יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סיאנס ביהדות-מותר אסור?

<< < (4/10) > >>

נץ וגאה בזה:
וכן- בין אמונה בפארא-נורמלי ובין הלכה אין דבר וחצי דבר, ערן, כך שהליכה אחר הרמ"א או השו"ע לצורך העניין היא חסרת משמעות, כי אין דבר זה נמצא בתוך דל"ת אמות של הלכה.

eran:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 02, 2007, 18:14:05 ---לגבי איזה זרם חזק יותר ביהדות, לא אתה ולא אני יכולים לקבוע, אם אתה ואחרים רוצים להאמין באמיתותם של דברים כגון שדים, רוחות וחייזרים, תהנו, תרגישו חופשי, כנראה שבחיפושי אחרי אנשים ראציונאלים בפורום, נתקלתי כאן ספציפית בכל מיני מאמינים באמונות טפלות, חבל, כנראה שעדיף שלהבא לא אשים ראשי בדיונים על דברים שהם לא יותר מהבל, ואתעסק נטו בעיניינים ברומו של עולם ואקטואליה.

--- סוף ציטוט ---

אני בהחלט יכול לקבוע, ואני קובע מפורשות - אין הלכה כמו הרמב"ם בגישה הרציונאלית, וכמעט אף אחד מהפוסקים לא קיבל את שיטתו בנושא! להפך הפוסקים עוד מנסים ללמד "זכות" על הרמב"ם שהוא שאב את הגישה הרציונאלית מהפילוסופיה הארורה שקילקלה אצלו את "השורה" בנושאים האלה.
תורת ישראל היא דברים ברומו של עולם ולא שאר שטויות ואטואליה - וכמו שכתבתי הדברים נידונים לאורך ולרוחב במקורות היהודים, ומצויים הרבה בכתבי רבותינו - והם הם תורת ישראל שניתנה למשה בסיני!!
ואני מוחה בך בתוקף על כך שאתה קורא לדברים אלו הבל - חזור בך מיד!!!!!!!
בזוהר הקדוש ובדברי המקובלים יש המון המון בנושאים של שדים רוחות עין הרע וכו', ואפילו הגר"ע יוסף שליט"א שאומר מפורש שבהלכה אין לנו עסק בניסתרות, הוא עדיין שולל את הגישה "הרציונאלית" של הרמב"ם מכל וכל כי היא נגד דברים מפורשים בתלמוד ובדברי חז"ל.

נץ וגאה בזה:
תתפלא, הרמב"ם לא היה יחיד בגישתו זו, ואיני חוזר בי, שדים רוחות ושאר הבלים הם לא חלק מי"ג עיקרים לכן אין שום סיבה שאני יאמין בהם.

נץ וגאה בזה:
ואגב, אתה מסכים איתי שאין בין זה ובין הלכה דבר וחצי דבר.

eran:

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על ינואר 02, 2007, 21:45:58 ---תתפלא, הרמב"ם לא היה יחיד בגישתו זו, ואיני חוזר בי, שדים רוחות ושאר הבלים הם לא חלק מי"ג עיקרים לכן אין שום סיבה שאני יאמין בהם.

--- סוף ציטוט ---

אני בהחלט יודע שהרמב"ם לא היה יחיד בגישתו, גם אני למדתי את המאירי, ואת הרס"ג - אבל שוב אין הלכה כמותם בנושא זה - אני לא מבין מה אתה מפתלא, וכי נפסקה הלכה כמו הרמב"ם "שמלאכה שאינה צריכה לגופה" אסורה מדאורייתא - בוודאי שלא. וכי נפסק כמו הרמב"ם שהירהור כדיבור דמי - בוודאי שלא. אז גם כאן לית הלכה כוותיה.
וזה בוודאי נמצא ביג' עיקרים ציטוט: ח) שכל התורה המצויה עתה בידינו היא הנתונה למשה רבינו!
וכמו שאמרתי הדברים נידונים לאורך ולרוחב במקורות היהודים, ומצויים הרבה בכתבי רבותינו - והם הם תורת ישראל שניתנה למשה בסיני!!
ובוודאי שיש הרבה מאוד נפקא מינה בנושאים להלכה, עיין בספר בן איש חי שנה שנייה פרשת פנחס שהוא מביא מלא בנושאים האלו כדומגת "עין הרע".
וגם הגר"ע יוסף שליט"א בסיפרו "הליכות עולם" חלק ז' כדוגמת בית שיש בו מת, האם מותר לשתות את המים משום שמלאך רע טימא אותם והם מסוכנים.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה