כתב נושא: תגובה לתשובה של אהד בעניין הסרט האמת על הכת הקראית  (נקרא 3063 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
פשוט אני לא יכול לכתוב את התגובה שם (כי זה עבר פורום ומסתבר שאין לי גישה לכתוב בפורום ההוא, כנראה רק למנהלים)

1."הצדוקים אינם התפתחות מאוחרת של היהדות, מאחר והצדוקים הם צאצאי צדוק הכהן, אשר חי בימי שלמה המלך . הצדוקים היוו את השליטה על העם מאחר והם כהנים, ובתנ"ך כתוב שיש לציית לכהנים (לכהן הגדול, יותר נכון) בפסוק כמו בספר דברים פרק יז' פסוקים ט'-יג' :"

הצדוקים לא היו "כהנים " היו כהנים שהיו צדוקים, אבל הצדוקים הייתה כת שהיו חברים בה מכל מעמדות העם
הכת הוקמה בעקבות תלמיד של אנטיגונוס איש סוכו (סוכו הייתה עיר ביהודה )שנקרא צדוק , שהקים כת על שמו

כתבת "בקשר לפרושים, כ-200 שנה לפני חורבן ביהמ"ק השני קמה כת חדשה בעם ישראל. שנקראה כת "פרושים" (מיסדיה היה שמעון בן-שטח) שבצעה שיבוש ושינוי בדת היהודית, הפרושים, ככל כת בתחילת דרכה, היוו רק 6000 איש (בימי הורדוס), וטענו כי רק להם יש את הזכות לפרש, לבאר ולנסות ולהבין את האורייתא, ובנוסף לכך, הם הוסיפו קבצים ממוצאים שאין להם כל שחר היסטורי ואמיתי וזאת בכדי לשלוט בעם ישראל ."

הינך אינו אלא טועה ומטעה , ראשית כל , אתה מדבר על תקופת המלך החשמונאי אלכסנדר ינאי,שבזמנו , הסתכסך עם הפרושים ונטה לצדוקים , בשלב מסוים ינאי ניסה להשמיד את חכמי הפרושים , ואחד מהניצולים היה שמעון בן שטח (שהיה אחיה של המלכה)  , לאחר מכן, כשאלכסנדר התחרט על מעשיו , קרא לחכמי התורה שנשארו לחזור , ומכיוון ששמעון בן שטח היה החכם הכי גדול שנשאר כנראה,ינאי מינה אותו על ענייני הדת כפי לפני הרדיפות
אבל חשוב מאד לציין, שאתה טועה בגדול , כי שמעון בן שטח היה ניצול של הפרושים , שנרדפו על ידי ינאי ! אז איך בדיוק הוא הקים את התנועה שהוא נשאר מהשרידים שלה לאחר הטבח ?!?!??!

הפרושים לא היו "כת " , הצדוקים היו כת, והביתוסים היו כת , הפרושים היו העם . זה לא מה שהם טענו , זה שטות גמורה , היו מדרשים מלפני תקופת חז"ל . קבצים מומצאים ??? כגון ? תוכיח !

הרבה ממסורות היסטוריות של חז"ל , מאוששים על ידי היסטוריונים גוים עתיקים (למשל , כמו שאברהם התמנה למלך דמשק , שמאשש גם ההיסטוריון היווני ניקלאוס איש דמשק, והדוגמאות מרובות, אני מניח שעל דברים כאלה אתה מדבר)
ובכל אופן , אתה מוזמן לקרוא את מדרשי ההלכה, שמוכיחים אחד לאחד איך כל מצוה של התורה שבעל פה יש לה מקור בתורה שבכתב .

כתבת "
במשך הזמן מאז התרבו הסיעות בעם ישראל, עד המאה השמינית (למנין הנוצרים) שבה  ענן-בן-דוד קיבץ את כל נאמני התורה הכתובה ("בני מקרא") לתנועה אשר תנסה להתנגד לתושב"ע, ענן עצמו ייסד כת משלו המכונה "ענניים" על שמו, אשר בסופו של דבר התמזגה עם הקראים אשר עמדו מול סיעה יחידה שפיתחה לעצמה מנהגים זרים שלא היו מוכרים לעם ישראל כחלק מהתורה בזמן מתן-תורה. הסיעה היחידה נקראה "רבניים" (או: תלמודיים) ואבותיהם הרוחניים היו מכת הפרושים."

הפרושים הם לא כת , אלא העם עצמו , התורה שבעל פה עברה מדור לדור , הכת היחידית המוזרה היא אתם דווקא, הכנסת הגדולה הוקמה בזמן שהיו עדיין נביאים, לו התורה שבעל פה לא הייתה נכונה , אתה לא חושב שהם היו מוחים כנגדה ?

כתבת "לאחר תקופה זו הקראים היוו את רוב העם עד תקופת הצלבּנים במאה ה-11 (למניינם) שזרעו הרס בארץ, ופגעו בישוב היהודי בכלל א"י ."

אני לא חושב שזה נכון , אשמח אם תביא לכך מקורות , שכן אני די בטוח שהקראים היו מיעוט ,ואף לא היו מתחתנים איתם שאר היהודים , כך שזה נשמע לי די הזוי , במיוחד שבתקופה שעליה אתה מדבר , לא נראה לי שאגזים אם אומר שלפחות חמישית מהעולם היו יהודים והקראים היו מיעוט לפי מה שאני יודע .

הישוב היהודי בארץ ישראל היה רובו מאמין בתורה שבעל פה , והיו מדרשאות וישיבות ברוב המרכזים היהודים (כמובן שהקראים לא היו אחראים לכך, כך שאתה טועה ומטעה)

2. כתבת "2אין קשר בין עזרא הצדיק לבין המשנה, שנכתבה 500 שנים לאחר קום הכנסת הגדולה, את המשנה שהורכבה מדברי חכמי הכנסת הגדולה של ימי יהודה הנשיא שיננו בעל-פה ולכן היא נקראה התורה שבעל-פה,"

עד כמה שאני יודע , הכנסת הגדולה הייתה קיימת בערך מאתיים שנה מתקופת שיבת ציון, בתקופת ימי יהודה הנשיא שהוא "חותם המשנה" ,לא הייתה כנסת גדולה!

המשנה מונה את הלכות התורה שבעל פה והדיונים עליהם שנערכו מאז ימי כנסת הגדולה (מתקופת עזרא שהיה ראש הכנסת הגדולה כשהוקמה) ושיירי הכנסת הגדולה לאחר ולאחר מכן מגלגלת את כל הדיונים מאז ועד ימי חתימת המשנה , המשנה מורכבת מהרבה דיונים שנאספו לתוך המשנה כדי שהתורה שבעל פה לא תשכח , הדיונים כשלעצמם שייכים להרבה תקופות שונות , בחלק מהדיונים יש הבדל של מאות שנים

אתה מנסה להציג רושם כאילו אתה מכיר את ההיסטוריה היטב , אך טעית פה בלא מעט דברים, בבקשה תנסה לקרוא ספרי היסטוריה על הנושא ותווכח שהינך טועה  בעניינים האלה

" ולאחר מכן הוחלפה המשמעות האמיתית והמקור האמיתי של הביטוי הזה ע"י רבנים מסוימים למשמעות שקרית שהתורה שבעל-פה (המשנה, התלמוד והגמרא) ניתנו למשה בהר סיני, שוב, טיעון חסר שחר ."

התורה שבעל פה אכן ניתנה למשה בהר סיני , לצד התורה שבכתב , הרבנים שאומרים את זה עקרונית מדברים על ההלכות תורה שבעל פה , שמופיעות במשנה והתלמוד (תלמוד זה גמרא )

על סמך מה אתה קובע שזה טיעון חסר שחר ?

כתוב בתורה הרבה דברים שלולא התורה שבעל פה , לא היה יכולת להבין איך לעשותם , ואם לא היה למשה את היכולת ללמד איך לעשות את אותן מצוות,איך בדיוק עשו אותם ? האם באמת נראה לך שאלוקים היה נותן מצוה בלי פירוט איך לעשותה ?(ונביא דוגמאות בעניין התפילין למשל עוד מעט)

3. כתבת :
". ממממ...אתה בטוח ? להלן ציטוט מוויקיפדיה :
"אין הכרה ברבנות היהודית - ובמשנה ובתלמוד. כמו כן אין הכרה בנביאים ובכתובים למעט ספר יהושע השונה מאוד מנוסח המקרא. תרגום לעברית בת ימינו של ספר זה נעשה לראשונה בידי רפאל קירכהיים בספרו כרמי שומרון (פרנקפורט תריא)."
ולכן, ע"פ מה שאמרת, ניתן להוכיח בוודאות שהמשנה והתלמוד אינם אותנטיים, הו, נפלת במלכודת של עצמך ."

