חדשות ודיונים > דיון כללי
יהודי אמיתי לא חוגג סילבסטר.
האלקשי:
הסתכלו על חצי הכוס המלאה - מזל גדול שהם לא עושים את חגיגות ההוללות שלהם בראש השנה היהודי.
עדיף שיחגגו את חגי אידם מאשר שיחללו את החגים שלנו.
אֵיתָן:
בזה אתה צודק
אני לא דתי או משהו
אבל איפה השימחה הזו שלהם בראש השנה של החג שלנו
כמו בשנה האזרחית
אף אחד לא אומר להם לא לצאת
נץ וגאה בזה:
ולא רק זה, צריך גם לשאול, מה לכל הרוחות קרה לפני 2007 שנה שיש בו סיבה לציון???
הרי אפילו לדעת הכנסיה הקתולית יש"ו נולד בשנת 4 לפני הספירה.
והסטוריונים מתחבטים ביניהם אם בכלל היה אדם בשם זה שפעל בצורה זו בין השנים שהנוצרים מציינים.
eran:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 02, 2007, 13:27:50 ---ולא רק זה, צריך גם לשאול, מה לכל הרוחות קרה לפני 2007 שנה שיש בו סיבה לציון???
הרי אפילו לדעת הכנסיה הקתולית יש"ו נולד בשנת 4 לפני הספירה.
והסטוריונים מתחבטים ביניהם אם בכלל היה אדם בשם זה שפעל בצורה זו בין השנים שהנוצרים מציינים.
--- סוף ציטוט ---
על פי המסופר בתלמוד היה ישו תלמידו של רבי יהושע בן פרחיה, שדחהו מעליו משום שבעת ביקור באכסניה העיר ש"עיניה (של בעלת הבית) טרוטות", הערה שגררה את תרעומת רבו. כשביקש ישו להביע חרטה היה רבי יהושע בן פרחיה עסוק בקריאת שמע וסימן לו להמתין. ישו פירש בטעות כאילו רבו מגרשו ובכעסו פנה לעבוד עבודה זרה (תלמוד בבלי, מסכת סוטה דף מז א'). מתוך הסיפורים הנוספים והמעטים על ישו בתלמוד הבבלי, יוצא שראו בו תלמיד שיצא לתרבות רעה ("תלמיד שהקדיח תבשילו ברבים").
הראב"ד בספר הקבלה (עמ' נג') כתב וז"ל: "כותבי זיכרונות ישראל על פי חכמי התלמוד אומרים כי יש"ו הנוצרי נולד בימי הורדוס, ובימי ארקילוס בנו נתלה, ומחלוקת גדולה היא, שיש הפרש בינהם יותר ממאה שנה, וקבלת אמת היא בידינו".
וכך כתב גם בספר האשכול (עמ' יח') שאותו האיש יש"ו נתלה קל"ה שנים קודם חורבן בית שני.
וכך כתב גם ר' יצחק אברבנאל, כי יש"ו נתלה קנ"א שנים קודם החורבן, והנוצרים אומרים שמת מ"ב שנה קודם החורבן, כדי לתלות החורבן בעוון הריגתו.
וכך כתב הרשב"ץ בספר קשת ומגן (דף יא'עמ' א') שיש הוכחות שאין מיניינם תואם המציאות של זמן תקופת יש"ו.
ובספר אוצר ישראל (אות כ' עמ' רצא') כתב שמניין הנוצרים הוא למלכות הרומאים ולא ללידת יש"ו.
ולפי כל הנ"ל פסק הגר"ע יוסף שליט"א בסיפרו "יביא אומר" חלק ג' יורה דעה ס' קעא' שאין שום איסור לכתוב באיגרות ובמסמכים לפי מיניינם.
וכן הניף את ידו שנית בסיפרו ענף עץ אבות עמ' כב' וחיזק את ההיתר.
בברכת אהבת ישראל - ערן
נץ וגאה בזה:
ערן-לא חידשת לי כאן שום דבר, כל מה שציטטת כבר היה ידוע לי, ואני שוב פעם מעלה את השאלה: 2007 שנים למה? מה קרה לפני 2007 שנים?
מלכות רומא ושלטונה היו גם הם לפני הספירה, וכשהנוצרים אומרים 2007 הם אומרים 2007 AD שהכוונה היא ראשי תיבות של אנוס דומינוס (או אנו דומיני, תלוי באיזה שפה מדובר) שתרגומו לעברית הוא: "שנת האדון" ולכן יש כאן סתירה מובנית, והשאלה נותרת בעינה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה