יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה שמטרידה אותי במשך שנים:במקרה אדם וחוה

<< < (3/4) > >>

דוקא_כך:
כל סיפור בריאת העולם זה מדרש אחד גדול, וצריך לקרוא אותו בהתאם, לא בפשט.  היקום קיים מיליארדי שנים, בעבר הפרהיסטורי כן היו דינוזאורים (התנינים הגדולים), תהליך אבולוציה היה ועדיין נמשך, וכל זה לא נוגד את התורה ואת סיפור בראשית, מכיוון שסיפור הבריאה בתורה מתאר באופן מדויק את תכלית הבריאה.

(אני מתאר לעצמי איזה תגובות אני הולך לקבל...   ::))

עז77:

--- ציטוט של: דוקא_כך על ינואר 14, 2007, 10:28:23 ---כל סיפור בריאת העולם זה מדרש אחד גדול, וצריך לקרוא אותו בהתאם, לא בפשט.  היקום קיים מיליארדי שנים, בעבר הפרהיסטורי כן היו דינוזאורים (התנינים הגדולים), תהליך אבולוציה היה ועדיין נמשך, וכל זה לא נוגד את התורה ואת סיפור בראשית, מכיוון שסיפור הבריאה בתורה מתאר באופן מדויק את תכלית הבריאה.

--- סוף ציטוט ---

רבנים מתעקשים בתוקף שהעולם קיים כמה אלפי שנים בלבד..

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: עז77 על ינואר 14, 2007, 12:03:50 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על ינואר 14, 2007, 10:28:23 ---כל סיפור בריאת העולם זה מדרש אחד גדול, וצריך לקרוא אותו בהתאם, לא בפשט.  היקום קיים מיליארדי שנים, בעבר הפרהיסטורי כן היו דינוזאורים (התנינים הגדולים), תהליך אבולוציה היה ועדיין נמשך, וכל זה לא נוגד את התורה ואת סיפור בראשית, מכיוון שסיפור הבריאה בתורה מתאר באופן מדויק את תכלית הבריאה.

--- סוף ציטוט ---

--- סוף ציטוט ---
לפי היהדות 5000 ומשהו שנה אתה יכול אפילו לבדוק את זה דרך ספר תנ"ך.
שמעתי על זה הרבה בהרצאות של זמיר כהן.

eran:
דווקא כך,

העולם קיים בדיוק 5767 שנים.

תיראה את ההרצאה הזאת של הרב זמיר כהן היא עוסקת באבולוציה מנקודת מבט יהודית מדעית ותרווה הרבה נחת:

http://www.hidabroot.org/Site/ProDetile.asp?id=838&CategoryID=9&SubID=9120

עז77:

--- ציטוט של: כהנא צדק! על ינואר 14, 2007, 15:03:00 ---
--- ציטוט של: עז77 על ינואר 14, 2007, 12:03:50 ---

--- סוף ציטוט ---

--- סוף ציטוט ---
לפי היהדות 5000 ומשהו שנה אתה יכול אפילו לבדוק את זה דרך ספר תנ"ך.
שמעתי על זה הרבה בהרצאות של זמיר כהן.

--- סוף ציטוט ---

אחחח.. איך אני מת עליו, בן אדם מרתק שפשוט מרתק לשמוע
נעים הליכות, מדבר בקול מרגיע ומנומס, לא מתלהם לא צועק, ובכל זאת מצליח לשכנע בכל פעם בדבריו.

לעומתו יש את הרב מיכאל לסרי שהורס אותי מצחוק, אני מסיים את הקלטות שלו עם כאבי בטן,
הוא באמת ענק, הוא תותח - אי אפשר לשמוע קלטת אחת שלו בלי להשתולל מצחוק וללמוד יהדות בו זמנית.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה