו ואתה מדבר על צה"ל מאז הסכמי אוסלו.
הרשה לי להביא ציטוט בנדון:
מילשטיין: רבין היה קרבן לכשלי עצמו
ד"ר מילשטיין קובע, כי רבין היה קרבן לכשלונות הפיקוד שלו עצמו, בהיותו האחראי על השב"כ. זאת כהמשך ישיר לכשלונותיו כאיש צבא.

ביום רביעי, במקביל לאירועים הרשמיים לזכר ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, יתקיים בבית ציוני אמריקה שבתל אביב אירוע אלטרנטיבי, בו, כך מבטיחים המארגנים, תועלינה שאלות וסוגיות שטרם הועלו אודות רבין ומורשתו.

באירוע שיעמוד תחת הכותרת 'מורשת רבין האמיתית' ירצה בין השאר גם ד"ר אורי מילשטיין אודות רבין ומלחמות ישראל ויפרוס את משנתו הגדושה בפרטים עלומים, חלקם במתכוון, אודות התנהלות רבין כקצין בצבא ההגנה לישראל מערש לידתו ואף קודם לכך.

בשיחה עמנו מגולל ד"ר מילשטיין קטעים מהרצאתו ובה סיפור חייו הצבאי של רבין, וקובע כי כישלונותיו החוזרים ונשנים כמפקד הם אלה שהביאו גם לכשלונו כאחראי על שירות הביטחון הכללי, שכשל באבטחתו שלו בליל העצרת בתל אביב. לדבריו במקרה זה היה זה דווקא רבין עצמו שהפך קורבן לכישלונותיו הוא.

לטעמו של מילשטיין סוגיית כשלון השב"כ אמורה להיות המטרידה ביותר בפרשת רצח רבין, אף יותר מהרצח עצמו. זאת כיוון שמעשי רצח פוליטיים התרחשו ברבות ממדינות המערב ולמרות הזעזוע והטלטלה שעברה על המדינות הרי שהן המשיכו לשמור על אופיין הדמוקרטי. לטעמו סוגיית הכשל הביטחוני והאבטחתי אמור להטריד את הציבור בישראל שכן כשלים אלה חורזים את ההוויה הישראלית מימי ראשית המדינה.

מחריף מילשטיין את דבריו ואומר כי לו היה נרצח אדם אחר באותו מוצאי שבת לפני 12 שנה, ולא הוא עצמו הרי שהיה ראוי שראש הממשלה רבין יתפטר מתפקידו לנוכח אחריותו הישירה לתפקוד השב"כ.

מילשטיין אינו עוצר את ביקורתו על תפקוד רבין בליל הרצח, אלא מגולל אותה עשרות שנים אחורה, אל ימיו הראשונים של צה"ל. "הרצח מגלה עד כמה מערכת הביטחון, שרבין היה בין בוניה, מתפקדת באופן לקוי. זה המסר המרכזי שאמור היה להיות ליום הזיכרון לרבין, ולא כפי שמתרחש כל שנה שעוסקים רק בלדווח לנו עד כמה הימין מנוול. תפקוד מערכת הביטחון היה לקוי באינתיפאדה, בגוש קטיף, במלחמה האחרונה ובעצם לכל שנותיה של המדינה".

ד"ר מילשטיין אינו מתמקד בדבריו בשאלת הרוצח ועד כמה היה ידע ואחריות לשב"כ ברצח רבין. הוא שב וקובע כי "מה שחשוב הוא שהמערכת שבראשה עמד רבין היא זו שכשלה ואנחנו ממשיכים להיות תלויים בה".

כאמור, בדבריו מתאר מילשטיין את ההיסטוריה הביטחונית של רבין כפי שהיא אצורה אצלו במסמכים, בתיעוד מוקלט ובמחקרים שערך במרוצת השנים. לדבריו "רצח רבין מעיד על כישלונו של רבין בכל דבר שנגע בו". לדבריו במהלך טיפוסו במעלה הדרגות הצה"ליות הודח רבין לא פחות משלוש פעמים בעקבות כישלונותיו וקודם אך ורק בשל קשריו ובשל היותו מפקד הירי על אנשי אניית הנשק של האצ"ל אלטלנה.

מספר מילשטיין כי טרם מלחמת העצמאות פרעו ערבים בני שכונת פאג'ה וביצעו פיגוע גדול. בתגובה הוחלט בפלמ"ח לנקום והמשימה הוטלה על גדוד 2 של הארגון, גדוד שבראשו עמד רבין. "הפעולה כשלה ורבין הודח מתפקידו ומונה, אולי כ'בעיטה למעלה', לקמב"ץ של הפלמ"ח, או במילים אחרות כעוזרו של יגאל אלון. זו הייתה ההדחה ראשונה של רבין. עם פרוץ המלחמה היה יגאל אלון בטוח שהמלחמה תתמקד בנגב ובגליל וירושלים תהיה שקטה באופן יחסי כי התכנית הייתה שזו תהיה עיר של שלום, כיוון שכך הוא שלח את רבין לפקד על הכוח שאמור היה להגן על השיירות אבל היהודים כשלו בקרבות הללו, השיירות נלכדו, הדרך נחסמה בידי הערבים. ארצות הברית ראתה את הכישלון הזה והחליטה למשוך את תמיכתה בהקמת מדינת ישראל וביקשה לבטל את החלטת הכ"ט בנובמבר. בעקבות הכישלון הזה הודח רבין מתפקידו בפעם השנייה. בן גוריון הדיח אותו ומינה במקומו את שאול יפה. רבין מונה לתפקיד של קצין קשר בין המטכ"ל לפלמ"ח".

"אחרי חודש, ב-15 לאפריל, מונה רבין למפקד חטיבת הראל. יגאל אלון קיווה שמינויו של רבין למח"ט הראל יאפשר לו שליטה על החטיבה. אלון עצמו אמר לי את הדברים והם מוקלטים אצלי. חמישה ימים בלבד לאחר מכן פיקד רבין על שיירה שעלתה לירושלים. שלושים ערבים ארבו לשיירה וירו עליה. רבין ברח עם הג'יפ שלו והשאיר את אנשיו מאחור. הוא הגיע למלון בבית הכרם, ומאז היו לו תסמונות של הלם קרב. הוא היה מח"ט שלא פיקד על שום קרב. הוא הלך לישון עם תסמונת הטראומה. לקרב סאן סימון הוא הגיע יממה וחצי לאחר שהקרב נפתח. בעקבות הקרבות הללו ירד טבנקין לתל אביב ואמר לבן גוריון: 'אם רבין ימשיך לפקד ירושלים תיפול'. בשלב זה מודח רבין מתפקידו בפעם השלישית והוא מתמנה לעוזרו של יגאל אלון שהיה אז סגנו של קולונל מרכוס".

ד"ר מילשטיין קובע נחרצות שההחלטות על קידומו של רבין התקבלו אצל בן גוריון רק לאחר שירה על ניצולי 'אלטלנה'. "לאחר תום המלחמה לא רצו לתת לו תפקיד פיקודי כלשהו. בהפוגה שלאחר המלחמה הוא ירה ב"תותח הקדוש" על אנשי האצ"ל ששחו במים, בניגוד לכל אמנה בינלאומית. בן גוריון הפך לאסיר תודה לרבין והחליט למצוא לו תפקיד. כך הפך אותו למפקד קורס מג"דים של צה"ל, ולאחר מכן קורס מח"טים. רבין לקח איתו עוד כמה קצינים שכשלו ויחד איתם בנה את פיקוד הצבא בקורס הזה במתכונת הפלמ"ח".

לדברי מילשטיין בקורס פיקוד באנגליה קיבל רבין חוות דעת חמורה ולפיה הוא ראוי להיות לכל היותר קצין אפסנאות. "משה דיין וצבי צור רצו להדיח את רבין אבל בן גוריון שזכר לו את חסד הירי על אלטלנה מנע את זה. כשהוא התפטר מתפקידו כראש ממשלה ביקש מלוי אשכול למנות אותו לרמטכ"ל כי הוא נתן לו הבטחה שימונה לתפקיד. אשכול היה חסר ניסיון בתחום הצבאי והעדיף לסמוך על בן גוריון שנחשב לסמכות ביטחונית משמעותית", וכך, אומר מילשטיין, מצאה את עצמה ישראל בפתיחת מלחמת ששת הימים כשבראש צבאה עומד אדם חסר ניסיון ויכולת צבאית מוכחת. "מכאן והלאה על מלחמת ששת הימים אין מקום להאריך. על ההתמוטטות ועל האשפוז האריכו כבר רבים...".
« עריכה אחרונה: נובמבר 05, 2007, 23:17:48 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
צה"ל
« להגיב #13 ב- : נובמבר 05, 2007, 23:22:40 »
ד"ר מילשטיין קובע, כי רבין היה קרבן לכשלונות הפיקוד שלו עצמו, בהיותו האחראי על השב"כ. זאת כהמשך ישיר לכשלונותיו כאיש צבא.

ביום רביעי, במקביל לאירועים הרשמיים לזכר ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, יתקיים בבית ציוני אמריקה שבתל אביב אירוע אלטרנטיבי, בו, כך מבטיחים המארגנים, תועלינה שאלות וסוגיות שטרם הועלו אודות רבין ומורשתו.

באירוע שיעמוד תחת הכותרת 'מורשת רבין האמיתית' ירצה בין השאר גם ד"ר אורי מילשטיין אודות רבין ומלחמות ישראל ויפרוס את משנתו הגדושה בפרטים עלומים, חלקם במתכוון, אודות התנהלות רבין כקצין בצבא ההגנה לישראל מערש לידתו ואף קודם לכך.

בשיחה עמנו מגולל ד"ר מילשטיין קטעים מהרצאתו ובה סיפור חייו הצבאי של רבין, וקובע כי כישלונותיו החוזרים ונשנים כמפקד הם אלה שהביאו גם לכשלונו כאחראי על שירות הביטחון הכללי, שכשל באבטחתו שלו בליל העצרת בתל אביב. לדבריו במקרה זה היה זה דווקא רבין עצמו שהפך קורבן לכישלונותיו הוא.

לטעמו של מילשטיין סוגיית כשלון השב"כ אמורה להיות המטרידה ביותר בפרשת רצח רבין, אף יותר מהרצח עצמו. זאת כיוון שמעשי רצח פוליטיים התרחשו ברבות ממדינות המערב ולמרות הזעזוע והטלטלה שעברה על המדינות הרי שהן המשיכו לשמור על אופיין הדמוקרטי. לטעמו סוגיית הכשל הביטחוני והאבטחתי אמור להטריד את הציבור בישראל שכן כשלים אלה חורזים את ההוויה הישראלית מימי ראשית המדינה.

מחריף מילשטיין את דבריו ואומר כי לו היה נרצח אדם אחר באותו מוצאי שבת לפני 12 שנה, ולא הוא עצמו הרי שהיה ראוי שראש הממשלה רבין יתפטר מתפקידו לנוכח אחריותו הישירה לתפקוד השב"כ.

מילשטיין אינו עוצר את ביקורתו על תפקוד רבין בליל הרצח, אלא מגולל אותה עשרות שנים אחורה, אל ימיו הראשונים של צה"ל. "הרצח מגלה עד כמה מערכת הביטחון, שרבין היה בין בוניה, מתפקדת באופן לקוי. זה המסר המרכזי שאמור היה להיות ליום הזיכרון לרבין, ולא כפי שמתרחש כל שנה שעוסקים רק בלדווח לנו עד כמה הימין מנוול. תפקוד מערכת הביטחון היה לקוי באינתיפאדה, בגוש קטיף, במלחמה האחרונה ובעצם לכל שנותיה של המדינה".

ד"ר מילשטיין אינו מתמקד בדבריו בשאלת הרוצח ועד כמה היה ידע ואחריות לשב"כ ברצח רבין. הוא שב וקובע כי "מה שחשוב הוא שהמערכת שבראשה עמד רבין היא זו שכשלה ואנחנו ממשיכים להיות תלויים בה".

כאמור, בדבריו מתאר מילשטיין את ההיסטוריה הביטחונית של רבין כפי שהיא אצורה אצלו במסמכים, בתיעוד מוקלט ובמחקרים שערך במרוצת השנים. לדבריו "רצח רבין מעיד על כישלונו של רבין בכל דבר שנגע בו". לדבריו במהלך טיפוסו במעלה הדרגות הצה"ליות הודח רבין לא פחות משלוש פעמים בעקבות כישלונותיו וקודם אך ורק בשל קשריו ובשל היותו מפקד הירי על אנשי אניית הנשק של האצ"ל אלטלנה.

מספר מילשטיין כי טרם מלחמת העצמאות פרעו ערבים בני שכונת פאג'ה וביצעו פיגוע גדול. בתגובה הוחלט בפלמ"ח לנקום והמשימה הוטלה על גדוד 2 של הארגון, גדוד שבראשו עמד רבין. "הפעולה כשלה ורבין הודח מתפקידו ומונה, אולי כ'בעיטה למעלה', לקמב"ץ של הפלמ"ח, או במילים אחרות כעוזרו של יגאל אלון. זו הייתה ההדחה ראשונה של רבין. עם פרוץ המלחמה היה יגאל אלון בטוח שהמלחמה תתמקד בנגב ובגליל וירושלים תהיה שקטה באופן יחסי כי התכנית הייתה שזו תהיה עיר של שלום, כיוון שכך הוא שלח את רבין לפקד על הכוח שאמור היה להגן על השיירות אבל היהודים כשלו בקרבות הללו, השיירות נלכדו, הדרך נחסמה בידי הערבים. ארצות הברית ראתה את הכישלון הזה והחליטה למשוך את תמיכתה בהקמת מדינת ישראל וביקשה לבטל את החלטת הכ"ט בנובמבר. בעקבות הכישלון הזה הודח רבין מתפקידו בפעם השנייה. בן גוריון הדיח אותו ומינה במקומו את שאול יפה. רבין מונה לתפקיד של קצין קשר בין המטכ"ל לפלמ"ח".

"אחרי חודש, ב-15 לאפריל, מונה רבין למפקד חטיבת הראל. יגאל אלון קיווה שמינויו של רבין למח"ט הראל יאפשר לו שליטה על החטיבה. אלון עצמו אמר לי את הדברים והם מוקלטים אצלי. חמישה ימים בלבד לאחר מכן פיקד רבין על שיירה שעלתה לירושלים. שלושים ערבים ארבו לשיירה וירו עליה. רבין ברח עם הג'יפ שלו והשאיר את אנשיו מאחור. הוא הגיע למלון בבית הכרם, ומאז היו לו תסמונות של הלם קרב. הוא היה מח"ט שלא פיקד על שום קרב. הוא הלך לישון עם תסמונת הטראומה. לקרב סאן סימון הוא הגיע יממה וחצי לאחר שהקרב נפתח. בעקבות הקרבות הללו ירד טבנקין לתל אביב ואמר לבן גוריון: 'אם רבין ימשיך לפקד ירושלים תיפול'. בשלב זה מודח רבין מתפקידו בפעם השלישית והוא מתמנה לעוזרו של יגאל אלון שהיה אז סגנו של קולונל מרכוס".

ד"ר מילשטיין קובע נחרצות שההחלטות על קידומו של רבין התקבלו אצל בן גוריון רק לאחר שירה על ניצולי 'אלטלנה'. "לאחר תום המלחמה לא רצו לתת לו תפקיד פיקודי כלשהו. בהפוגה שלאחר המלחמה הוא ירה ב"תותח הקדוש" על אנשי האצ"ל ששחו במים, בניגוד לכל אמנה בינלאומית. בן גוריון הפך לאסיר תודה לרבין והחליט למצוא לו תפקיד. כך הפך אותו למפקד קורס מג"דים של צה"ל, ולאחר מכן קורס מח"טים. רבין לקח איתו עוד כמה קצינים שכשלו ויחד איתם בנה את פיקוד הצבא בקורס הזה במתכונת הפלמ"ח".

לדברי מילשטיין בקורס פיקוד באנגליה קיבל רבין חוות דעת חמורה ולפיה הוא ראוי להיות לכל היותר קצין אפסנאות. "משה דיין וצבי צור רצו להדיח את רבין אבל בן גוריון שזכר לו את חסד הירי על אלטלנה מנע את זה. כשהוא התפטר מתפקידו כראש ממשלה ביקש מלוי אשכול למנות אותו לרמטכ"ל כי הוא נתן לו הבטחה שימונה לתפקיד. אשכול היה חסר ניסיון בתחום הצבאי והעדיף לסמוך על בן גוריון שנחשב לסמכות ביטחונית משמעותית", וכך, אומר מילשטיין, מצאה את עצמה ישראל בפתיחת מלחמת ששת הימים כשבראש צבאה עומד אדם חסר ניסיון ויכולת צבאית מוכחת. "מכאן והלאה על מלחמת ששת הימים אין מקום להאריך. על ההתמוטטות ועל האשפוז האריכו כבר רבים...".
יישר כח נץ,תמיד טוב לדעת עוד מידע חיוני שכזה.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא צדק,מוות למחבלים המוסלמים!!!!!
צה"ל
« להגיב #14 ב- : נובמבר 05, 2007, 23:48:11 »

אתה סתם מורח ומורח...
בסדר,הצבא הוא סתם חיפופי,אז בגלל זה לא להתגייס?
זה כמו שאני יגיד לך:"ישראל היא מדינה מושחתת,אני לא רוצה לגור בה."
כל הרעיון הואל לא לברוח מהבעיה,אלא לתקן אותה.
אז תגיד בקיצור,להתגייס או לא?

לפי דעתי להתגייס יאללה גולני אימפריה!
הלוואי עליי גולני...
אם נותנים לי פקודה לפנות יהודים אני מסרב פקודה!
"אין דו קיום איתם!!! אין דו קיום עם סרטן!!!"
]

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #15 ב- : נובמבר 06, 2007, 00:09:18 »
במצב של מלחמה כוללת לא יהיה זה חיים בן פסח שיהדוף את צבאות ערב. גם לא איתמר בן גביר, לא הגולה בארץ ולא "הימין האמיתי". יהיה זה רק צה"ל. אז די עם הדמגוגיה.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
צה"ל
« להגיב #16 ב- : נובמבר 06, 2007, 00:15:34 »
במצב של מלחמה כוללת לא יהיה זה חיים בן פסח שיהדוף את צבאות ערב. גם לא איתמר בן גביר, לא הגולה בארץ ולא "הימין האמיתי". יהיה זה רק צה"ל. אז די עם הדמגוגיה.
ומי אמר שכל אותם אנשים הזכרת יהדפו???
הרי צה"ל מקבל הפסדים ממלחמת יום הכיפורים,בגלל אינטרסים אישיים והתלקקות לאומות העולם.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל
« להגיב #17 ב- : נובמבר 06, 2007, 01:03:15 »
אתה סתם מורח ומורח...
בסדר,הצבא הוא סתם חיפופי,אז בגלל זה לא להתגייס?
זה כמו שאני יגיד לך:"ישראל היא מדינה מושחתת,אני לא רוצה לגור בה."
כל הרעיון הואל לא לברוח מהבעיה,אלא לתקן אותה.
אז תגיד בקיצור,להתגייס או לא?

לפי דעתי להתגייס יאללה גולני אימפריה!
הלוואי עליי גולני...
אם נותנים לי פקודה לפנות יהודים אני מסרב פקודה!
ידידי, אני לא מורח, אני חושף את האמת, ואם אתה קורה לתגובה ארוכה וממצאת בעלת רמה אינטלקטואלית: "מריחה", אזי תמהני בשביל מה בכלל ענית לתגובתי, אני רוצה לעורר דיון ולהעמיק אותו, לא לרדד או להשטיח אותו.
הצבא הוא בדיחה, זה העובדה שעליו שעליו אני רוצה לדבר, אני לא הבעתי דעה בעד או נגד, וכאן אני מסרב בכוונה תחילה לענות לכאן או לכאן, וסיבותיי המוצדקות עימי.
כל שאני רוצה לעשות הוא לתת לכולם ובמיוחד למתגייס העתידי שקורא את דבריי, חומר למחשבה אודות הארגון אליו הוא מתגייס ותו לא.
בדובר בעובדות ולא בהבעת דעה, וזה מהות ההבדל.
אתה רוצה, לך תתגייס ואני מאחל לך בהצלחה, ופיכחון נעים ולא כואב, כי בדרך כלל זה כואב מאוד.
אתה לא רוצה אל תתגייס, אבל בכל אופן, תלמד על המדינה שלך ותבין איפה אתה חי, לא משנה במה אתה בוחר בסופו של דבר.

נדב חכם בלילה, קצת קשה להדוף צבאות במלחמה כוללץ שאתה לא זה שמקבל את ההחלטות ולא מחזיק בנשק, עצם זה שאנו חושפים את מערומיו של הארגון הזה המתקרא "צה"ל"- איננו אומר שאנחנו לא מכירים בכך שצה"ל זה הדבר שיאלץ (לצערנו ולבושתנו) להדוף התקפות בעת חירום.
ואין בין זה ובין זה דמגוגיה בכלל, אתה פשוט מערבב כאן דברים בגלל אי היכולת שלך להתמודד אינטלקטואלית עם הנדון.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הַיְּמָנִי הָאֲמִתִּי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא צדק,מוות למחבלים המוסלמים!!!!!
צה"ל
« להגיב #18 ב- : נובמבר 06, 2007, 01:23:57 »
פותח האשכול הוא זה שמעמיק את השאלה לא העונים.
אתה לא יכול לענות מבלי להביע דעה... :-\
"אין דו קיום איתם!!! אין דו קיום עם סרטן!!!"
]

מנותק wjw

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #19 ב- : נובמבר 06, 2007, 01:41:04 »
תראו אין לנו צבא אחר ואני נגד השתמטות והדעות שלי הן הדעות הכי ימניות שיש...
אתם לא מבינים שזה פוגע בעם שיש השתמטות? האוייב הערבי יש"ו רוצה להפיל אותנו מבפנים זתומרת מנטלית..
ואחר"כ מבחוץ עם כל המדינות הנאציות האחרות שקיימות לערבים האלה יש"ו..
אני בעזרת השם רוצה סיירת מטכ"ל זה הכי אחי וגם תחשבו על זה שכל מי שציוני פה שיגן על האחים שלו
וישמור על כל פירור פה כי אם לא אנחנו נשמור על האדמה הקדושה הזאת הערבים ישמרו? ממש לא הם
יחטפו לנו אותה הכי מהר שהנאצים האלה יכולים...
אני כמו שאר החבר'ה המצווין שיש בפורום יסרב פקודה כדי לפנות יהודים! אבל כדי לפנות ערבים בכיף
כמה שיותר יותר טוב ;)
שבוע טוב שיהיה לכם
אבא שבשמים אותך אנחנו אוהבים!

מנותק Altalena

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #20 ב- : נובמבר 06, 2007, 03:03:20 »
נץ,תן סימוכין או דוגמאות לכל האשמות הכבדות האלה על צה"ל.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #21 ב- : נובמבר 06, 2007, 05:00:54 »
נץ - המצב כיום הוא שהימין האמיתי לא עומד בשלטון, המצב כיום הוא שיש לנו רק את צה"ל, רקוב ומושחת ככל שיהיה הוא עדיין הצבא שלנו, הוא עדיין זה ששומר עלינו ועדיין הדבר היחידי שמחזיק אותנו כאן, ולכן מוטלת עלינו החובה לשרת בו.

"עצם זה שאנו חושפים את מערומיו של הארגון הזה המתקרא "צה"ל"- איננו אומר שאנחנו לא מכירים בכך שצה"ל זה הדבר שיאלץ (לצערנו ולבושתנו) להדוף התקפות בעת חירום."

לא - אבל עצם זה שתנועת הימין האמיתי מטיפה להשתמטות, מראה שהיא כנראה לא מכירה בחשיבותו של הצבא. אתה מוזמן לבקר את הצבא כמה שמתחשק לך ולהחזיק בדעה פוליטית שאתה רוצה - אבל עדיין, לדעתי אתה חייב לשרת בו, פשוט מפני שהוא מי שיגן עלינו בעת מלחמה (לא אלייך אישית, כי אני יודע שאתה שירתת).

מנותק Roma

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
צה"ל
« להגיב #22 ב- : נובמבר 06, 2007, 08:04:54 »
נשאר לי קצת יותר משנה לגיוס ואני מחכה לזה בקוצר רוח

מכיוון שאני בבית ספר צבאי אז לא קיבלתי מנילה עם אפשרויות לאן להתגייס
התפקיד שלי בצבא הוא תחזוק מטוסים מבחינה מכנית(זה מה שאני לומד) וגם תדלוק,חימוש וכו...

אבל בכל זאת יש לי אפשרות להתגייס לצנחנים ואני בוחן את  האפשרות הזו.
אני מאוד רוצה משהו קרבי אבל אני אצתרך להכנס לריב גדול עם כל המשפחה בשביל זה :(

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל
« להגיב #23 ב- : נובמבר 06, 2007, 09:44:48 »
נץ קראיתי את כוך מה שכתבתה ומה אני יכול להגיד על זה?
ברור שאתה צודק שצה"ל צריך שינוי מהותי ורציני ורפרפה במבנה הכוחות.
כמו כן צריך להפסיק את השתות לשאול אנשים לאן הם רוצים-סליחה אבל זה שטות זה גורם למחסור ביחידות לא אהובות אבל חשובות מאוד.
דוגמה שריון- יחידה שמטרתה לשבור את קוי האויב דבר חשוב מאוד החדשות הרעות ששריון מגיס רק מחצית מהאנשים שיכל לגיס.
לטענה שלצה"ל לא היה לנו איסטרטג מזהיר- בימינו איסטרטגים מזהירים הם בעיה בכלל צה"ל תכנן כמה מיבצעים טובים ביותר אבל מחסור באיסטרטגים היא בעיה כלל עולמית אני חושש.
"היהיה בסדר"- מדובר בבעיה קשה מאוד של החברה הישראלית בכלל.
כמו כן אני חיב להוסיף שהבעיה של אנשים בריאים,לא טיפשים מידי וחסרי בעיות רצניות שאינם משרתם בצה"ל.
סימו לב טוב למיספרם 25% אינם משרתים מתוכם 14% באמת בורחים מהשירות כלומר הם יכלו לשרת.
תדאו שיש אנשים חסרי רגלים או בעלי בעיות חמורות ביותר שמכבלים פרופיל 21 ודורשים והופכים למיתנדבים (פרופיל 30) ומשרתים את המדינה.
אני לא אומר שכולם צריכים להיות בקרבי לא לכולם יש את הבריאות ללכת לקרבי יש אנשים אם מגבלות רפאיות אך צה"ל גם לא מגיס כאלה למיקרה של מיכרים חריגים ורצון האדם.
כמובן שיכולה להיות גם בעיה נפשית של אדם שפשוט לא יכול להרוג אדם אחר לא משנה מי הוא או משהוא כזה.
בכול מיקרה צה"ל כיום מציג המון מקצועות שונים ומשונים וברור שהוא יכול לבחור פשוט פחות קרבי בישבילו.
אבל ברור שהרוב המוחלט של האכלסיה שיש לה פרופיל של 97-72 שזה כניראה למעלה ל-80% מהאכלסיה צריכים ללכת ליחידות שדה כאלה או אחרות אם זה סירת מטכל ואם זה "רק" חובש בשדה השטח.
נקודה נוספת שצריך לחזק ברור שצה"ל לא בסדר היחס שלו לאויב הערבי פשוט עלוב זה סיבה לכך שרבים מחילי צה"ל נהרגו על ידי האויב הערבי אבל אין לנו צבא אחר אין לנו מדינה אחת וכמה שהליטות והשמאל שולט במדינה הזותי חיים כאן גם 5.5 שאני אישית מאמין שכולם חוץ מכמה פחות מ-1% הינם יהודים טובים שמתרתו של צה"ל לשמור אליהם הוא שומר אלינו עכשיו וכשכול אחד מאיתנו יגיע לגיל הנכון צריכים אנחנו לשמור.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
צה"ל
« להגיב #24 ב- : נובמבר 06, 2007, 10:55:31 »
אבל ברור שהרוב המוחלט של האכלסיה שיש לה פרופיל של 97-72 שזה כניראה למעלה ל-80% מהאכלסיה צריכים ללכת ליחידות שדה כאלה או אחרות אם זה סירת מטכל ואם זה "רק" חובש בשדה השטח.
שלמה, צה"ל צריך אנשים בתפקידים שונים, גם תפקידים לא קרביים.
מה יעזור לך 100% מהצבא כלוחמים, כשאין לך אדם אחד במודיעין?
אמנם הלוחמים יעצרו את המחבל בדרכו להתפוצץ, אך רק בעזרת המודיעין הם ידעו שיש סכנה, ורק בעזרת המודיעין יוכלו לעצור אותו.
אחרי הכל לא צריך עד כדי כך הרבה לוחמים בסדיר, שכן,  תפקידם העיקרי של חיילי ה"סדיר" הוא לעכב את האוייב ולמנוע את כניסתו לשטחי המדינה,
עד שמערך המילואים יתארגן למלחמה.