לא טענתי לרגע שהשומרונים מאמיניים ברבנות או במשנה והתלמוד , אתה מסלף את דברי , למעשה , כתבתי בפירוש , שהם "ממש לא חובבי חז"ל"
מה שכתבתי הוא , שגם להם יש מסורות (ואתה מוזמן לשאול אנשי מקצוע , במקום את וויקיפדיה) של תורה שבעל פה , ושגם הם מפרידים למשל בין בשר וחלב (ויש להם אפילו חישוב בגימטריה איך הפסוקים של גדי בחלב אימו , מדבר על סוגי בשר שונים) שהם למדו מיהודים שהם ניסו לחקות , כנראה בליווי טעויות

השומרונים סילפו את התורה והוסיפו דיבר בעשרת הדיברות, וכל מני קטעים משובשים, כך גם ספר יהושע , ידוע הדבר

ספרי התנ"ך קובצו יחד לקובץ אחד על ידי כנסת הגדולה , השומרונים הם צאצאי כותים שהובאו לארץ על ידי הגליה אשורית , וחלק מהם ניסו להתדמות ליהודים ולחקות אותם .

לא נפלתי בכלל , אולי קראת את מה שכתבתי בחפיף?

בעניין ארבעת המינים , אני מצטער , התכוונתי שלא מצוין שצריך אתרוג ,בסדר (ובאמת לא מצוין) , טעות שלי שאמרתי ארבעת המינים כולם, שכן מוזכר באופן מסוים את השאר

בכל אופן , איך היו אמורים לדעת שזה אתרוג לפי הרשום (ממצא ארכיאולוגי מעניין אגב בנושא , הוא שיהודה המכבי פיקד להביא אתרוגים לצבא במכתב שנתגלה במערה )

כתבת:
"מטאפורה, או לא מטאפורה ?"

הממם , "וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת, עַל-יָדֶךָ; וְהָיוּ לְטֹטָפֹת, בֵּין עֵינֶיךָ.  "
איך בדיוק אפשר לקשור מטאפורה על היד? ואיך אמורים להשים אותה כטטפת בין העיניים ?

"
אתה כנראה לא מבין שהחל מימי חז"ל התחילו, מעטים מאוד אמנם, להניח תפילין, איני מבין איך זה מוכיח שהניחו תפילין לפני חז"ל, ואתה שוב מוכיח שאני צודק !"

יגאל ידין האריכואולוג והמצביא הידוע , מצא תפילין עתיקות שנשמרו במצב די טוב באיזור קומראן התיאורוך הוא מימי בית שני
אגב השכבות והממצאים במקום הם מהמון תקופות של ישוב , ולא רק מהתאוריה המפורסמת על האיסיים, לפני שאתה מקשר .

כתבת "
הוכח לי שזה בפירוש לשים מזוזה על שערי ביתך, ושזה לא עוד מטאפורה, אה וhebraic, אני מציע לך לקרוא את הפרק שממנו אתה מצטט את הפסוק מאחר ואני בטוח שתמצא עוד פסוק המוכיח שגם המזוזה הינה מטאפורה מוחלטת כמו התפילין ."

אוקיי , כתוב "וּכְתַבְתָּם עַל-מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ. " (גם בדברים ו:ט וגם בדברים יא:כ)
איך בדיוק כותבים על מזוזות , דבר מאד מוחשי , ושער ,מאד מוחשי , מטאפורה ? וגם כתיבה ,היא דבר מוחשי מאד, ולא מטאפורה

הנסיון הזה שלך לטעון שזה מטאפורה , רק מבהיר לכולנו שלא רק שהקראים לא מקבלים את התושב"ע , אלא אפילו מה שטוענים שמקבלים, את התורה שבכתב ,אפילו את זה , מה שכתוב בפירוש , אתם לא מקבלים, אלא מנסים למצוא לו הסברים שנוחים לכם
זה אשכרה סותר את כל הפואנטה של קבלת התורה שבכתב שאתם טוענים שאתם מקבלים, בנסיונות כאלה להתעלם לחלוטין ממה שכתוב בפירוש!

תעשה לעצמך, תפסיק לגונן על דרך השקר הקראית, וחזור ליהדות האמיתית המקורית והטובה .

אם עצם זה שאתה בעצמך מפריך את הפואנטה שלך בשביל לנסות להגן על הפואנטה של הקראים בכל מחיר , זה לא מספיק להראות לך שאתה טועה, אז אני לא יודע בכלל אם אתה רוצה לקבל את האמת לא משנה כמה ראיות יביאו לך עליה
חזור בתשובה
« עריכה אחרונה: ספטמבר 07, 2007, 06:46:24 על ידי hebraic »
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD

מנותק hebraic

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
איפה שרשמתי יהודה המכבי התכוונתי בר כוכבא, מחילה,רק תיקון
LIONS OF JUDAH ARE AWAKEN , EAGER TO SPILL OUR ENEMIES BLOOD