מסכים לחלוטין עם פותח הדיון.
קודם-כל זה בסדר גמור. אנחנוּ לא "גוש אחיד". גם לי עצמי היוּ לבטים לא-מעטים בקשר לנושא הזה. ואני לא היחיד. בהתחלה זה גם הפריע לי (רגע של וידוּי..

); אחר-כך הִכּרתי יותר מקרוב את הנושא דרך הדיוּנים בַּפורום (כי הוא עלה כאן לא-פעם) והבנתי כמה טעיתי. אגב, מומלץ לכם לדפדף קצת אחורנית בפורום. אני מבטיחכם שתקבלו את כל התשובות שאתם מחפשׂים..
יש הרבה דברים שאנחנוּ כישׂראלים לא יודעים עליהם כלום, ולכן זה נִראה לנוּ כמו גזענוּת. אין מה לעשות, צריך ללמוד את הנושא באמת (או להיוולד בארה"ב ולחיות שם כמה שנים

) כדי להבין על מה מדובר. אתם צודקים שמבחינה זו אנחנוּ "יורים לעצמנוּ ברגל" כשאנחנוּ מעלים את נושא השחורים כאן בַּפורום העברי, וזאת בהחלט לא המגמה שלנוּ. עדיף להפריד בין הנושאים שמעסיקים את JTF באמריקה לבין "הימין האמיתי", משוּם שהישראלי הצבר הממוצע, שנולד בישראל וגר בישראל וּמעולם לא דרכה כף-רגלו באמריקה, יטעה לחשוב, בצדק, כְּמוֹכֶם וכמו שאני חשבתי בהתחלה. ולא היא.
אני לא אסביר עכשיו את הנושא הזה לעומק, כי זה ייקח לי שעות. אני אמנם מעולם לא גרתי בארה"ב, אבל אני כבר "בוגר התכניוֹת של חיים" אפשר לומר, אז אני מַכּיר את הנושא היטב. שוּב, אם אתם חפצים דווקא להבין את הסוגיה על בוריהּ– דפדפוּ קִמעא אחורנית. הנושא עלה כאן מִספּר פעמים וקיבל תשובות מַקיפוֹת וּמְמצוֹת. זכוּרה לי בעיקר תגובה אחת ארוכה של עֹז77, שחי בילדותו בארה"ב. הוא הסביר את הנושא לעומק בתשובה לפותח-האשכול, ורק אז הבנתי כמה המציאוּת בארה"ב שונה מכפי שדִמיינתי.
אין ספק שזהוּ נושא שמַצריך המון רקע והבנה בעניינים שאינם נגישים כלל לעין הישראלית מכאן. והפירוש הישראלי המופשט לַדברים ללא הבנה מוקדמת - פשוּט טעוּת יסודית, וזה אכן גורם נזק – ועדיף להימנע מִכּך. כאן בַּפורום העברי, הבעיה שמעניינת אותנוּ היא הבעיה הערבית, לא השחורים מאמריקה. עם כל הכבוד. מי שמעניין אותו נושא השחורים באמריקה, שיחיה קצת באמריקה, ואז אני מבטיח לכם שגם הוא יבין
היטב את התכניות של JTF באנגלית...