כתב נושא: "נחרים את כל מי שמחרים את ישראל"  (נקרא 6119 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
"נחרים את כל מי שמחרים את ישראל"
« ב- : יולי 31, 2007, 03:38:16 »

ראשי האוניברסיטאות בארה"ב יצאו ביוזמה נגד החרם הבריטי על ישראל. לדבריהם, אם הבריטים ימשיכו בחרם הם יפגעו בעצמם

יותר מ-10,000 בני אדם ברחבי העולם, ובהם 32 זוכי פרס נובל ו-53 ראשי אוניברסיטאות וקרנות, חתמו על עצומה המגנה ניסיונות להטיל חרם אקדמי על ישראל. את העצומה יזם ארגון "משכילים עבור שלום במזרח התיכון" (SPME), השייך ללובי הישראלי. "נתייחס לעצמנו כאל אקדמאים ישראלים ונסרב להשתתף בכל פעילות שתשלול השתתפות של אקדמאים ישראלים", נאמר בעצומה.

העצומה אורגנה בניסיון להסיר את הלגיטימציה מהחלטת איגוד מרצי האוניברסיטאות והמכללות בבריטניה במאי, הקוראת לחברי האיגוד לשקול חרם אקדמי על ישראל בגין הכיבוש המתמשך. ההחלטה עוררה גינויים רבים, בין השאר מצד ממשלת בריטניה. בשבוע שעבר פירסם ה-BMJ, כתב עת רפואי של ארגון הרופאים הבריטי, מאמרי דעה בעד ונגד החרם, וספג אף הוא ביקורת קשה על עצם הדיון בסוגיה.

מ-SPME נמסר, כי כל החותמים על העצומה הם אקדמאים, מצהירים כי לא ישתפו פעולה בהחרמת ישראל. עם החותמים נמנים נשיאי האוניברסיטאות האמריקאיות סטנפורד, MIT, קליפורניה, ג'ונס הופקינס, נורתווסטרן, וכן אוניברסיטת ברנדייס היהודית.

לדברי מנסח העצומה המשפטן האמריקאי פרופ' אלן דרשוביץ "המסר העולה מהחתימות הוא ברור: אם איגוד מרצי האוניברסיטאות והמכללות יתקדם לחרם של מוסדות ואקדמאים ישראלים, התוצאה תהיה פגיעה-עצמית, שהאקדמיה הבריטית תביא על עצמה במו ידיה".

http://news.walla.co.il/?w=//1145575
« עריכה אחרונה: אוגוסט 01, 2007, 15:57:42 על ידי אהרֹן »

עין רואה אוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים

Aaron

• אורח
« להגיב #1 ב- : יולי 31, 2007, 03:43:15 »
משה, חובה עליך לציין את מקור הכתבה. אנחנו לא רוצים להסתכן בתביעה.

ובקשר לכתבה עצמה: מעולה!

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
« להגיב #2 ב- : יולי 31, 2007, 04:11:07 »

מה אתה מבלבל בשכל ?!

זכותי לא לציין מקור..יש חוק כזה בישראל?

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #3 ב- : יולי 31, 2007, 12:50:41 »

מה אתה מבלבל בשכל ?!

חוק זכויות יוצרים ושימוש הוגן ביצירה ספרותית.

"בית המשפט המחוזי בתל אביב, בראשות סגנית הנשיא הילה גרסטל והשופטים עוזי פוגלמן ואילן שילה, קיבל (29.4.07) את ערעור סוכנות הצילום הירושלמית "זום 77" וקבע כי הטלוויזיה החינוכית הפרה את זכויות היוצרים של סוכנות הצילום, בכך ששידרה את צילום ידו של וענונו בתוכנית תיק תקשורת ללא מתן קרדיט או תשלום לסוכנות. שלושת השופטים קבעו, כי לא ניתן לטעון לשימוש הוגן ביצירה ללא מתן קרדיט ליוצר." -אתר nfc.

גם אם יש איזשהו עירפול בחוק:
1. טיפול הוגן - המבחנים העיקריים לכך הם:
     1. השימוש אינו מסחרי / אינו למטרת רווח,
     2. השימוש תורם לערכים החשובים לחברה, לחינוך ולתרבות.
2. מטרת השימוש - לשם לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה או תמצית עיתונאית. ("לשון הסעיף מצביעה על כך שמדובר בתנאים מצטברים
   ורשימת המטרות המפורטות בסעיף היא רשימה סגורה וממצה", רע"א 2687/92 גבע נ' חב' וולט דיסני)

לא כדאי להסתכן בהפרת זכויות יוצרים, במיוחד כשאין כל סיבה לכך.
כל מה שצריך זה להוסיף כמה מילים על המקום שממנו נלקחה היצירה (במקרה זה הכתבה).
« עריכה אחרונה: יולי 31, 2007, 12:51:27 על ידי pbc »

Aaron

• אורח
« להגיב #4 ב- : יולי 31, 2007, 13:58:58 »

מה אתה מבלבל בשכל ?!

דבר יפה ותעשה מה שמבקשים ממך.

בטח שיש חוק כזה, אני לא סתם אומר. לא שמעת על זכויות יוצרים?

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
« להגיב #5 ב- : יולי 31, 2007, 14:09:49 »
כל הכבוד להם,שיוזמים דברים מצליחים.
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
« להגיב #6 ב- : אוגוסט 01, 2007, 01:33:29 »

מה אתה מבלבל בשכל ?!

מה אתה רוצה? רד ממני..

שמעתי על חוק זכויות יוצרים אבל זה הגזמה..אני לא לקחתי תמונה או משהו סה"כ כמה מילים..אתה יודע כמה אנשים בישראל עושים את זה כל יום?! לא תובעים אותם ולא בטיח..זכותי לא לכתוב קרדיט..

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
« להגיב #7 ב- : אוגוסט 01, 2007, 02:51:50 »
  משה, עניין נתינת קרדיט בַּפורום נדון כאן בעבר, וכִמעט שהוחלט להכניסו כחוק גלובאלי. בסוף הוחלט לוותר על כך, ורק להזכיר לַמשתמשים להקפיד בעניין. שים לב לפורום "חדשות מהארץ וּמהעולם". אין שם כתבה אחת שלא מצויינים בה פרטים מזהים ברוּרים אודות מקורותיה. זה עניין של הגינוּת כלפי היוצרים וגם עניין של דיוק באינפורמציה- שלא יחשבוּ הקוראים בטעוּת שאתה בעצמך יצרת את ה"יצירה", ושיידעו מהיכן בדיוּק היא נִלקחה.

מבחינתך אתה לא ידעת זאת, ולכן פעלת רק בתום-לב וּמתוך הרבה רצון טוב, ועל כך ישר-כוח וכל הכבוד לך! אבל על ההיערה שהעיר לך כאן מישהוּ הגבת בצוּרה פזיזה, לא-הולמת, מוגזמת וּבעיקר מיותרת.

עכשיו משהסבירוּ לך, אתה מבין שהתגובה שלך הראשונה הייתה לגמרי לא-בִּמקומהּ, וּלמעשה תקפת מישהוּ על-לא-עוול-בכפוֹ. לא רק זאת, אלא שאותו מישהוּ גם השתדל ככל-יכולתו להצניע את אותה היערה בהודעתו ועשה אבחנה ברוּרה בינה לבין כל יתר הפעילוּת שלך- שאותה הוא שיבח בַּצוּרה הכי מפוארת!

בפעם הבאה לפני שאתה מתפרץ, תחשוב. וּבכלל אל תמהר לתקוף חבר בַּפורום, כּל-שכּן מנהל.

אין כאן מישהוּ יותר מנומס וּמכבד את הבּריוֹת מאהרֹן.
אין. לא תִמצא.

Aaron

• אורח
« להגיב #8 ב- : אוגוסט 01, 2007, 03:22:22 »

מה אתה מבלבל בשכל ?!

מה אתה רוצה? רד ממני..

שמעתי על חוק זכויות יוצרים אבל זה הגזמה..אני לא לקחתי תמונה או משהו סה"כ כמה מילים..אתה יודע כמה אנשים בישראל עושים את זה כל יום?! לא תובעים אותם ולא בטיח..זכותי לא לכתוב קרדיט..
משה, אל תדבר אלי כאילו אני הכלב שלך. כבר עברת כל גבול. אני לא רגיל שמדברים אלי בזלזול כזה. צריך לכבד אחד את השני בפורום.

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
« להגיב #9 ב- : אוגוסט 01, 2007, 04:45:51 »
  משה, עניין נתינת קרדיט בַּפורום נדון כאן בעבר, וכִמעט שהוחלט להכניסו כחוק גלובאלי. בסוף הוחלט לוותר על כך, ורק להזכיר לַמשתמשים להקפיד בעניין. שים לב לפורום "חדשות מהארץ וּמהעולם". אין שם כתבה אחת שלא מצויינים בה פרטים מזהים ברוּרים אודות מקורותיה. זה עניין של הגינוּת כלפי היוצרים וגם עניין של דיוק באינפורמציה- שלא יחשבוּ הקוראים בטעוּת שאתה בעצמך יצרת את ה"יצירה", ושיידעו מהיכן בדיוּק היא נִלקחה.

מבחינתך אתה לא ידעת זאת, ולכן פעלת רק בתום-לב וּמתוך הרבה רצון טוב, ועל כך ישר-כוח וכל הכבוד לך! אבל על ההיערה שהעיר לך כאן מישהוּ הגבת בצוּרה פזיזה, לא-הולמת, מוגזמת וּבעיקר מיותרת.

עכשיו משהסבירוּ לך, אתה מבין שהתגובה שלך הראשונה הייתה לגמרי לא-בִּמקומהּ, וּלמעשה תקפת מישהוּ על-לא-עוול-בכפוֹ. לא רק זאת, אלא שאותו מישהוּ גם השתדל ככל-יכולתו להצניע את אותה היערה בהודעתו ועשה אבחנה ברוּרה בינה לבין כל יתר הפעילוּת שלך- שאותה הוא שיבח בַּצוּרה הכי מפוארת!

בפעם הבאה לפני שאתה מתפרץ, תחשוב. וּבכלל אל תמהר לתקוף חבר בַּפורום, כּל-שכּן מנהל.

אין כאן מישהוּ יותר מנומס וּמכבד את הבּריוֹת מאהרֹן.
אין. לא תִמצא.

זהו שלא תקפתי אותו..אולי הבנתם את זה ככה אבל זה אל כך..

מה אתה מבלבל בשכל ?!

מה אתה רוצה? רד ממני..

משה, אל תדבר אלי כאילו אני הכלב שלך. כבר עברת כל גבול. אני לא רגיל שמדברים אלי בזלזול כזה. צריך לכבד אחד את השני בפורום.
אני מכבד את כולם בפורום..תבין שאף אחד לא דיבר אליך לא יפה..אתה לא הבנת אותי נכון..

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : אוגוסט 01, 2007, 05:17:09 »
הסִגנון היה תוקפני באופן בלתי-מוצדק, וּממש לא הולם סִגנון-דיבּוּר מכובד כלפי חבר בַּפורום.

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
« להגיב #11 ב- : אוגוסט 01, 2007, 06:04:53 »
הסִגנון היה תוקפני באופן בלתי-מוצדק, וּממש לא הולם סִגנון-דיבּוּר מכובד כלפי חבר בַּפורום.

באותה רגע זה היה נראה לי מאוד מוצדק..הרי זה ממש מטומטם לשים לינק קרדיט על כמה מילים..

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #12 ב- : אוגוסט 01, 2007, 06:40:38 »

באותה רגע זה היה נראה לי מאוד מוצדק..הרי זה ממש מטומטם לשים לינק קרדיט על כמה מילים..

מטומטם או לא, זה בטח לא מצדיק להגיד לחבר בַּפורום ביטויים בסִגנון "רד ממני" או "מה אתה לי מבלבל בשכל?". ולִמנהל בִּפרט.

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
« להגיב #13 ב- : אוגוסט 01, 2007, 07:09:49 »

מטומטם או לא, זה בטח לא מצדיק להגיד לחבר בַּפורום ביטויים בסִגנון "רד ממני" או "מה אתה לי מבלבל בשכל?". ולִמנהל בִּפרט.

סבבה :)

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : אוגוסט 01, 2007, 08:06:21 »

:)

אתה צריך להגיד לאהרֹן משהוּ, לדעתי.. ::)
אשריך, יהוּדי! ;)

מנותק משה_77

• moshe_77 לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא חי!
« להגיב #15 ב- : אוגוסט 01, 2007, 08:16:40 »

:)

אתה צריך להגיד לאהרֹן משהוּ, לדעתי.. ::)
אשריך, יהוּדי! ;)

מצטער אהרן.. :)

באותו רגע התעצבנתי נורא שצריך לשים קרדיט על שטות כזאת..אבל לא הייתי צריך לכתוב את מה שכתבתי ;)

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : אוגוסט 01, 2007, 08:42:33 »
אשריך! ;)

מודה ועוזב ירוחם..
עוד מעט אהרֹן יקוּם ויראה את מה שכתבת. אני מקווה שהוא יסלח לך. כל הכבוד על האומץ שלך. דוגמה לַפורום, מִבּחינתי. :)

Aaron

• אורח
« להגיב #17 ב- : אוגוסט 01, 2007, 14:31:07 »
סולח אבל לא שוכח.

הקנס על העתקת טקסטים בלי מתן קרדיט הוא 20 אלף ש"ח.

מנותק פּז

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #18 ב- : אוגוסט 01, 2007, 14:55:13 »
משה, כל הכבוד שביקשת סליחה, זה מראה על בגרות ורצינות!
אבל בכל אופן, היה "הורג אותך" לערוך בשנייה אחת את ההודעה ולהוסיף את המקום שממנו נלקחה הידיעה? (שדרך אגב, עדיין לא מצויין בהודעתך).
לצערי איכשהו התפתח בישראל מן אופי של אנטי ושל פירטיות, ופשוט לא מבינים מה ההיגיון שעומד מאחורי הדברים.
אמנם מיליוני אנשים עוסקים בפירטיות בתחום הקניין הרוחני (תוכנות, שירים, דברים מופשטים), אך הכמות הרבה הזאת של העוברים על החוק לא הופכת את העניין לכשר, ולכן אני לא מקבל את הטענה שלך שכל הזמן אנשים מעתיקים מכתבות בלי לציין את בעל הזכויות, ולא עושים להם "בטיח".
« עריכה אחרונה: אוגוסט 01, 2007, 15:42:25 על ידי pbc »

Aaron

• אורח
« להגיב #19 ב- : אוגוסט 01, 2007, 15:41:28 »
השמאלנים תמיד יחפשו איך לפגוע בפורום כהניסטי. הם ימצאו משהו לא כשיר וינסו להרוס את התנועה. חייבים לפעול לפי החוק. אם הכתב הזה יראה שלא נתת קרדיט לכתבה שלנו, הוא יכול לתבוע את הארגון שלנו על 20 אלף ש"ח. קשה לך להעתיק קישור מסכן ולחסוך את כל הריב והבלגאן שיכול להתפתח אחר כך?