יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה לגבי ע"ז

<< < (3/3)

דוקא_כך:

--- ציטוט של: אֹהד על אוגוסט 10, 2007, 02:46:38 ---דווקא כך, הנה תשובתו של אותו הרב :
התורה נתנה לנו סתומה. בלי תורה שבעל פה לא ניתן לדעת למה התכוונה התורה במונח "תפילין" או במונח "תמונה". ישנה מסכת שלמה שנקראת מסכת עבודה זרה, ובה דנים רבותינו מה בגדר עבודה זרה ומה לא. למשל, אמרו רבותינו שפסל אשר חסר לו יד או רגל אינו נחשב עבודה זרה, כי לא קיימת עבודה זרה שכזו. חז"ל ידעו זאת ממסורה. כך שלהחזיק תמונת רב בחדר הוא דבר נכון ומקובל, ואין בזה כל בעיה כלל. (3) אישית, לא הייתי מציע לך להחזיק בחדר, לא תמונה של הרב כהנא ולא תמונה של הרבי מלובאוויטש

--- סוף ציטוט ---
תודה שבררת עבורי, אהד.

שבת שלום,
דוקא_כך

דוקא_כך:

--- ציטוט של: אֹהד על אוגוסט 10, 2007, 03:22:34 ---
--- ציטוט של: סבבתיק על אוגוסט 10, 2007, 02:58:24 ---לא נראה ל ישזה דבר רע.
ההפך לשים תמונות של צדיקים בבית שלך רק יחזק אותך לקיים מצוות שאתה מסתכל בהם זה גורם לך לרצות לרצות אותם.
ואתה לא עובד אותם אתה פשוט מעריך את איך שהם למדו תורה ועשו מצוות.
הרי העובדה שאתה עושה את כל המצוות כמו שהצדיקים עשו אומרת שאתה מאמין באל אחד ויחיד.
הבעיה אם תתחיל לעבוד את התמונות האלה..

--- סוף ציטוט ---
לדעתי יותר חשוב להחזיק את הספרים של אותם הרבנים בבית מאשר את תמונתם, אז אם אני אי פעם אשים תמונה של רב בבית (ואני בטוח במאה אחוז, שאני לא) אני אהיה חייב להחזיק בספריו קודם כל, כי מה שחשוב הוא משנתם ומורשתם, לא הזקן, הפאות ואיך שהם נראים .

--- סוף ציטוט ---
אני מסכים עם אהד.  אני אישית מתחזק באמונה לא על ידי בהייה בדיוקנו של גדול דורנו אלא ע"י התעמקות בכתביו.  אני לא שואף לעשות דברים שהיו מרצים את הרב כהנא זצוק"ל הי"ד אילו הוא היה בחיים, אלא אני שואף לרצות את הקב"ה, ומתייחס אל הרב כהנא כאל יועץ רוחני, ושואף להגיע למדרגה שלו, שהיא כנראה המדרגה (מבחינת קבלת עול מלכות שמיים, מסירות נפש ואהבת ישראל) אליה הגיעו אליהו הנביא, משה רבינו, יחזקאל הנביא, עמוס הנביא, ושאר הנביאים.  אני שואל את עצמי, "איך הרב כהנא היה מתנהג אילו הוא היה במקומי?"

שבת שלום,
דוקא_כך

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה