כתב נושא: ככה חוגגים את יום רבין!,איך אתם חוגגים?  (נקרא 9868 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ככה חוגגים את יום רבין!,איך אתם חוגגים?
« להגיב #25 ב- : אוקטובר 26, 2007, 11:23:36 »
יפה סומוואנאלס ;D.

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
« להגיב #26 ב- : אוקטובר 26, 2007, 11:33:18 »
תיקון-קטן:נרצחו למעלה מ1800 יהודים ולא כפי שציינת.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק Eternal

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #27 ב- : אוקטובר 26, 2007, 11:36:32 »
אהבתי ביותר some, עשית את זה ענייני ומבלי להיות פרובוקטור.
היו מעירים לך וכועסים עליך אך לא היו מאשימים שתמכת ברצח וכן הלאה עם כל ההאשמות הקיצוניות.

צריך להזהר כשעושים דברים כאלה, ואתה פעלת נכון.

באת ואמרת שאסון אוסלו חזק יותר מרצח רבין ואתה לא תשכח איך שמעל אלף יהודים נרצחו בגלל ההסכם הזה.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #28 ב- : אוקטובר 26, 2007, 12:11:40 »
נץ, שאלת שאלה חשובה, שטומנת בחובה גם מילכוד. אצטרך לשקול את מילותיי היטב כדי לא להיחשב צבוע.
כל מה שאני יכול לטעון הוא "הטוב הנעלה", או, "לטובת הכלל" (באנגלית זה נשמע איכשהו יותר טוב - "for the greater good").
כל צד בקשת הפוליטית מגדיר מהו אותו "טוב נעלה", ולכן זה לא דבר אבסולוטי.
אני מאמין שהפיכה ימנית כפי שאתה מתאר, הייתה יכולה להיות טובה לישראל, אך בעיקר מבחינת יחסי חוץ.
האם זה אומר שאני בעצם מצדיק את הרצח?
לא, לא ממש, אך לתפיסתי זה מעשה לטובת הכלל, וכאן נכנס הביטוי "המטרה מקדשת את האמצעים", ובמקרה הזה שאתה מתאר, רבין הפך לקורבן שלום (בדומה לאלה שהוא תאר). שלום במובן של ביטחון ושלווה ("יהי שלום בחילך, שלוה בארמונותיך", "היה שלום!") לעם ישראל.
מוסרית לא הייתי מקבל את המעשה כ"דבר שקורה לפעמים", אך הייתי מבין שזה לטובת הכלל.
האם האצ"ל והלח"י נחשבים בעיני לרוצחים? לא ממש.
עכשיו לפרקטיקה.
המעשה הזה אמנם היה מבטיח "מזרח תיכון חדש", אך מה עם כל אותם "מתנגדי משטר"?
אז פרט למרמור ולהתנגדות של חלק מהעם, הפיכות מהסוג הזה בד"כ פוגעות בכלכלה של מדינה, ביחסים הדיפלומטיים שלה, והן זמן של חולשה, שיכולה לגרור מתקפת פתע.

לסיכום, זה אולי נשמע שאני מתנגד לרצח רבין ע"י יגאל עמיר, רק מפני שזה לא היה פרקטי, ולא עזר כנגד הצעדים ההרסניים של רבין, אך לא כך הדבר.
גם אם ההפיכה הזו שאתה מתאר הייתה עושה רק טוב לעם ישראל, גם אז המעשה הזה לא היה נחשב בעיני לדבר צודק ולגיטימי לחלוטין.
זאת סוגיה קשה ומסובכת, ולבטח תשובתי לא פותרת אותה, אך זאת דעתי עליה.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2007, 12:12:50 על ידי פּז »

מנותק someonelse

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #29 ב- : אוקטובר 26, 2007, 12:53:54 »
תיקון-קטן:נרצחו למעלה מ1800 יהודים ולא כפי שציינת.

לקחתי את הנתונים מאתר הסברה ימני אחד ששכחתי את שמו, הוא עלה בזמן ההתנתקות והתמקד באסון אוסלו... מישהו זוכר את האתר הזה?
בזמנו לא מצאתי מקורות טובים אחרים למספר מדויק יותר, מצטער אם לא דייקתי... זה לא סתם טעות, כל נרצח מגיע לו להימנה.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
« להגיב #30 ב- : אוקטובר 26, 2007, 12:54:47 »
לקחתי את הנתונים מאתר הסברה ימני אחד ששכחתי את שמו, הוא עלה בזמן ההתנתקות והתמקד באסון אוסלו... מישהו זוכר את האתר הזה?
בזמנו לא מצאתי מקורות טובים אחרים למספר מדויק יותר, מצטער אם לא דייקתי... זה לא סתם טעות, כל נרצח מגיע לו להימנה.
יישר כח. O0
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק someonelse

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #31 ב- : אוקטובר 26, 2007, 13:08:17 »

נזכרתי
http://www.israel-wat.com/mem.htm

Aaron

• אורח
« להגיב #32 ב- : אוקטובר 26, 2007, 13:59:57 »
הצלחתי להעלות...

המורות התפוצצו מזעם חח, רק 2 תלמידים מהכיתה הגנו עלי מהמון הזועם והיו עוד כמה הערות טובות פה ושם..

מי שלא מצליח לקרוא אז כתוב מקדימה "ברוכים הבאים לפסטיבל השמאל השנתי"
ומאחורה "גם ימנים יודעים לבכות, 1373 יהודים נרצחו מאז הסכמי אוסלו" ולמטה יש נר זיכרון ל"קורבנות השלום"...

גדול!

מנותק Avi

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #33 ב- : אוקטובר 27, 2007, 20:19:58 »
והעיקר והעיקר שלרבין שלרבין יש כיכר!
בשבילי זה עדיין כיכר מלכי ישראל

"יהודים נוסעים באוטובוס יהודי 'שים לב לחפץ חשוד' כתוב
אבל אנחנו לא מוכנים להודות בזה שכל הערבי הוא חפץ חשוד"

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #34 ב- : אוקטובר 27, 2007, 22:44:04 »
נץ, שאלת שאלה חשובה, שטומנת בחובה גם מילכוד. אצטרך לשקול את מילותיי היטב כדי לא להיחשב צבוע.
כל מה שאני יכול לטעון הוא "הטוב הנעלה", או, "לטובת הכלל" (באנגלית זה נשמע איכשהו יותר טוב - "for the greater good").
כל צד בקשת הפוליטית מגדיר מהו אותו "טוב נעלה", ולכן זה לא דבר אבסולוטי.
אני מאמין שהפיכה ימנית כפי שאתה מתאר, הייתה יכולה להיות טובה לישראל, אך בעיקר מבחינת יחסי חוץ.
האם זה אומר שאני בעצם מצדיק את הרצח?
לא, לא ממש, אך לתפיסתי זה מעשה לטובת הכלל, וכאן נכנס הביטוי "המטרה מקדשת את האמצעים", ובמקרה הזה שאתה מתאר, רבין הפך לקורבן שלום (בדומה לאלה שהוא תאר). שלום במובן של ביטחון ושלווה ("יהי שלום בחילך, שלוה בארמונותיך", "היה שלום!") לעם ישראל.
מוסרית לא הייתי מקבל את המעשה כ"דבר שקורה לפעמים", אך הייתי מבין שזה לטובת הכלל.
האם האצ"ל והלח"י נחשבים בעיני לרוצחים? לא ממש.
עכשיו לפרקטיקה.
המעשה הזה אמנם היה מבטיח "מזרח תיכון חדש", אך מה עם כל אותם "מתנגדי משטר"?
אז פרט למרמור ולהתנגדות של חלק מהעם, הפיכות מהסוג הזה בד"כ פוגעות בכלכלה של מדינה, ביחסים הדיפלומטיים שלה, והן זמן של חולשה, שיכולה לגרור מתקפת פתע.

לסיכום, זה אולי נשמע שאני מתנגד לרצח רבין ע"י יגאל עמיר, רק מפני שזה לא היה פרקטי, ולא עזר כנגד הצעדים ההרסניים של רבין, אך לא כך הדבר.
גם אם ההפיכה הזו שאתה מתאר הייתה עושה רק טוב לעם ישראל, גם אז המעשה הזה לא היה נחשב בעיני לדבר צודק ולגיטימי לחלוטין.
זאת סוגיה קשה ומסובכת, ולבטח תשובתי לא פותרת אותה, אך זאת דעתי עליה.
א.) תודה על תשובתך הכנה.
ב.) לא התייחסת כלל לשאר התגובה שלי, אלא לשאלה הסופית, מה גם שאפשר גם להכניס את מסכת השיקולים הללו לתוך התשובה לשאלה.
ג.) אם אני מבין נכון מדבריך, מהפן המוסרי אתה לא מתנגד לחיסול שגורר הפיכה כוללת אם כי לא שלם עם זה, מהפן הפרקטי אתה טוען שזה בעייתי ביותר.
חיסול בדד ללא הפיכה כפי שלכאורה היה (ואני סקפטי לחלוטין אם אכן היה) פסול מוסרית ופרקטית לדידך.

אני כן מכשיר מוסרית עד הסוף התנקשויות, אין לי בעיה מוסרית גם עם הפיכה וגם בלי הפיכה, הבעיה שלי היא פרקטית בלבד, ולפיכך חיסול ללא הפיכה פסול לחלוטין מסיבות פרקטיות (יעילות), אבל עם הפיכה אני מצדד בזה לחלוטין.
אבל אל תוך מסכת השיקולים צריכה להלקח גם עצם העובדה שראש הממשלה הוא בסך הכל בובה על חוטים של החונטה השלטת, כך שחיסול שלו לא ישנה דבר בין כה וכה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #35 ב- : אוקטובר 28, 2007, 00:20:42 »
ולפיכך חיסול ללא הפיכה פסול לחלוטין מסיבות פרקטיות (יעילות), אבל עם הפיכה אני מצדד בזה לחלוטין.
עז, אני קראתי היום במקום כלשהו, ואני באמת לא זוכר איפה קראתי, שכאשר מדובר בדין רודף אסור לתת לאינטרסים לעמוד בדרך שלך.
אתה חייב להציל חיי יהודים גם אם זה לא יתן לך כלום.