כתב נושא: אחדות  (נקרא 7744 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« ב- : ספטמבר 03, 2007, 22:24:39 »

בקבלה החכמה שלנו מסופר על אחדות ועל כך ששניים טובים מהאחד.
בראש ובראשונה אני מקווה שכולנו מבינים מה היא באמת אחדות ומה היא מטרתה..
הרי מסופר בבואו של המשיח , כל העם צדיקים ורשעים ידעו שזה אטה הגיע מלכנו מבלי לחשוש ולהסיק שאולי משיח שקר הוא.

האחדות היא הדרך בה האדם מבין שהוא ואלוקים הם אחד , אל תקחו את זה במובן שלילי ..
הכוונה היא , האדם מודע לאלוקיו ובעצם זה אלוקיו הוא הכל כולל הכל , אם זה העץ הגבוהה ביותר בשכונה , האבנים שמונחות אחת על השנייה גם אם לא מעשה אדם כיוון אותם וכמובן כל אחד מאיתנו כולל את הרוע והטוב, למרות שלרוע (לפי דעתי) יש אחדות משלו שגם קשורה לאלוקים אך בצד ה"רע" שלו אם אני יכול להסביר את הצד הזה יותר טוב אז אני יכול לקרוא לו "צדק" הרי ידוע כבר שאלוקים רחמן אך כשצריך הוא ימחק רשעים בהרף עין .. אז אי אפשר באמת לומר שהוא "רע" פשוט עושה צדק עם צדיקים, כי הרי אם כולנו היינו צדיקים , לא היו מלחמות , לא היה עלבון ולא רעב... אך איננו כאלה .. טוב לפחות אני לא , אני לא רוצה להכליל.

יש כמובן את הסיפור או השמועות על הזהר הקדוש , אשר אנשים השתגעו לאחר שקראו בו , לכן יצאה איזו "חוקיות חדשה" שכדאי לקרוא בו לאחר גיל 40 כשאתה כבר מבוסס ויש לך ילדים ואישה ועבודה. ואתה יודע שאינך יכול להשתגע כי גורל ילדיך ואישתך בידך.. אז אוקי יש כל מיני ..
בעיקרון , יש את עיקרון , "הטוהר" אשר אדם שאינו טהור , ישתגע מהזהר ואדם אשר טהור באותו הרגע בו סיים את קריאתו והבנתו של הזוהר נמצא באחדות מושלמת , אשר יודע את השם בכל עבריו ואשר הוא משיח .

בעקרון בכלל לא רציתי לדבר על זה..
רציתי לשאול משהו אחר לחלוטין ואני מצטער אם דיברתי קצת שטויות... יש לי יותר מדי על הראש.. אז אני מוציא קצת החוצה. מחלה ארורה.

בקיצור לשאלתי..

אני אשאל את השאלה הזו פעם אחת.. ואני באמת מבקש מכולם פה לענות! כולם בלי יוצא מן הכלל.
לאחר שקראתי את כתבתו של אחד מחברינו אני מצטער שכחתי את שמו , הוא כתב על מקרה שקרה ליד קרית ארבע או בחברון .. קצת בעיה של זכרון.. אני מצטער..

על מקרה שבו שמאלנים ומוסלמים התאגדו נגד בית כנסת קדוש שהוקם על אדמות ישראל ורצו לעשות משהו רע לרעתו של העם כולו.

אוקי אני אשאל את השאלה ובאמת תבינו אותי , אני רוצה רק "כן או לא" פשוט מאוד.. "כן" או "לא" .

כשיגיע מצב שבו נדע אם מהתקשורת או אם מחברינו , אני אישית גר ברחובות ואומנם יש לי חבר שגר בשומרון אך הוא עובד בחווה ולא יוצא לי לדבר איתו יותר מדי , אז לרוב אני שומע על מקרים כאלה מהתקשורת...

בפעם הבאה שנשמע על "פינוי" או "הריסה" או כל דבר הקשור ונמנה לפעולה אנטי ישראלית יהודית
השאלה , האם אנחנו "נתאחד" ונצא לעזור לאותם אנשים לאותו המקום אשר המדינה רוצה לפנותו\ לפנותם
האם אנחנו נתאחד?! ?!?!?!!?
לעזור לאחינו , אחיותינו , רבינו , אלוקינו! לעזור להם בין אם להתנגד לצבא ואם יש צורך גם להעצר על ידי משטרת "ישראל"
או האם נמשיך לשבת פה ולדבר?

אני מבקש באמת מבקש, תענו בכן או לא.
כמובן שיש לשקול בכובד ראש את הדבר הנ"ל , כי אם ויגיע מצב שכזה ובתקווה שלא , אך אם יגיע , אנחנו צריכים לעזוב הכל , לקחת איתנו תיק וגם אם נצטרך לישון תחת השמש , רובינו עברנו את זה בקורס סדאות בצבא.. הלילה הישראלי אולי קר ואפל , אך מענג ממנו אין כשבראשינו יום למחרת אנו הולכים להלחם בשילטון ואולי להציל את המצב , כי הרי אם בכל פעם הצבא והמדינה תראה את כולנו, הם יחשבו פעמיים ואם ישימו אותנו במעצר , אז נדע , לא ישבנו בחיבוק ידיים , לא ישבנו והסתכלנו בטלוויזיה והאשמנו את כל העולם על כך שמפנים את אחינו .

עוד , עזרה כשלנו יכולה גם לעזור למפונים להתיישב בביתם החדש , אני לא מדבר על תרומה כספית , אני מדבר לדוגמא , אם למישהו יש רכב טנדר שיכול לעזור להעביר דברים , אך זה במצב הרע.. אך גם זו עזרה.

אז הנה השאלה , כן או לא יספיק.. אני אשמח תגובות נוספות ואולי אני טועה.. או לא רואה את הדברים נכון , אם תוכלו לתקן אותי אני גם אשמח :)

אני באמת מבקש מכולם לענות.
את התשובה שלי אתם כבר יודעים , אך בתור יהודי אחד , כבר למדתי לדעת שכוחו של העם היהודי נמנה בכמותו וכן באיכותו .. אך כמוני גם אתם יודעים שכולנו איכותיים בלי יוצא מן הכלל אולי אני מדבר קצת בגאווה , אבל אני באמת גאה להיות יהודי.

האם נתאחד ונעזור לאחינו ואחיותינו? רבינו ומורינו , מלכינו ואלוקינו ...
אני מבקש מכול החברים הטובים פה , לענות, בבקשה .
כן או לא יספיק. באמת שיספיק. אני לא אשפוט אף אחד ואני מקווה שכולם פה יעשו כמוני , לא לשפוט אם מישהו רושם "לא" ומסיבה כזו או כזו.

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 03, 2007, 22:59:13 »
8 אנשים קראו אך אף אחד לא ענה...

מנותק nino

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • יהודים אוהבים את ישוע
אחדות
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:00:09 »
אל תתבעס זה בגלל כי זה נושא משעמם

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:01:15 »
את היכול לומר לי למה זה נושא משעמם?
קצת הכעיסה אותי התגובה שלך
אבל אני לא אניח הנחות..
אז אם אתה יכול לפרט אני אשמח

מנותק nino

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • יהודים אוהבים את ישוע
אחדות
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:03:17 »
מצטער אחי לא התכוונתי להכעיס אבל זה לא נושא עסיסי שמעניין אנשים בגלל זה לא הגיבו לך בואנה תגיד תודה שאני הגבתי!  :D סתם סתם

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:05:00 »
לעזור לאחינו להמנע מהתפנות זה לא מעניין?
אחדות בין כל העם זה לא מעניין?

טוב אולי לעינייך בלבד.

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
אחדות
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:05:05 »

הרי מסופר בבואו של המשיח , כל העם צדיקים ורשעים ידעו שזה אטה הגיע מלכנו מבלי לחשוש ולהסיק שאולי משיח שקר הוא.

הכוונה היא , האדם מודע לאלוקיו ובעצם זה אלוקיו הוא הכל כולל הכל , אם זה העץ הגבוהה ביותר בשכונה , האבנים שמונחות אחת על השנייה גם אם לא מעשה אדם כיוון אותם וכמובן כל אחד מאיתנו כולל את הרוע והטוב, למרות שלרוע (לפי דעתי) יש אחדות משלו שגם קשורה לאלוקים אך בצד ה"רע" שלו אם אני יכול להסביר את הצד הזה יותר טוב אז אני יכול לקרוא לו "צדק" הרי ידוע כבר שאלוקים רחמן אך כשצריך הוא ימחק רשעים בהרף עין .. אז אי אפשר באמת לומר שהוא "רע" פשוט עושה צדק עם צדיקים, כי הרי אם כולנו היינו צדיקים , לא היו מלחמות , לא היה עלבון ולא רעב... אך איננו כאלה .. טוב לפחות אני לא , אני לא רוצה להכליל.

יש כמובן את הסיפור או השמועות על הזהר הקדוש , אשר אנשים השתגעו לאחר שקראו בו , לכן יצאה איזו "חוקיות חדשה" שכדאי לקרוא בו לאחר גיל 40 כשאתה כבר מבוסס ויש לך ילדים ואישה ועבודה. ואתה יודע שאינך יכול להשתגע כי גורל ילדיך ואישתך בידך.. אז אוקי יש כל מיני ..
בעיקרון , יש את עיקרון , "הטוהר" אשר אדם שאינו טהור , ישתגע מהזהר ואדם אשר טהור באותו הרגע בו סיים את קריאתו והבנתו של הזוהר נמצא באחדות מושלמת , אשר יודע את השם בכל עבריו ואשר הוא משיח .

רציתי לשאול משהו אחר לחלוטין ואני מצטער אם דיברתי קצת שטויות... יש לי יותר מדי על הראש.. אז אני מוציא קצת החוצה. מחלה ארורה.

בקיצור לשאלתי..

אני אשאל את השאלה הזו פעם אחת.. ואני באמת מבקש מכולם פה לענות! כולם בלי יוצא מן הכלל.
לאחר שקראתי את כתבתו של אחד מחברינו אני מצטער שכחתי את שמו , הוא כתב על מקרה שקרה ליד קרית ארבע או בחברון .. קצת בעיה של זכרון.. אני מצטער..

על מקרה שבו שמאלנים ומוסלמים התאגדו נגד בית כנסת קדוש שהוקם על אדמות ישראל ורצו לעשות משהו רע לרעתו של העם כולו.

אוקי אני אשאל את השאלה ובאמת תבינו אותי , אני רוצה רק "כן או לא" פשוט מאוד.. "כן" או "לא" .

כשיגיע מצב שבו נדע אם מהתקשורת או אם מחברינו , אני אישית גר ברחובות ואומנם יש לי חבר שגר בשומרון אך הוא עובד בחווה ולא יוצא לי לדבר איתו יותר מדי , אז לרוב אני שומע על מקרים כאלה מהתקשורת...

בפעם הבאה שנשמע על "פינוי" או "הריסה" או כל דבר הקשור ונמנה לפעולה אנטי ישראלית יהודית
השאלה , האם אנחנו "נתאחד" ונצא לעזור לאותם אנשים לאותו המקום אשר המדינה רוצה לפנותו\ לפנותם
לעזור לאחינו , אחיותינו , רבינו , אלוקינו! לעזור להם בין אם להתנגד לצבא ואם יש צורך גם להעצר על ידי משטרת "ישראל"

כמובן שיש לשקול בכובד ראש את הדבר הנ"ל , כי אם ויגיע מצב שכזה ובתקווה שלא , אך אם יגיע , אנחנו צריכים לעזוב הכל , לקחת איתנו תיק וגם אם נצטרך לישון תחת השמש , רובינו עברנו את זה בקורס סדאות בצבא.. הלילה הישראלי אולי קר ואפל , אך מענג ממנו אין כשבראשינו יום למחרת אנו הולכים להלחם בשילטון ואולי להציל את המצב , כי הרי אם בכל פעם הצבא והמדינה תראה את כולנו, הם יחשבו פעמיים ואם ישימו אותנו במעצר , אז נדע , לא ישבנו בחיבוק ידיים , לא ישבנו והסתכלנו בטלוויזיה והאשמנו את כל העולם על כך שמפנים את אחינו .

עוד , עזרה כשלנו יכולה גם לעזור למפונים להתיישב בביתם החדש , אני לא מדבר על תרומה כספית , אני מדבר לדוגמא , אם למישהו יש רכב טנדר שיכול לעזור להעביר דברים , אך זה במצב הרע.. אך גם זו עזרה.

אז הנה השאלה , כן או לא יספיק.. אני אשמח תגובות נוספות ואולי אני טועה.. או לא רואה את הדברים נכון , אם תוכלו לתקן אותי אני גם אשמח :)

את התשובה שלי אתם כבר יודעים , אך בתור יהודי אחד , כבר למדתי לדעת שכוחו של העם היהודי נמנה בכמותו וכן באיכותו .. אך כמוני גם אתם יודעים שכולנו איכותיים בלי יוצא מן הכלל אולי אני מדבר קצת בגאווה , אבל אני באמת גאה להיות יהודי.

כן או לא יספיק. באמת שיספיק. אני לא אשפוט אף אחד ואני מקווה שכולם פה יעשו כמוני , לא לשפוט אם מישהו רושם "לא" ומסיבה כזו או כזו.
כן,אבל יש משתמשים ויהודים אחרים שתומכים ברעיונות אבל לא מוכנים להשתתף בינתיים.
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק nino

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • יהודים אוהבים את ישוע
אחדות
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:07:16 »
לעזור לאחינו להמנע מהתפנות זה לא מעניין?
אחדות בין כל העם זה לא מעניין?

טוב אולי לעינייך בלבד.

אתה זה שהתלוננת שאף אחד לא מתייחס אני רק הסברתי לך למה אל תקח את זה אישי אבל עכשיו בגלל השיחה שלנו יתחילו להגיב  ;)

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:12:02 »
איתן !
אני ואתה זה שניים.
הייתי רוצה להבטיח לך שהמספר יגדל.. אך אינני באמת יודע.
בינתיים אנחנו שניים , בע"ה המספר יגדל.
תודה

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
אחדות
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 03, 2007, 23:13:47 »
איתן !
אני ואתה זה שניים.
תודה
יש לנו פה משתמשת גיבורה בשם "אוריינוש",היא נמצאת בכל מאבק.אני בטוח שהמספר יגדל
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
אחדות
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 04, 2007, 14:22:44 »
חשוב להיות מאוחדים.
רק עם יהודי מאוחד הוא עם חזק.
אך יש אנשים שלא רוצים שנהיה מאוחדים.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
אחדות
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 04, 2007, 15:33:30 »
  אני השתתפתי בכל שלבּי המאבק נגד הגירוּש מִגוּש קטיף וּמִצְפון-השומרון. ודאי שאני בעד להתאחד ולצאת אל השטח כשיש עקירת יהודים או מעשׂים אנטישמיים אחרים של המִמסד, וּלהילחם עד חורמה! גם להיעצר ולשבת בַּכּלא אם צריך!
וּבכלל, אני תמיד בעד אחדוּת (אבל לא בִּמְחיר העקרונות שלי כמובן :)).

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 04, 2007, 15:42:10 »
גלעד , ניסוח טוב מזה לא יכולתי אפילו לחלום

אני אעשה הכל , אך לא במצב שאני פוגע בעקרונתי..
הלוואי כל עם ישראל היה כזה.

אז אנחנו שלוש.

אני , איתן וגלעד בשן.

בקשר לתגובתו של שלמה
אני מבין שיש אנשים שאינם רוצים שנהיה מאוחדים , זה דיי ברור וזה מובן מאליו, אך זו לא שאלתי.
שאלתי האם אתה מוכן להצטרף אלינו , כאשר מעלינו יתנוסס לו דגל "ימין אמיתי!"
ותעשה אותי את איתן ואת גלעד מאושרים , בכך שתצטרף אלינו ?

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אחדות
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 04, 2007, 17:35:19 »
גלעד , ניסוח טוב מזה לא יכולתי אפילו לחלום

אני אעשה הכל , אך לא במצב שאני פוגע בעקרונתי..
הלוואי כל עם ישראל היה כזה.

אז אנחנו שלוש.

אני , איתן וגלעד בשן.

בקשר לתגובתו של שלמה
אני מבין שיש אנשים שאינם רוצים שנהיה מאוחדים , זה דיי ברור וזה מובן מאליו, אך זו לא שאלתי.
שאלתי האם אתה מוכן להצטרף אלינו , כאשר מעלינו יתנוסס לו דגל "ימין אמיתי!"
ותעשה אותי את איתן ואת גלעד מאושרים , בכך שתצטרף אלינו ?

תודה, :) אבל לא לי הזכוּיות על הניסוּח המוצלח הנ"ל. המִשפט הזה הוא ציטוּט מילה במילה מִדבריו של אדם שאני מאד מכבד וּמעריך. המִשפט המדוייק הוא: "אני תמיד רוצה אחדוּת, אבל לא על חשבון עקרונותיי". 10 נקודות אם תצליח לנחש מי האדם שאת דבריו ציטטתי.. ;)

וּלגבי ה-:
ציטוט
אז אנחנו שלוש.

אני, איתן וגלעד בשן.

???
שמע, בפעם האחרונה שהסתכלתי במראה לא ראיתי סימנים מעוררי חשד בהמרת מין. גם איתן עושה רושם שהוא זכר למהדרין, ואפילוּ אתה לא נִראה לי כמי שנופל בקטגוריה שונה.. (למרות שמספיק זכר אחד טכנית כדי להתייחס אל הקבוצה כולה כ"זִכרית".) :P
« עריכה אחרונה: ספטמבר 04, 2007, 17:37:24 על ידי גם בשן וגם גלעד »

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 04, 2007, 18:01:50 »
כן אני תמיד מתבלבל בין שלוש ושלושה... הפוך משאר המספרים בצורה תחבירית...
 :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אחדות
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 04, 2007, 18:04:57 »
כן אני תמיד מתבלבל בין שלוש ושלושה... הפוך משאר המספרים בצורה תחבירית...
 :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

אה.

;D :police:
« עריכה אחרונה: ספטמבר 04, 2007, 18:05:41 על ידי גם בשן וגם גלעד »

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 04, 2007, 18:15:46 »
אוקי אז אנחנו שלושה!!!!

מי עוד איתנו?

מעל 50 צפיות..
ממה אתם מפחדים? לאבד את עצמכם בתוך תעמולה פוליטית שמאלנית?
או לאבד את מדינתכם , את חבריכם , את אמונתכם?

ממה אתם מפחדים?

מנותק אורי'ין

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הלוואי ויבנה המקדש בקרוב ותבוא הגאולה!!
אחדות
« להגיב #17 ב- : ספטמבר 04, 2007, 20:41:54 »
בס"ד,

בקיצור לשאלתי..

ברור שנתאחד! :) בעז"ה ננצח! :)
איתן !
אני ואתה זה שניים.
תודה
יש לנו פה משתמשת גיבורה בשם "אוריינוש",היא נמצאת בכל מאבק.אני בטוח שהמספר יגדל
תודה :) אבל.. אני לא גיבורה אלא סתם אחת.. בעז"ה המאבק יגדל בהרבה.. :)

נ נח נחמ נחמן מאומן :smil037:
הרב כהנא צדק!!!!!
נוער כהנא חי!!!!!!!

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #18 ב- : ספטמבר 04, 2007, 20:44:51 »
אוריינוש , מתגובתך אני מבין שכרגע
אנחנו 4!! (אני בכוונה לא כותב ארבעה או ארבע כי אני בטוח יתבלבל בכך.. :)  )

האליופ , איתן , גלעד בשן ואוריינוש.

מי עוד איתנו?

מנותק אורי'ין

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הלוואי ויבנה המקדש בקרוב ותבוא הגאולה!!
אחדות
« להגיב #19 ב- : ספטמבר 04, 2007, 20:46:51 »
בס"ד,
חח :) ;D
הרב כהנא צדק!!!!!
נוער כהנא חי!!!!!!!

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אחדות
« להגיב #20 ב- : ספטמבר 04, 2007, 23:01:44 »

מי עוד איתנו?

אתה  " יתבלבל " ? ???
« עריכה אחרונה: ספטמבר 04, 2007, 23:03:48 על ידי גם בשן וגם גלעד »

מנותק האליופ

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
אחדות
« להגיב #21 ב- : ספטמבר 04, 2007, 23:21:45 »

מי עוד איתנו?

אתה  " יתבלבל " ? ???

מלשון בלבול לא?
אולי "אתבלבל.."
כמו יובל המבולבל...
תשמע המילה הזאת נמצאת אצלי בלקסיקון יכול להיות שאני טועה..
ואם לא.. אז לא ממש הבנתי את התגובה שלך

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
אחדות
« להגיב #22 ב- : ספטמבר 04, 2007, 23:27:19 »

מי עוד איתנו?

אתה  " יתבלבל " ? ???

מלשון בלבול לא?
אולי "אתבלבל.."
כמו יובל המבולבל...
תשמע המילה הזאת נמצאת אצלי בלקסיקון יכול להיות שאני טועה..
ואם לא.. אז לא ממש הבנתי את התגובה שלך

אוֹ! :police: – "אתבלבל" נִשמע לי הרבה יותר טוב. O0
« עריכה אחרונה: ספטמבר 04, 2007, 23:27:53 על ידי גם בשן וגם גלעד »