שונות > תַּרְבּוּת עִבְרִית

האם אתם מקפידים על הגייה וכתיבה נכונה?

<< < (3/5) > >>

סבבתיק:
מבחינת שגיאות-כתיב אני מקפיד.
אבל בפיסוק נאות בד"כ אני לא שם נקודה בסופי משפט, אבל לפחות פה אני שם בשביל גם בשן וגם גלעד.

T0XiN:
אני משתדל כמה שיותר, אבל אני כותב מהר במקלדת ולכן תמיד אחרי שאני שולח אני מגלה שפספסתי משהו, אז אני מיד עורך את הודעתי.

שׂריון:

--- ציטוט של: tomsalts על יולי 16, 2007, 00:24:33 ---
--- ציטוט של: dhdoron על יולי 15, 2007, 23:47:59 ---
--- ציטוט של: tomsalts על יולי 15, 2007, 23:34:57 ---
--- ציטוט של: dhdoron על יולי 15, 2007, 23:23:37 ---כמובן שתמיד. הבעיה היא שבתיכון מלמדים רק יחידה אחת בלשון כך שאני לא יודע לנקד!!  :'(
"גם בשן" יש סיכוי שתעלה אשכול עם הסברים כלליים?

--- סוף ציטוט ---

לצערי הרב המדינה משקיעה יותר כסף וזמן בלימוד ערבית מאשר לימוד עברית  >:(

--- סוף ציטוט ---

אל תזלזל בלימודי הערבית. בלעדיהם לא היה היום חיל מודיעין.
אני עצמי עשיתי 5 יח"ל במאמצים כבירים בשעות אחרי הלימודים.

--- סוף ציטוט ---

אף שפה לא משתווה בחשיבותה לעברית..

--- סוף ציטוט ---

וודאי. אין בכלל ויכוח בקשר לזה.

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: tomsalts על יולי 15, 2007, 22:40:48 ---
--- ציטוט של: גם בשן וגם גלעד על יולי 15, 2007, 22:39:05 ---בהחלט! גם בחיים, גם בפורום, גם בכתיב מלא, גם בכתיב חסר, וגם בכלל! אני חובב מושבע של שפת-הקודש שלנו.

--- סוף ציטוט ---

גם בשן! אין צורך שתגיד לנו את זה, צריך להיות אידיוט גמור כדי לא להבחין בכך! הדרן לך!

--- סוף ציטוט ---

תודה! ::)

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: dhdoron על יולי 15, 2007, 23:23:37 ---כמובן שתמיד. הבעיה היא שבתיכון מלמדים רק יחידה אחת בלשון כך שאני לא יודע לנקד!!  :'(
"גם בשן" יש סיכוי שתעלה אשכול עם הסברים כלליים?

--- סוף ציטוט ---

גם אני (כפי שאמרתי כאן פעמים רבות) לא למדתי לנקד "מהתיכון". בַּתיכון בהחלט לא לומדים איך לנקד. אבל רוב הכללים פשוטים וחוזרים על עצמם, כך שדי אם תִפְתח סתם אחד מִסִפְרי-הילדים שבקִרבתך (לרוב הם מנוקדים), או סידור מנוקד, או תנ"ך מנוקד או כל ספר מנוקד אחר, כדי לדלות את החוקים הבסיסיים של תורת-הניקוד.

לגבי מילים שאני בעצמי לא בטוח בהן (ויש עדיין לא מעט כאלה, לצערי), אני בודק במילון ולומד – רווח נקי שלי. ;)

זה דווקא רעיון טוב להביא לכאן כמה מהחוקים הבסיסיים של תורת-הניקוד, למען מי שרוצה לפעמים לנקד. בהזדמנוּת. :V:

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה