היו שם רבנים שמחזירים בתשובה,חוזרים בתשובה שאף הפכו לרבנים,חלק גר בבני ברק.פעם באתי לשיעור בישיבה והלכנו להתפלל בבית כנסת תפס אותי חרדי בחיוך ושמח מאד,הוא שאל אתה זוכר אותי.אמרתי בטח אתה היית בסמינר.
בקיצור הטיפוס הזה פנאט,הוא טיפוס שבודק בציציות של אחרים אבל מי שהוא חושב שלא הולך בתלם הוא ישר תוקף אותו.
היינו בהרצאה בבני ברק ואחרי ההרצאה דיברתי עם המרצה הרב צבי עינבל על טכניקות החזרה בתשובה.
אני אהבתי את הרב כי הוא מדען שחזר בתשובה והוא תמיד נתן לי נימוקים רציונלים,הוא השאיר לי אי מייל והיינו מדברים קבוע.
הרב ענבל מדבר בסמינר על האיסלאם והנצרות ועל אתאיזם.לטענת הרבנים החרדים המחזירים בתשובה שהיו שם:ינון קלזן,הרב סרברניק,הרב בן פורת הם יכולים להחזיר בתשובה כל יהודי באמצעות שיכנוע.
אני מספר את הסיפור כי האם גולשים כאן יכולים להאשים את הרבנים בכפירה?האם הם יכולים להאשים אותם בהטפה מסיונרית.
בהרצאות הם מתייחסים לטענות שמובאות באתר חופש,לטענות של כופרים,אתאיסטים.לטענות של היוונים.
אבל גולשים כאן מפחדים להתעמת,אם נכנס שמאלני הם קוראים ישר לחסום אותו.
פנאט ששומע אך ורק את עצמו לא ילמד דברים חדשים.
הגולשים רוצים שיהיה פורום קטן של ימנים קיצונים שכולם חושבים אותו הדבר.
אם החרדים האלה מבני ברק היו נוקטים בשיטה הזאת אז אף אחד לא היה חוזר בתשובה.
כשהיינו בהרצאות בדיזנגוף היו באים שמאלנים להפריע,למרות זאת ענו הרבנים,היה איתנו רן רינת שהיה מסוגל להפיל כל שמאלני בנימוק שלו,הוא היה צוללן בחיל הים,חזר בתשובה ונהיה רב,הוא לא גירש את השמאלני אלא ענה להם.
היו באים שמאלנים וזורקים נושא:למה חרדים לא משרתים בצבא,השמאלני היה מתיישב,רן רינת היה עוצם את העיניים,מתרכז ומסביר חצי שעה בכל נושא.
יום אחד דיברתי איתו והתברר שאישתו חולת סרטן ולמרות זאת תמיד היה מרוכז,היה חד כתער ולא הצליחו להפיל אותו בנימוקים,אבל הקשיבו לו חצי שעה רצוף.ישבו השמאלנים וסתמו את הפה.
נגמרה ההרצאה היה מקפיץ אותנו ואת השמאלנים טרמפ לרחוב קרליבך שם היה מרצה שעה וחצי.