שלום אחי היקר ונעים לי מאוד לפגוש אותך פה. קודם כל אני רוצה להתנצל על רמת העברית שלי, אני יליד ארצות הברית ואני עדיין גר שם לצערי. העברית שלי למדתי בבית ספר דתי ומקריאות עיתונים ישראליים וכו'
בכל אופן אם אפשר לשמוע יותר על ההיסטוריה של המשפחה אהיה אסיר תודה.
א. האם אתם מחשיבים עצמכם ספרדים או אתם נוהגים כמנהג בני רומא העתיק?
ב. מה דעתך על יונתן בשיא שהוא ממשפחה איטלקית עתיקה מוויניציא?
ג. האם אתה חלק מקהלה איטלקית? ז"א האם אתה מכיר הרבה איטלקים ישראליים או יש רק מספר בודדים?
בתודה מראש.
אנחנו מחשיבים את עצמנו ספרדים כי המשפחה הגיעה במקור מספרד לונציה אבל סבא שלי מתפלל בבית כנסת איטלקי כמנהג בני רומא
יש רק שני בתי כנסת איטלקיים בארץ אחד בר"ג לפי הנוסח הספרדי ואחד בירושלים כמנהג בני רומא סבא שלי גר בירושלים אז הוא מתפלל שם
את הפרשה לבר מצווה למדתי לקרוא בר"ג לפי הנוסח הספרדי אבל עליתי לתורה בירושלים
לא שמעתי על יונתן בשיא
ואני לא מכיר הרבה איטלקים ישראלים מעבר למתפללים בבית כנסת
חלק מאלה שאני מכיר: השופט עליון אליהו בן זמרה, דוד קאסוטו (הנכד של קאסוטו הפרשן) והרב הלל סרמונטה
בגדול יהדות איטליה מתחלקת ל3 פלגים:
בני רומא שהם יהודים שנמצאים באיטליה, בעיקר ברומא, עוד מימי גלות רומא. המנהגים שלהם לא ספרדים ולא אשכנזים אלא יחודיים לבני רומא
רב העיר לוקה שהיה מבני רומא עבר עם משפחתו לפולין והוא אבי כל יהדות אשכנז.
היהודים הספרדים, שהם יהודים יוצאי ספרד שאחרי הגירוש הגיעו לאיטליה, בעיקר לליבורנו ולונציה. המנהגים הם כמנהג יהדות ספרד
היהודים הלוונטינים, יהודים שהגיעו מתורכיה לונציה שהם גם יוצאי ספרד במקור שאחרי הגירוש הגיעו לתורכיה ומשם לונציה
המשפחה של אבא של סבא שלי הייתה מהיהודים הספרדים שהגיעו ישר מספרד לאיטליה, ואמא של סבא שלי הייתה מהיהודים הלוונטינים שבאו מתורכיה