כתב נושא: הרב שרלו: יגאל עמיר גרוע מרוצחים אחרים  (נקרא 4077 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הרב שרלו: יגאל עמיר גרוע מרוצחים אחרים
« ב- : אוקטובר 29, 2007, 00:08:19 »
"אם בשביל לחיות בארץ ישראל רוצחים יהודים, אין טעם על פי התורה לישיבתנו בארץ. אם מישהו היה 'רודף' בסיפור הזה הרי זה יגאל עמיר, שרדף את הציבור הישראלי כולו וסיכן אותו במלחמת אחים"

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/651/028.html

מי היה מאמין שרב יאמר כזה דבר... מצטער בשבילי הוא לא רב.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 29, 2007, 15:10:40 »
הרב שרלו הוא רב לגיטימי, אני אישית ל א מסכים איתו בהרבה מישורים אבל מכאן ועד שלילת לגיטימציה הדרך עוד ארוכה.
יש כיוון נכון במה שהוא אומר, אם יוצאים מנקודת הנחה שישראל היא מדינה דמוקרטית ואכן יגאל עמיר ביצע את המעשה הנדון, אזי הוא צודק לחלוטין, אבל אני לא יוצא מנקודות מוצא אלו לכן המסקנות שלי אחרות לגמרי, אבל אני כן מסכים במאת האחוזים שיש להפסיק את ההתעסקות האובססיבית ביגאל עמיר.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 29, 2007, 15:17:20 »
אם יוצאים מנקודת הנחה שישראל היא דמוקרטית זה לא אומר שיגאל עמיר צריך לשבת בכלא כמו כל רוצח רגיל ולא להירקב שם?
אם יוצאים מנקודת הנחה שישראל היא דמוקרטית זה לא אומר שיגאל עמיר גרוע ככל רוצח אחר?

על אותו משקל אני יכול לומר שאם הייתה אפשרות להתנקש בהיטלר, אסור היה לעשות את זה כי הוא עלה בדרך דמוקרטית, וגם אז היה מדובר ביחסי אזרח-שלטון כי חלק מהיהודים שנרצחו היו אזרחים גרמנים.
האם הרב שרלו היה לוקח על עצמואת האחריות לו יצחק רבין לא היה נהרג?אילו הוא היה מוציא את התוכנית שלו לפועל בשלימותה?מי יודע כמה עוד הרוגים היו בצד שלנו.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2007, 15:52:40 על ידי oferst »

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 29, 2007, 16:29:50 »
הרב שרלו הוא רפורמי/קונסרבטירי?
מישהו בעולם התורה באמת מחזיק מהדעת שלו?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 29, 2007, 17:31:36 »
ככל הנראה הוא אורתודוקסי ושייך לציבור הדתי לאומי ולפי מה שהבנתי מוויקיפדיה הוא די פופולרי, אף על פי שהציבור הדתי לאומי השמרני יותר מתעמר בו.
הוא גם התנגד לסרבנות של דתיים לאומיים להשתתף בתכנית ההתנתקות, אך התנגד לתכנית ההתנתקות עצמה.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2007, 17:32:04 על ידי oferst »

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 29, 2007, 17:36:04 »
עוד ממלכתי..

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 29, 2007, 17:58:47 »
בטח דרשו ממנו להגיד את זה.....
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #7 ב- : אוקטובר 29, 2007, 21:29:06 »
כן, ממלאכתי מהסוּג שמעורר בי בחילה... :smil098:
« עריכה אחרונה: אוקטובר 29, 2007, 21:29:32 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #8 ב- : אוקטובר 29, 2007, 22:46:13 »
חבר'ה על אף אי ההסכמה בינינו לבינו מדובר ברב אורתודוכסי לחלוטין שלא זז מדל"ת אמות של הלכה, מדובר בענק רוח, בעל יכולת לפסוק הלכות שלכאורה נראות שהם מחוץ לגדר, אך זו אשליה.
אינני מסכים לדעתו הפוליטית, אבל אני מכבד אותו כרב, ואני מציע לכל שאר חברי הפורום שלא להשתלח בו אלא להעיר הערות ולהשיג השגות תוך כדי דיון לגיטימי, רב שמחל על כבודו אין כבודו מחול, כי כבודו הוא כבוד התורה.
וביזוי תלמידי חכמים הוא עברה מהחמורות שישנם.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : אוקטובר 29, 2007, 22:49:48 »
חבר'ה על אף אי ההסכמה בינינו לבינו מדובר ברב אורתודוכסי לחלוטין שלא זז מדל"ת אמות של הלכה, מדובר בענק רוח, בעל יכולת לפסוק הלכות שלכאורה נראות שהם מחוץ לגדר, אך זו אשליה.
אינני מסכים לדעתו הפוליטית, אבל אני מכבד אותו כרב, ואני מציע לכל שאר חברי הפורום שלא להשתלח בו אלא להעיר הערות ולהשיג השגות תוך כדי דיון לגיטימי, רב שמחל על כבודו אין כבודו מחול, כי כבודו הוא כבוד התורה.
וביזוי תלמידי חכמים הוא עברה מהחמורות שישנם.

נוּווּ, אם אתה אומר.. :smil103:

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #10 ב- : אוקטובר 30, 2007, 00:57:51 »
נוּווּ, אם אתה אומר.. :smil103:
אני מודיע מראש, לא יהיה פה בפורום ביזוי תלמידי חכמים בכלל ושל הרב שרלו בפרט, הודעות שהם לא עינייניות ולגופו של עניין בהם יש מחלוקת לגיטימית הן בעינייני הלכה והן בעינייני השקפה ופוליטיקה, ימחקו לאלתר!
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : אוקטובר 30, 2007, 02:40:23 »
אני מודיע מראש, לא יהיה פה בפורום ביזוי תלמידי חכמים בכלל ושל הרב שרלו בפרט, הודעות שהם לא עינייניות ולגופו של עניין בהם יש מחלוקת לגיטימית הן בעינייני הלכה והן בעינייני השקפה ופוליטיקה, ימחקו לאלתר!

אתה מתפרץ לדלת פתוחה (אם כוונתך אלי). אני מסכים איתך לגמרי. ביזוי תלמידי-חכמים הוא בעיניי חציית קו אדום שלא ייחצה. היוּ מִקרים שנאבקתי כאן כמעט לבדי נגד התופעה (זה כנראה היה בהעדרך). אני שמח שגם לך זה עקרוני. שמח מאד אפילוּ.

אני מודה שאיני מַכּיר את הרב המדובר ולכן דבריי לא כּוּונוּ אליו ברמה האישית. יש לי כבוד לאנשי-תורה וּלתלמידי-חכמים, אבל יש לי בעיה עם רבנים "ממלאכתיים" (מסוגו של ה"רב" ישראל וייס למשל), שמַטיפים להתיישבוּת יהודית וּלתורת-ישראל עד הרגע שזה מתנגש עם היחסים הטובים והנוחים שלהם עם המִמסד. הם עושים נזק עצוּם לעם ישראל לדעתי.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #12 ב- : אוקטובר 30, 2007, 12:39:48 »
  אתה מתפרץ לדלת פתוחה (אם כוונתך אלי). אני מסכים איתך לגמרי. ביזוי תלמידי-חכמים הוא בעיניי חציית קו אדום שלא ייחצה. היוּ מִקרים שנאבקתי כאן כמעט לבדי נגד התופעה (זה כנראה היה בהעדרך). אני שמח שגם לך זה עקרוני. שמח מאד אפילוּ.

אני מודה שאיני מַכּיר את הרב המדובר ולכן דבריי לא כּוּונוּ אליו ברמה האישית. יש לי כבוד לאנשי-תורה וּלתלמידי-חכמים, אבל יש לי בעיה עם רבנים "ממלאכתיים" (מסוגו של ה"רב" ישראל וייס למשל), שמַטיפים להתיישבוּת יהודית וּלתורת-ישראל עד הרגע שזה מתנגש עם היחסים הטובים והנוחים שלהם עם המִמסד. הם עושים נזק עצוּם לעם ישראל לדעתי.
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד, אין לי דבר נגדך, ההודעה שלי הייתה הודעה כללית, וכן כנראה שאז נעדרתי מהפורום או במקרה שלא שמתי לב.
יש לי בעיה עם כל אחד שמלקק לממסד לא משנה מה תוארו ומעמדו.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 30, 2007, 12:40:15 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : אוקטובר 30, 2007, 14:32:08 »
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד, אין לי דבר נגדך, ההודעה שלי הייתה הודעה כללית, וכן כנראה שאז נעדרתי מהפורום או במקרה שלא שמתי לב.
יש לי בעיה עם כל אחד שמלקק לממסד לא משנה מה תוארו ומעמדו.

:)

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #14 ב- : אוקטובר 30, 2007, 22:05:46 »
נץ הבהרת את הנקודה שלך, אתה צודק.