חדשות ודיונים > דיון כללי
היי חדש כאן
Aaron:
omrk שלום!
בשבילי ימין אמיתי זה ימין שלא סולח על פשעים כגון ההתנתקות, שריפת 21 בתי כנסת ע"י ערבים מוסלמים נאצים, חטיפת חיילים וכו'. ימין אמיתי זה גם ימין שאף פעם לא יצביע בעד משהו שהוא מתנגד לו (כמו שביבי הצביע בעד ההתנתקות). ימין אמיתי מחסל את האויב בלי כל מיני דיבורים ובלבולי מוח. כסף לא יכול לקנות את הימין האמיתי (שחיטויות), הימין האמיתי הולך עד הסוף בדרכו שלו. ועם כלכלה חופשית - קפיטליסטית.
תראה, אני לא דתי וגם אף אחד מהמשפחה שלי לא דתי ובכל זאת הצבענו לברוך מרזל. כל עוד אתה נאמן למדינה שלך (לא משנה אם אתה דתי, מסורתי או חילוני) אז זכותך לחיות בחופש, זכותך להאמין במה שאתה רוצה. המפלגה של ברוך מרזל אינה כופה את הדת על אף אחד.
ובקשר לשאלתך בתחום הכלכלה: אני אישית תומך בכלכלה קפיטליסטית כמו בארה"ב.
Omrk:
"דוקא כך" אתה טועה ומטעה. מפלגת כך תמכה במדינת הלכה על כל צורותיה משמע מדינת ישראל הייתה הופכת לתיאוקרטיה וכבר היית פוסל משהו כמו 20% מאלו שמגדירים עצמם יהודים. אותו הדבר תקף למפלגתו של ברוך מרזל וקליינר. תגיד מה שתגיד שתהיה סובלנות וסבלנות כלפי האחרים אבל עמוק עמוק בפנים אחריי שהמפלגה תעלה לשלטון אנחנו נהפוך לאיראן וזה רק תרחיש בדיוני.
כמו כן, באיסלם עלייך מוטלות רק 5 מצוות עיקריות לא כמו ביהדות, כמו כן ביהדות אתה לא פשוט יכול לבחור להיות יהודי כשתהליך הגיור הוא קשה מאוד לרוב הגרים ואפילו אלה שחוזרים בתשובה, לעומת זאת באיסלם יותר קל.
בכל הקשור למפה הכלכלית קשה להיות יהודי דתי או אורתודוכסי ולטעון שאתה קפיטליסט טהור כשיש כלכך הרבה מצוות רק בתנ"ך למען החלשים בחברה שפשוט צריך לעקוף אותן במקרה כזה.
power69- הכוונה הייתה, במפה הכלכלית איפה אתה מציב עצמך? בצד השמאלי הדוגל בסוציאליזם, במרכז המשלב את שניהם או בימין הקפיטליסטי?
דוקא_כך:
--- ציטוט של: Omrk על אוקטובר 10, 2006, 23:57:20 ---"דוקא כך" אתה טועה ומטעה. מפלגת כך תמכה במדינת הלכה על כל צורותיה משמע מדינת ישראל הייתה הופכת לתיאוקרטיה וכבר היית פוסל משהו כמו 20% מאלו שמגדירים עצמם יהודים. אותו הדבר תקף למפלגתו של ברוך מרזל וקליינר. תגיד מה שתגיד שתהיה סובלנות וסבלנות כלפי האחרים אבל עמוק עמוק בפנים אחריי שהמפלגה תעלה לשלטון אנחנו נהפוך לאיראן וזה רק תרחיש בדיוני.
כמו כן, באיסלם עלייך מוטלות רק 5 מצוות עיקריות לא כמו ביהדות, כמו כן ביהדות אתה לא פשוט יכול לבחור להיות יהודי כשתהליך הגיור הוא קשה מאוד לרוב הגרים ואפילו אלה שחוזרים בתשובה, לעומת זאת באיסלם יותר קל.
בכל הקשור למפה הכלכלית קשה להיות יהודי דתי או אורתודוכסי ולטעון שאתה קפיטליסט טהור כשיש כלכך הרבה מצוות רק בתנ"ך למען החלשים בחברה שפשוט צריך לעקוף אותן במקרה כזה.
power69- הכוונה הייתה, במפה הכלכלית איפה אתה מציב עצמך? בצד השמאלי הדוגל בסוציאליזם, במרכז המשלב את שניהם או בימין הקפיטליסטי?
--- סוף ציטוט ---
תאוקרטיה?! האם קראת את ספריו וכתביו של הרב כהנא הי"ד ואתה חולק על דעותיו מתוך ידיעתך אותן, או שאתה סתם מקיא בחזרה את כל השקרים שהשמאל דחף לראשך במשך עשרות שנים? אני חושב ששנינו יודעים את התשובה המביכה לשאלה הזו. ומה זו החיבה לאיסלם שאתה רוחש?! "רק 5 מצוות", "באיסלם יותר קל". אולי תמיר את דתך לאיסלם, וזהו, העיקר שיהיה קל בחיים, נכון?
ההבנה שלך בחברות קפיטליסטיות מערביות לוקה בחסר, אם לומר זאת בעדינות. בכל מדינה מערבית נאורה ישנו מנגנון שדואג לחלשים, במיוחד לאנשים בגיל הגמלאות, וזה כולל את ארה"ב. ותדע לך שארה"ב, עם כל החסרונות והטירוף שבה, היא ארץ שנשלטת ע"י רוב דתי ימני (לפחות בינתיים), מאמינים בתנ"ך (וגם בסילופים הנוצריים, אבל זה כבר עניינם). אני לא רואה שום פסול בתמיכה בחלשים, ביתומים, באלמנות, בנכי צה"ל. מה שכן מעצבן ותמיד עצבן אותי זה ללכת ברחוב בדרך אל או בחזרה מהבסיס ולראות בטלנים צעירים וחסונים משחקים שש-בש ושותים קפה. זה---לא ולא. אבל יהודים שבאמת זקוקים לעזרה---יקבלו אותה, גם מצדקה אישית וגם מכספי ציבור. כי כל ישראל ערבים זה לזה. ואם זה לא מוצא חן בעיניך, אתה רשאי לעזוב ולעבור לארה"ב, שם לאף אחד לא יהיה אכפת ממך---תהיה זר בין זרים.
אבל כל זה באמת משני. אני ממש מתפלא מהנוחות, ה"אובייקטיביות" והמבט מן הצד, שבהם אתה מנתח את כל הנושאים האלה כשהישרדותה של המדינה עומד על הפרק. בוא נתקדם שלב שלב. ראשית כל, שכהניסטים ייבחרו לשלטון ויטפלו בבעיה הערבית לפני שתתחולל עוד שואה יהודית בא"י. הקדנציה שלנו תימשך רק 4 שנים. אם בתום 4 השנים הללו העם ירגיש שכבד עליו עולו של מנהיגיו הוא יסלק את הכהניסטים מן השלטון ע"י בחירה במזויפים הטיפוסיים שנבחרו עד כה. הרי אנחנו דמוקרטיה. אני באמת לא מבין על מה אתה דואג כל-כך. וואו! 4 שנים שבהם לא יהיו פיגועים. 4 שנים שבהם לא יהיו צעדות של הומואים בירושלים. 4 שנים שבהם לא תהיה אבטלה (בגלל שאנשים צעירים ובריאים לא יקבלו דמי-אבטלה ויהיו מחויבים לעבוד). ממש נורא, נכון?
והכי חשוב---אתה צריך להחליט, או שאתה יהודי אמיתי, או שלא. אם החלטת שאתה יהודי, מחשבותיך ומעשיך צריכים לשקף זאת. אתה צריך ללמוד מה זה יהדות אמיתית, וזה לא הבלופים והזיופים שהאכילו אותך משך כל חייך. תלמד את היהדות שסבא וסבא של סבא ידעו וקיימו, ותכבד את זכרם לפחות בזה שתלמד מה זה (אני כבר לא מדבר על לקיים מצוות---זה תוצר לוואי, שבא מאליו באופן טבעי אחרי שאתה לומד את האמת).
בייקר:
אתה מפספס את העניין.הבעיה היא הערבים.
בכלכלה נדון אחר כך.
אתה מסיט את הויכוח.
כפיה דתית מישהו מכריח אותך לעשות משהו?
חיים בן פסח אמר שמרבית הכותבים בפורום חילונים וזה בסדר מבחינתו.
יש לך לוקסוס לדון בכלכלה?
אנו תחת איום קיומי!
כבר טיפלת בגרעין האירני שאתה רוצה לעסוק במיסוי?
דוקא_כך:
--- ציטוט של: בייקר על נובמבר 08, 2006, 00:12:32 ---אתה מפספס את העניין.הבעיה היא הערבים.
בכלכלה נדון אחר כך.
אתה מסיט את הויכוח.
כפיה דתית מישהו מכריח אותך לעשות משהו?
חיים בן פסח אמר שמרבית הכותבים בפורום חילונים וזה בסדר מבחינתו.
יש לך לוקסוס לדון בכלכלה?
אנו תחת איום קיומי!
כבר טיפלת בגרעין האירני שאתה רוצה לעסוק במיסוי?
--- סוף ציטוט ---
בדיוק.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה