יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סילופים שמלמדים בבתי ספר תיכון חילוניים בארץ

<< < (2/5) > >>

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
וואללה ??

תודה, דוקא כך. עד היום חשבתי בדיוּק לפי הסילופים הללוּ, כי כך חינכו אותי בביה"ס (החילוני כמובן) שבו למדתי. איזו בושה!

סבבתיק:
אותי לימדו את שני אלה,לא ידעתי שזה סילוף.

עוד סילופים,התנ"ך הוא לא יותר ממיתוס ששואב את הסיפורים שלו ממיתולוגיות אחרות,בן אדם כתב את התנ"ך,ספר בראשית נכתב ע"י כמה אנשים ועוד הרבה סילופים שגורמים לתלמידים בחינוך הממלכתי לחשוב שאין אמת בתנ"ך.

mr.z:
המקור לסילוף 2 הוא מפסיקתא רבתי (איש שלום) פיסקא ב

מזמור שיר חנוכת בוא וראה שלמה בונה את הבית והוא נקרא לשמו של דוד אלא דוד היה ראוי לבנותו ובשביל דבר אחד לא בנה אותו ואע"פ שחשב לבנותו בא נתן הנביא ואמר לו לא תבנה לי הבית למה כי דמים רבים שפכת ארצה [לפני] (דהי"א =דברי הימים א'= כ"ב ח') כיון ששמע דוד נתיירא אמר הרי נפסלתי מלבנות בית המקדש אמר רבי יהודה בר אלעאי אמר לו הקב"ה דוד אל תירא חייך כך הם לפני כצבי ואיל לכך נאמר שפכת ארצה ואין ארצה אלא צבי ואיל שנאמר [הטמא והטהור יאכלנו כצבי וכאיל רק הדם לא תאכלו] על הארץ תשפכנו כמים (דברים י"ב ט"ו וט"ז). [דבר אחר] אמר לו הקב"ה חייך כל דמים ששפכת היו לפני קרבנות שכן כתיב כי דמים רבים שפכת [ארצה] לפני אמר ר"ש בן יוחאי אין לפני אלא קרבנות שנאמר ושחט את בן הבקר לפני ה' (ויקרא א' ה') אמר לו דוד א"כ ולמה איני בונה אותו אמר לו הקב"ה שאם אתה בונה אותו הוי קיים ואינו חרב אמר לו והרי יפה אמר לו הקב"ה גלוי וצפוי לפני שעתידים לחטא ואני מפיג חמתי בו ומחריבו וישראל ניצולין שכן כתב באהל בת ציון שפך כאש חמתו (איכה ב' ד') אמר לו הקב"ה חייך הואיל וחשבת לבנותו אע"פ ששלמה בנך בונה אותו לשמך אני כותבו מזמור שיר חנוכת הבית לדוד.

שׂריון:
הנה המקור! תודה mr.z, לא הייתי מוצא בחיים.
לכן אני פונה אליך דוקא כך שתברר דברים לפני שתכתוב אותם כאן, אחרת אנשים יחשבו שאלה באמת סילופים.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: dhdoron על יולי 17, 2007, 21:06:21 ---הנה המקור! תודה mr.z, לא הייתי מוצא בחיים.
לכן אני פונה אליך דוקא כך שתברר דברים לפני שתכתוב אותם כאן, אחרת אנשים יחשבו שאלה באמת סילופים.

--- סוף ציטוט ---
dhdoron,
או שלא הבנת את המקור, או שלא קראת בתשומת לב את דברי, שמבוססים על המקור הזה.  הסילוף החילוני נעוץ לא בזה שהקב"ה אסר על דוד לבנות את בית המקדש (שזה נכון) אלא בזה שהןם טוענים שדוד לא היה ראוי כביכול לבנות את בית המקדש, היינו, הוא לא היה מספיק צדיק כביכול.  והדברים שהבאתי כמובן שמסכימים עם דברי חז"ל שבמקור (שהרי הם מבוססים עליהם), שמסבירים לנו שהבעיה היתה שדוד היה יותר מדי צדיק.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה