שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית
האם אתם מקפידים על הגייה וכתיבה נכונה?
גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
--- ציטוט של: סבבתיק על יולי 16, 2007, 02:33:57 ---מבחינת שגיאות-כתיב אני מקפיד.
אבל בפיסוק נאות בד"כ אני לא שם נקודה בסופי משפט, אבל לפחות פה אני שם בשביל גם בשן וגם גלעד.
--- סוף ציטוט ---
אני מעריך את זה מאד! :)
המשך כך, ולא רק בשבילי!
פּז:
אני מקפיד על כתיב נכון (אני מקווה), אבל אני לא יודע בדיוק מה הכוונה שלך של הגייה נכונה.
אני אמנם לא אומר "איי" במקום האות ה"א, אבל אני בהחלט לא מדבר כפי שיש לדבר (או לפחות כפי שדיברו בתקופת המקרא).
ההבדל אצלי בין א' ל-ע', הוא דיי מזערי, וכך גם בין ח' ו-כ', וק' ו-כ', וט' ו-ת'.
באמות מידה של העברית המודרנית, אני חושב שאני לא טועה יותר מדי בהגייה של אותיות (אם זאת הכוונה).
--- ציטוט של: pbc על יולי 16, 2007, 18:11:50 ---אני מקפיד על כתיב נכון (אני מקווה), אבל אני לא יודע בדיוק מה הכוונה שלך של הגייה נכונה.
אני אמנם לא אומר "איי" במקום האות ה"א, אבל אני בהחלט לא מדבר כפי שיש לדבר (או לפחות כפי שדיברו בתקופת המקרא).
ההבדל אצלי בין א' ל-ע', הוא דיי מזערי, וכך גם בין ח' ו-כ', וק' ו-כ', וט' ו-ת'.
באמות מידה של העברית המודרנית, אני חושב שאני לא טועה יותר מדי בהגייה של אותיות (אם זאת הכוונה).
--- סוף ציטוט ---
הכוונה לדעתי היא יותר בנושא של יישׂוּם חוקי בומ"פ, חטפים, דגשים וכו' בהגייה. ולא בנושא של הגייה "מקראית" או נאמר "עדתית" דווקא.
Aaron:
גם בשן, דחוף, אבל דחוף! תשפר את הכתיבה שלך! ;D
--- ציטוט של: אהרֹן על יולי 16, 2007, 21:36:20 ---גם בשן, דחוף, אבל דחוף! תשפר את הכתיבה שלך! ;D
--- סוף ציטוט ---
אשתדל.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה