יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סילופים שמלמדים בבתי ספר תיכון חילוניים בארץ

<< < (3/5) > >>

שׂריון:

--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 18, 2007, 06:19:11 ---
--- ציטוט של: dhdoron על יולי 17, 2007, 21:06:21 ---הנה המקור! תודה mr.z, לא הייתי מוצא בחיים.
לכן אני פונה אליך דוקא כך שתברר דברים לפני שתכתוב אותם כאן, אחרת אנשים יחשבו שאלה באמת סילופים.

--- סוף ציטוט ---
dhdoron,
או שלא הבנת את המקור, או שלא קראת בתשומת לב את דברי, שמבוססים על המקור הזה.  הסילוף החילוני נעוץ לא בזה שהקב"ה אסר על דוד לבנות את בית המקדש (שזה נכון) אלא בזה שהןם טוענים שדוד לא היה ראוי כביכול לבנות את בית המקדש, היינו, הוא לא היה מספיק צדיק כביכול.  והדברים שהבאתי כמובן שמסכימים עם דברי חז"ל שבמקור (שהרי הם מבוססים עליהם), שמסבירים לנו שהבעיה היתה שדוד היה יותר מדי צדיק.

--- סוף ציטוט ---

יש הבדל גמור בין "לא היה ראוי" לבין "לא היה מספיק צדיק".
בסילוף כביכול שכתבת לעיל, טענת שבבתי הספר החילוניים מלמדים שהוא לא היה ראוי, וזה באמת נכון!
אדם עם דם על הידיים אינו ראוי לבנות את בית המקדש ולכן הוא נבנה בזמן שלום- תקופת שלמה.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: dhdoron על יולי 18, 2007, 14:49:56 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 18, 2007, 06:19:11 ---
--- ציטוט של: dhdoron על יולי 17, 2007, 21:06:21 ---הנה המקור! תודה mr.z, לא הייתי מוצא בחיים.
לכן אני פונה אליך דוקא כך שתברר דברים לפני שתכתוב אותם כאן, אחרת אנשים יחשבו שאלה באמת סילופים.

--- סוף ציטוט ---
dhdoron,
או שלא הבנת את המקור, או שלא קראת בתשומת לב את דברי, שמבוססים על המקור הזה.  הסילוף החילוני נעוץ לא בזה שהקב"ה אסר על דוד לבנות את בית המקדש (שזה נכון) אלא בזה שהןם טוענים שדוד לא היה ראוי כביכול לבנות את בית המקדש, היינו, הוא לא היה מספיק צדיק כביכול.  והדברים שהבאתי כמובן שמסכימים עם דברי חז"ל שבמקור (שהרי הם מבוססים עליהם), שמסבירים לנו שהבעיה היתה שדוד היה יותר מדי צדיק.

--- סוף ציטוט ---

יש הבדל גמור בין "לא היה ראוי" לבין "לא היה מספיק צדיק".
בסילוף כביכול שכתבת לעיל, טענת שבבתי הספר החילוניים מלמדים שהוא לא היה ראוי, וזה באמת נכון!
אדם עם דם על הידיים אינו ראוי לבנות את בית המקדש ולכן הוא נבנה בזמן שלום- תקופת שלמה.

--- סוף ציטוט ---
או שאני צודק ואתה טועה, או שאתה טועה ואני צודק.  ;)

שׂריון:
תיק"ו

אורי'ין:
בס"ד,

--- ציטוט של: dhdoron על יולי 18, 2007, 18:36:13 ---תיק"ו

--- סוף ציטוט ---
זה ראשי תיבות? מה הפירוש?

שׂריון:

--- ציטוט של: אוריינוש על יולי 18, 2007, 20:16:44 ---בס"ד,

--- ציטוט של: dhdoron על יולי 18, 2007, 18:36:13 ---תיק"ו

--- סוף ציטוט ---
זה ראשי תיבות? מה הפירוש?

--- סוף ציטוט ---

ראשי תיבות: "תשבי יתרץ קושיות ובעיות".
הביטוי מוזכר מספר פעמים בגמרא כאשר החכמים נחלקו ולא הגיעו לתשובה סופית.

ושאלה סתמית, ממתי חזרת לפורום?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה