יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה שמטרידה אותי במשך שנים:במקרה אדם וחוה
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: עז77 על ינואר 13, 2007, 20:50:12 ---
--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 13, 2007, 20:42:13 ---
--- ציטוט של: עז77 על ינואר 13, 2007, 20:37:05 ---סוף סוף משהו שאנ יודע גם :P
עפ"י רבנים, היו עוד בני אדם שהתורה פשוט לא מדברת עליהם
--- סוף ציטוט ---
את האמת ששאלתי אדם חרדי גם הוא אמר לי אותו דבר אבל מדוע התורה לא מספרת עליהם?..
ובכלל כתוב באיזה מקום שהתורה לא מספרת עליהם ולמה לא?..
--- סוף ציטוט ---
אהה...כן.. מישהו? :)
--- סוף ציטוט ---
חחח :D
פה השאלה האמיתית תמיד יכול להיות שהיו אנשים שלא ידענו עליהם והתורה לא סיפרה אבל מדוע זה קרה למה התורה לא אמרה לנו זאת?..
liorso:
באמת שאלה קשה אם ערן לא יודע את התשובה עם איזה 100 ציטוטים שונים :D ;)
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: liorso על ינואר 13, 2007, 23:01:32 ---באמת שאלה קשה אם ערן לא יודע את התשובה עם איזה 100 ציטוטים שונים :D ;)
--- סוף ציטוט ---
נחכה למושיע שלנו ערן :D
אני כבר לא יכול לחכות :P מעניין למה...
eran:
רבותינו מספרים לנו שעם כל אח (קין הבל ושת) נולדה אחות תאומה.
יש חילוק בעניין גילוי עריות - איסור של גילוי העריות נאסר על בני נח (עוד מתקופתו של נח) כאחד משבע מצוות בני נח שהוא גילוי עריות.
לעומת זאת שת, שממנו יצא אברהם יצחק יעקב השבטים ולבסוף עם ישראל נאסר עליהם גילוי העריות רק במעמד הר סיני, ולכן לדוגמא אנו מוצאים ששמעון התחתן עם אחותו דינה, יעקב התחתן עם שתי אחיות וזה היה מותר כיוון שכל זה היה לפני שניתנה התורה.
לפיכך השאלה שלך היא לא קשה, כיוון שעד לתקופתו של נח לא היה איסור של גילוי עריות לאף אחד.
עז77:
--- ציטוט של: eran על ינואר 14, 2007, 06:21:25 ---רבותינו מספרים לנו שעם כל אח (קין הבל ושת) נולדה אחות תאומה.
יש חילוק בעניין גילוי עריות - איסור של גילוי העריות נאסר על בני נח (עוד מתקופתו של נח) כאחד משבע מצוות בני נח שהוא גילוי עריות.
לעומת זאת שת, שממנו יצא אברהם יצחק יעקב השבטים ולבסוף עם ישראל נאסר עליהם גילוי העריות רק במעמד הר סיני, ולכן לדוגמא אנו מוצאים ששמעון התחתן עם אחותו דינה, יעקב התחתן עם שתי אחיות וזה היה מותר כיוון שכל זה היה לפני שניתנה התורה.
לפיכך השאלה שלך היא לא קשה, כיוון שעד לתקופתו של נח לא היה איסור של גילוי עריות לאף אחד.
--- סוף ציטוט ---
ולמה לא היה איסור טרם לכך, האם לא היה זה בעיני ה' דבר פסול כבר אז?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה