כתב נושא: שאלה לחיים  (נקרא 4609 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק tomsalts

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחיים
« ב- : יולי 15, 2007, 20:09:46 »
חיים שלום,
בטח כבר חשבת על זה שצריך לאחד את העם ולפרק את העדתיות..
הבעיה היא- הבדלי תרבות. איך אתה עומד לאחד את העדות לעם אחד ממוצא אחד ועם תרבות אחת ועדיין לשמור על העבר והתרבות
שלנו מהגלות הארורה? הרי איננו יכולים למחוק את ההיסטוריה, וגם לא את סימני ההיכר של היהודים השונים, וכמובן שלא את סגנונות התפילה,
אבל מצד שני, כל ההבדלים הללו גורמים לפילוג ואם לא ייפסקו גם ימשיכו לגרום לפילוג מסוים.. מה אתה עומד לעשות בנושא?

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
שאלה לחיים
« להגיב #1 ב- : יולי 15, 2007, 20:11:41 »
אני לא חיים,אבל התשובה היא פשוטה "אהבת ישראל"
« עריכה אחרונה: יולי 15, 2007, 20:12:16 על ידי איתן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק tomsalts

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחיים
« להגיב #2 ב- : יולי 15, 2007, 20:14:47 »

כולנו אוהבים את א"י אבל משום מה זה לא עוזר כי עדיין ישנו פילוג לצערי הרב..
אני חי בין שתי תרבויות, חצי מזרחי וחצי אשכנזי, ותאמין לי שני צדדי אוהבים את א"י ויש הבדל ענק בין שניהם..

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
שאלה לחיים
« להגיב #3 ב- : יולי 15, 2007, 20:19:48 »

אני חי בין שתי תרבויות, חצי מזרחי וחצי אשכנזי, ותאמין לי שני צדדי אוהבים את א"י ויש הבדל ענק בין שניהם..
אהבת ישראל היא לא רק א"י,אלא לאהוב את כל היהודים.זה מתחיל בחינוך,לצערנו הגענו כבר לפילוג אבל אפשר לתקן את זה,תראה את הימין האמיתי למשל.
לא יודע איך אצלך,גם אצלי אותו הדבר(חצי,חצי) אני לא יודע על איזה הבדלים אתה מדבר והכל בסדר גמור.
« עריכה אחרונה: יולי 15, 2007, 20:20:43 על ידי איתן »
"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק tomsalts

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחיים
« להגיב #4 ב- : יולי 15, 2007, 20:23:22 »

אהבת ישראל היא לא רק א"י,אלא לאהוב את כל היהודים.זה מתחיל בחינוך,לצערנו הגענו כבר לפילוג אבל אפשר לתקן את זה,תראה את הימין האמיתי למשל.
לא יודע איך אצלך,גם אצלי אותו הדבר(חצי,חצי) אני לא יודע על איזה הבדלים אתה מדבר והכל בסדר גמור.

חלילה לי מלדבר על שנאה בין העדות.. אני מדבר על אחדות תרבותית, לצערי תחנות הרדיו מתפלגות לתחנות מוזיקה מזרחית ותחנות מוזיקה ממש לא מוגדרת, התחנות היחידות שאולי משלבות בין שני סוגי המוזיקה זה תחנות שירי א"י, המכלילות את כל אוהבי הארץ והאומנים הישראלים של פעם בלי הבדל ב"סלסולים" ובמבטא..

מנותק zipora

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לחיים
« להגיב #5 ב- : יולי 16, 2007, 05:22:08 »
גם אני לא חיים אבל במשפחה האשכנזית שלי יש מרוקאי ויש תימני וחיים בעצמו הוריו מפולין ומצרים אז זה הפתרון שבמשך הזמן נהיה עם אחד ורצוי בארצו.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
שאלה לחיים
« להגיב #6 ב- : יולי 16, 2007, 05:56:14 »
בלי תורה, בלי קבלת עול מלכות שמיים, ובלי הבנת הרעיון היהודי בשלמותו, קיימת ותמשיך להיות גזענות ופילוג.  גזענות ופילוג הם אך סימפטומים לבעיה עמוקה יותר והיא קטנות אמונה וסירובו של עמנו חזקי מצח וקשי לבב לחזור בתשובה.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק zipora

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לחיים
« להגיב #7 ב- : יולי 16, 2007, 06:50:27 »
בלי תורה, בלי קבלת עול מלכות שמיים, ובלי הבנת הרעיון היהודי בשלמותו, קיימת ותמשיך להיות גזענות ופילוג.  גזענות ופילוג הם אך סימפטומים לבעיה עמוקה יותר והיא קטנות אמונה וסירובו של עמנו חזקי מצח וקשי לבב לחזור בתשובה.
תסתכל על הפילוג בין הדתיים כל אחד חושב שהדרך שלו נכונה. הדרך היחידה(לגבי לפחות) היא אהבה אמיתית וקבלה.

מנותק tomsalts

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה לחיים
« להגיב #8 ב- : יולי 16, 2007, 10:44:16 »

אצל התימנים יש רק באזור הרצליה בכל שבת לפחות שלוש קטטות על סגנון תפילה של איזורים שונים. ואילו בין האשכנזים לספרדים ההבדל הוא יחסית גדול..

מנותק סבבתיק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד
שאלה לחיים
« להגיב #9 ב- : יולי 16, 2007, 16:23:09 »

אצל התימנים יש רק באזור הרצליה בכל שבת לפחות שלוש קטטות על סגנון תפילה של איזורים שונים. ואילו בין האשכנזים לספרדים ההבדל הוא יחסית גדול..
אני מהרצליה ולא שמעתי על קטטות שכאלה.
ההבדל הוא בעיקר באופן הקראת התפילה,האשכנזים בד"כ מדקלמים והספרדים מקריאים בצורה פיוטית,גם אופן הנחת התפילין שונה במקצת באיך שכורכים את שארית רצועת תפילין היד על כף היד,ובד"כ תקנות הספרדים מחמירות פחות.
אבל התורה דומה בין כל העדות והמגזרים.
אל תירא ישראל אל תירא
כי גור אריה הלא אתה
ואריה אם יישאג,מי לא יירא,מי לא יירא?

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
שאלה לחיים
« להגיב #10 ב- : יולי 16, 2007, 16:25:31 »

אני מהרצליה ולא שמעתי על קטטות שכאלה.
ההבדל הוא בעיקר באופן הקראת התפילה,האשכנזים בד"כ מדקלמים והספרדים מקריאים בצורה פיוטית,גם אופן הנחת התפילין שונה במקצת באיך שכורכים את שארית רצועת תפילין היד על כף היד,ובד"כ תקנות הספרדים מחמירות פחות.
אבל התורה דומה בין כל העדות והמגזרים.

דברים קטנים כאלה לא יפגעו ביחס של "ספרדים"-"אשכנזים" בטח שלא כמו דברים אחרים.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
שאלה לחיים
« להגיב #11 ב- : יולי 16, 2007, 16:58:19 »
תסתכל על הפילוג בין הדתיים כל אחד חושב שהדרך שלו נכונה. הדרך היחידה(לגבי לפחות) היא אהבה אמיתית וקבלה.
מה שמצאתי שעובד עבורי הוא ביטול ה"אני" וקבלת עול מלכות, מכיוון שלא תמיד אני מוצא מקום בלבי לאהבה וקבלה.  היינו, גם כשאין לי רצון לאהוב ולקבל, אני מתכופף ומקבל את מרות הציווי האלוקי.  "הפילוג בין הדתיים"---היא אכן מציאות שאי אפשר להכחיש, והרב כהנא בהרבה משיעורי התורה שהעביר בישיבת הרעיון הדגיש את הצורך "להחזיר את הדתיים בתשובה".  כמובן שהדרך היחידה היא אהבה אמיתית וקבלה!  איך אפשר בכלל להתווכח על כך?!  אשרייך שאת מבינה זאת, ושיש לך נפש זכה.  אבל אלו שעבורם זה אינו טבעי כמו שזה טבעי לך, צפורה, צריכים להקנות לעצמם את המדה הזו, לפחות בהתחלה, בכפיה, ושבירת האגו ע"י קבלת מרותו של בורא עולם.  עם הזמן, בע"ה, הקב"ה יברא לב חדש, וזה יהפוך לטבע שני.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן