כתב נושא: שיר לשלום  (נקרא 7036 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שיר לשלום
« ב- : אוקטובר 11, 2007, 22:00:55 »
זהו. חודש החגים מאחורינו. ראש השנה חלף, וגם יום כיפור, וסוכות, ושמחת תורה, ועכשיו עינינו נשואות למועד הבא: יום הזיכרון לרצח רבין. וליתר דיוק: שבוע הזיכרון לרצח רבין. ברגע שקבע מי שקבע שיום הזיכרון הממלכתי יצוין בתאריך העברי של הרצח, י"א בחשון, הוא בעצם גזר שהיארצייט הזה יימשך כמה ימים, כי הרי ברור שאף אחד לא יתעלם מהתאריך המשמעותי כל כך, 4 בנובמבר.

וכך שנה אחרי שנה, בימים שבין י"א בחשון ל-4 בנובמבר, אני ושאר חובשי הכיפה נכנסים למקלטים. זה מין חול המועד כזה, שבוע ימים שבו עוסקים העיתונים, הפוליטיקאים ושאר אנשי השלום במלחמה שלהם בציבור הדתי שרצח להם את יצחק. בכל שנה אני מודה מחדש לאל הטוב ולאיתן הבר שבסופו של דבר לא נקבעה צפירת זיכרון ביום הזה. בחסדי שמים נחסך מאיתנו פולמוס קבוע מול התמונות הקשות של ימנים, דוסים, מתנחלים וכנראה שגם האח החרדי של ישראל סגל, שמעזים לחלל בגופם את הצפירה הקדושה.

במחשבה שנייה, אולי זה היה יכול לצקת איזה תוכן ליום הזה. הרי כבר מזמן לא מתעמקים בו במורשתו של יצחק רבין. המורשת שלו הספיקה כנראה ליום זיכרון אחד או שניים, ומאז כולם עוסקים בעיקר במורשת יגאל עמיר. לא בכדי היום הזה נקרא "יום הזיכרון לרצח רבין". מתעסקים ברצח, ברוצח, בזכויות שלו, באמא שלו, בחיוך שלו, ברוסייה שלו, בזרע שלו.

אבל הפעם באמת הולך להיות מעניין ביום הזיכרון. יכול להיות שהשנה אפילו ביגאל עמיר לא נתעסק, כי אם בדור הבא. לפי מקורות גינקולוגים, בתאריך הזה, בדיוק בתאריך הזה, י"א בחשון, באחד מבתי החולים בירושלים, עומד לצאת לאוויר העולם תינוק קטן עם חיוך מיוחד. הבן של יגאל עמיר.

אני מקווה שזה פוליטיקלי-קורקט לכתוב את זה, אבל אני די מחכה ליום הזה. תבינו, לא הבן של יגאל עמיר והמבטא התימני-רוסי שלו מעניינים אותי, אני פשוט חייב לראות כבר את הפרצוף של עורכי העיתונים והמהדורות כשהם נקרעים בדילמה המוסרית הנוקבת שבין חופש הביטוי, זכות הציבור להציץ - וכמובן הערך העיתונאי החשוב ביותר: רייטינג - לבין ערכי הלא-נשכח-לא-נסלח ומיהו בכלל הטינופת הזה שנדווח עליו ונביא צילומי אולטרסאונד בלעדיים שלו. אח, איזו דילמה. מה שהם עוברים עכשיו עם בר רפאלי יהיה כסף קטן.

עד שזה יקרה, תרשו לי לתרום, בלי שום לבטים וייסורים, סקופ צהבהב לקראת הלידה הממשמשת: ביום שישי האחרון, הלכתי כמדי ערב שבת לקנות את החלות של "אומנות הלחם". זו מאפייה קטנה ומיוחדת בהרצליה, המיועדת לשומרי הכשרות אניני הטעם של אזור חיוג 09. כבר בכניסה הבחנתי באדם חרדי צנום ומוכר לאללה, אבל לא ברור מאיפה, מחנה את אופניו הישנים ונכנס פנימה. אוף, מי זה האיש הזה, אני חייב להיזכר. ופתאום נזכרתי. כן, אין ספק, זהו שלמה עמיר. הוא ולא אחר. הבעל של גאולה, החותן של לריסה, אבא של יגאל, סבא של התינוק של המדינה.

לא יודע למה, אבל החלטתי להיות עיתונאי, או לפחות רכילאי, והתחלתי בלחץ של ערב שבת במאפייה לנסות לגלגל איתו שיחה על המשפחה. פעם כבר קראתי שהוא, או אשתו, אמרו בשעתו שמה כולם רוצים מהתינוק הקטן הזה, שבכלל עוד לא בא לעולם, "איך אפשר לקבוע כבר עכשיו שהוא יהיה רוצח? מה אנחנו יודעים מי יהיה ראש הממשלה כשהוא יגדל?"

מתברר שהנושא החם עכשיו בשיחות הטלפון שבין כלא רימונים לבית משפחת עמיר בהרצליה הוא סוגיית השם - איך יקראו לתינוק הקטן. "אני", אמר לי שלמה עמיר כממתיק סוד, "מאוד רוצה שסוף-סוף יהיה ילד במשפחתנו שישא בגאון את השם של אבא שלי, זכר צדיק לברכה". ואחרי שתיקה קצרה הוא הסתייג: "אני לא יודע מה לריסה תאמר, וברור שצריך גם לשאול לדעתה, היא פה האמא, אבל אני כבר דיברתי על זה עם יגאל. אני מאוד מקווה שהם ישמעו לי. אבא זכר צדיק לברכה היה יהודי יקר. כולם הכירו אותו. הוא היה מורי חשוב כאן בהרצליה, בשכונת נחלת עדה".

ואיך קראו לאבא שלך? שאלתי אותו אחרי שכבר העמיס על האופניים את פיתות הזעתר מקמח מלא שלו. והוא ענה: "קראו לו שלום, שלום עמיר".

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/911530.html

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
שיר לשלום
« להגיב #1 ב- : אוקטובר 12, 2007, 06:39:47 »
^-^
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק oferst

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שיר לשלום
« להגיב #2 ב- : אוקטובר 12, 2007, 07:34:19 »
אני רואה את זה דיי פוגע שקראו למנוול הזה יצחק על שם אבינו עליו השלום.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
שיר לשלום
« להגיב #3 ב- : אוקטובר 12, 2007, 09:44:53 »
שיהיה כבר חודש רבין וזהוא.
אני יסכים לחודש אחד שיהיה חג לרבין בתנאי שיהיה איסור חמור להשבח את רבין מחץ לחודש הזה.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

עז77

• אורח
שיר לשלום
« להגיב #4 ב- : אוקטובר 12, 2007, 11:23:20 »
שיהיה כבר חודש רבין וזהוא.
אני יסכים לחודש אחד שיהיה חג לרבין בתנאי שיהיה איסור חמור להשבח את רבין מחץ לחודש הזה.

יש כבר חודש כזה שבו מתאבלים על מותו של רבין - קוראים לו רמאדן

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
שיר לשלום
« להגיב #5 ב- : אוקטובר 12, 2007, 11:45:36 »
נראה לי שצריך פשוט לשנות את השם של הדרך הזאת בירושלים, מ-ויה דולרוזה ל-דרך רבין, ובא לציון גואל.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שיר לשלום
« להגיב #6 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:03:33 »
בקרוב ישנו את ירושלים לרבין את תל אביב לתל רבין את באר שבע לבאר רבין את קרית חיים לקרית רבין ועוד....

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
שיר לשלום
« להגיב #7 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:09:35 »
בקרוב ישנו את ירושלים לרבין את תל אביב לתל רבין את באר שבע לבאר רבין את קרית חיים לקרית רבין ועוד....
גם ליד איפה שאני גר נפלנו לתרבות הרבניזם,יש כיכר ושמה "כיכר רבין" ממש כמו מצבה.תמיד כשאני עובר בה מדי יום,במקום לראות הרב מאיר דוד כהנא זצ"ל הי"ד 1932-1990,אני רואה יצחק רבין ז"ל(אין טעם להזכיר את השנים,אני לא "זוכר" :2funny:,מרוב שלא מדברים על רבנו רבין השיכור יימח שמו).יש גם בקריות כמה בתי ספר או תיכונים על שמו.
« עריכה אחרונה: אוקטובר 12, 2007, 12:11:26 על ידי אֵיתָן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

עז77

• אורח
שיר לשלום
« להגיב #8 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:13:01 »
גם ליד איפה שאני גר נפלנו לתרבות הרבניזם,יש כיכר ושמה "כיכר רבין" ממש כמו מצבה.תמיד כשאני עובר בה מדי יום,במקום לראות הרב מאיר דוד כהנא זצ"ל הי"ד 1932-1990,אני רואה יצחק רבין ז"ל(אין טעם להזכיר את השנים,אני לא "זוכר" :2funny:,מרוב שלא מדברים על רבנו רבין השיכור יימח שמו).יש גם בקריות כמה בתי ספר או תיכונים על שמו.

ברוך השם יש רחוב ע"ש מאיר כהנא, אני רק לא זוכר באיזו עיר - וגם על הרחוב הקטן הזה, כמעט סימטה, עשו מהומה כל החיות האלה כרגיל...
« עריכה אחרונה: אוקטובר 12, 2007, 12:13:27 על ידי עֹז77 »

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שיר לשלום
« להגיב #9 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:14:04 »
מענין כשרבין עלה השמימה הוא הלך לגן עדן או שבנו לו מקום מיוחד היכל רבין ושם צדיקים גדולים אחרים יכולים לבקר(לפעמים).

עז77

• אורח
שיר לשלום
« להגיב #10 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:19:47 »
ברוך השם יש רחוב ע"ש מאיר כהנא, אני רק לא זוכר באיזו עיר - וגם על הרחוב הקטן הזה, כמעט סימטה, עשו מהומה כל החיות האלה כרגיל...

נזכרתי! אור-עקיבא  :)

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
שיר לשלום
« להגיב #11 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:38:38 »
אני זוכר שהאנטישמים משלום-עכשיו דרשו להסיר את שם הרחוב הזה >:(
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

עז77

• אורח
שיר לשלום
« להגיב #12 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:53:12 »
אני זוכר שהאנטישמים משלום-עכשיו דרשו להסיר את שם הרחוב הזה >:(

כן אבל רחוב של ארכי רוצח כמו צלאח א-דין לא מפריע להם

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שיר לשלום
« להגיב #13 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:56:29 »
כן אבל רחוב של ארכי רוצח כמו צלאח א-דין לא מפריע להם

צלאח א-דין טוב ליהודים  ;D
(טוב יחסית לצלבנים...)
אני זוכ לפני כמה שנים דיברו די הרבה על איזה ילד ערבי בשם יצחק רבין-השם יצחק רבין!!
 ;D

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
שיר לשלום
« להגיב #14 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:58:18 »
צלאח א-דין טוב ליהודים  ;D
(טוב יחסית לצלבנים...)
אני זוכ לפני כמה שנים דיברו די הרבה על איזה ילד ערבי בשם יצחק רבין-השם יצחק רבין!!
 ;D
משפחה ירדנית שקרה לבנם יצחק רבין,הם היגרו לישראל בגלל שהציבור "הירדני" לא חיבב את השם ממש.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

עז77

• אורח
שיר לשלום
« להגיב #15 ב- : אוקטובר 12, 2007, 12:59:12 »
משפחה ירדנית שקרה לבנם יצחק רבין,הם היגרו לישראל בגלל שהציבור "הירדני" לא חיבב את השם ממש.

אחלה אכיפה של "חוק השבות"

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שיר לשלום
« להגיב #16 ב- : אוקטובר 12, 2007, 13:02:03 »
אחלה אכיפה של "חוק השבות"

כה מחר 2,500,000 יצחקים רבינים יסתבבו ברחובות תל אביב וכולם ערבים.
דרך אגב אני חושב שסילקו אותו מישראל...

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
שיר לשלום
« להגיב #17 ב- : אוקטובר 14, 2007, 08:59:11 »
זוכר רבינגראד?  :smil092:

הם יתנו לכל מקום במדינה את שם של יצחק רבין שמש העמים זצו"קל הי"ד
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
שיר לשלום
« להגיב #18 ב- : אוקטובר 14, 2007, 09:00:41 »
זה ממש עבודה-זרה כל הסגידה הזאת לרעבין.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שיר לשלום
« להגיב #19 ב- : אוקטובר 14, 2007, 10:27:45 »
זוכר רבינגראד?  :smil092:

בטח.
רבינסיטי קרית רבין רבינבורג
אבל רבינגראד זה הישן והטוב :X

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
שיר לשלום
« להגיב #20 ב- : אוקטובר 14, 2007, 18:16:04 »
האירוניה, כמובן, היא שהנוכלים בשלטון ששרדו עד היום, כולל פרסקי ואולמרט, יודעים את האמת על רבין יש"ו (מפקד מבצע הרצח באלטלנה, שיכור, בוגד, לא-יוצלח), ודעתם אינה שונה בהרבה מדעתנו, אלא שהם עושים בזכרו המקולל שימוש ציני לקידום מטרותיהם הפוליטיות.  ובעוד שהמוני טפשים שמאלנים שטופי-מוח מייללים ומבכים את הריגתו בכך שמשתתפים בפולחן הסגידה הלאומי שיצרו האליטות, אותם מאפיונרים צבועים יושבים בבית וצוחקים על כולנו, טופחים לעצמם על השכם, איך שהם הצליחו לטמטם עם שלם.  השקר מאחורי כל המחזה המגוחך כל כך שקוף, שזה מזכיר לי את פולחני הסגידה לדיקטטורים קומוניסטיים בברה"מ.  השלטון היה מארגן מצעדים וטקסים בכל רחבי המדינה, והעם היו משתתפים (מכיוון שזה הוכרז כיום חופש רשמי בתשלום - אז למה לא?), אבל בתוך תוכו, כמעט כל אחד ידע את האמת, את כל הזוועות שהיו אחראים להם לנין יש"ו וסטאלין יש"ו.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן