שונות > מה שבראש

אפליה מתקנת-אסון ציבורי, האם יש תחליף?

<< < (4/4)

tomsalts:

--- ציטוט של: איתן על יולי 09, 2007, 00:28:40 ---
--- ציטוט של: tomsalts על יולי 09, 2007, 00:22:02 ---
--- ציטוט של: איתן על יולי 08, 2007, 23:46:57 ---
--- ציטוט של: tomsalts על יולי 08, 2007, 23:39:57 ---
--- ציטוט של: ben_atar על יולי 08, 2007, 22:43:15 ---מה מה מה הקשר?
אתה אומר שכילאו ילדים משכונות עוני לא צריכים להיתקבל לבתי ספר?
מאיפה ה''מכר'' שלך יודע איך הוא היתקבל הוא ראה תתעודה שלו? כמו שאתה מספר לא ניראה לי שהוא שאל אותו על התעודה בבית ספר הקודם שלו?
מאיפה אתה יודע או מכיר תכישורים של הילד? למה אתה חושב שה''מכר'' שלך סיפר לך תאמת?
ואם אני ילד חכם שניקלע בין מחנכת טובה למנהלת שטן לא מצליח להיתאקלם בבית ספר למרות רמת הידע שיש לי
למה אתה חושב שיגידו שרק ביגלל שאני משכונת עוני יכניסו אותי
למה אתה חושב שלא יעשו ההפך?
מסריח להגיד אתזה אבל אתם משחקים אותה פה עקרונים ואוהבי עם ישראל אבל לא שמים לב לדיבור שלכם לשונים מימכם
זאת הבעיה אצלכם תיהיו עקרונים אחרי זה תתחילו ליפעול

--- סוף ציטוט ---

לא, אני אומר שילד מוכשר בלימודים לא צריך לדקור אנשים... אני אמרתי שצריך לקבל את הילדים של שכונות העוני לבתי הספר הטובים, אבל לא במסגרת אפליה מתקנת, אם התלמיד טוב, ואין לו כסף לבית ספר פרטי, אז המדינה צריכה לממן לו, אבל לא לשלוח 50 ילדים בלי הבחנה בחוק אפליה מתקנת.. מכרי סיפר את האמת מהסיבה הפשוטה שהייתה חקירה במשטרה והפורע הדוקר אמר זאת בעצמו, ובדקו את ציוניו, הוא נכנס מתוך חוק אפלייה מתקנת ולא מכישוריו... איך אתה יכול לצודד בילד הדוקר מישהו?

--- סוף ציטוט ---
ילד מוכשר בלימודים כן יכול לדקור אנשים,כמו כשילד מוכשר בלימודים לוקח סמים.
הבעיה היא בחינוך בארץ,מלמדים אותך רק לימודים,ולא חינוך,ואם מלמדים אותך חינוך,החינוך הוא חינוך מערבי.

--- סוף ציטוט ---

ילד מוכשר זה דבר ראשון ילד שיודע לשלוט ביצריו, זה כישרון בפני עצמו.. חינוך צריך להגיע מהבית, אך צריך להטריד את המורים, ואם המורים לא מוטרדים אז הם לא מטפלים בו, וזאת היא הבעיה.. ילד לא יכול להעריך מורו יותר ולא לאהוב את בתי הספר, מדוע? מכיוון שהחינוך בשפל..

--- סוף ציטוט ---
חינוך צריך להגיע גם מהבית,וגם מבית הספר.
אני זוכר עד כיתה ו' הייתי מפחד מהמורה,אולי קצת בחטיבה,אבל כשהייתי בתיכון לא היה בי פחד מהמורים,כשאני אומר פחד אני לא מתכוון פחד רגיל,אלא פחד של בין מורה לתלמיד.(ורק אחרי תקופת התיכון שקצת היתעוררתי,התחלתי להבין איזה דפוק זה)
החינוך באמת בשפל,כשמשלמים למורים שכר זעום,הם לא ינסו לחנך,אלא רק ללמד את החומר,שגם הוא בסופו של דבר שקר.

--- סוף ציטוט ---

נכון.. יש מורים מעטים שעדיין פועלים מאידיאל, יש לי שתי מורות שבאמת הן ימניות אך הן לא יכולות ללמד כראוי הן אומרות "הייתי מרחיבה בנושא אך החוק אוסר עליי.. אסור ללמד כראוי יותר! זה משוגע..

שׂריון:

--- ציטוט של: ben_atar על יולי 08, 2007, 22:43:15 ---מה מה מה הקשר?
אתה אומר שכילאו ילדים משכונות עוני לא צריכים להיתקבל לבתי ספר?
מאיפה ה''מכר'' שלך יודע איך הוא היתקבל הוא ראה תתעודה שלו? כמו שאתה מספר לא ניראה לי שהוא שאל אותו על התעודה בבית ספר הקודם שלו?
מאיפה אתה יודע או מכיר תכישורים של הילד? למה אתה חושב שה''מכר'' שלך סיפר לך תאמת?
ואם אני ילד חכם שניקלע בין מחנכת טובה למנהלת שטן לא מצליח להיתאקלם בבית ספר למרות רמת הידע שיש לי
למה אתה חושב שיגידו שרק ביגלל שאני משכונת עוני יכניסו אותי
למה אתה חושב שלא יעשו ההפך?
מסריח להגיד אתזה אבל אתם משחקים אותה פה עקרונים ואוהבי עם ישראל אבל לא שמים לב לדיבור שלכם לשונים מימכם
זאת הבעיה אצלכם תיהיו עקרונים אחרי זה תתחילו ליפעול

--- סוף ציטוט ---

לא אמרתי דבר כזה.
כוונתי היא שיש לערוך לכל תלמיד בחינת מעבר, ולא להכניס אותו משום שהוא גר בשכונת מצוקה.
ובכלל, תלמידים מתפרעים חסרי רסן אחרי מספר פעמים צריך להוציא מיד מביה"ס למוסד.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: ben_atar על יולי 08, 2007, 23:30:22 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 08, 2007, 23:27:06 ---הבעיה האמיתית היא לא שכונה זו או אחרת או עדה זו או אחרת, אלא שנאת חינם כללית שמחלישה את עמנו ומאיימת על קיומנו.  הרבה אשכנזים שרוחשים שנאת חינם על רקע גזעני, ומאידך הרבה יוצאי עדות המזרח שרוחשים שנאה לאשכנזים על כל הפשעים והאפליה שבן-גוריון וחבריו עשו ליהודים הצדיקים שעלו מארצות ערב.  ההורים והסבים וסבתות מספרים להם את כל הסיפורים על הכפייה החילונית (נשיאת פנקס אדום של ההסתדרות ורישום הילדים בבי"ס חילוני כתנאי מקדים לקבלת עבודה), וכמו כן הם נתקלים בגזענות על רקע יומיומי, והם בתגובה עושים הכללות ורוחשים שנאה ונוטרים טינה לכל האשכנזים.  הפתרון היחיד הוא תורה וקיום מצוות.  הדבק שמאחד את עמנו הוא הידבקות בה' ובמצוותיו.

--- סוף ציטוט ---
זה נישמע הכי אמיתי מה שאמרת ליקראות סוף התגובה שלך
אבל תיראה איך העם שלך מיתנהג אני לא צדיק אני עושה מה אני יכול מאמין בה' אבל מה שאני יכול
מצד שני תיראה תממשלה שלך איך מיתנהגת לא רוצים דת במדינה הזאת ושאר האחים שלנו מיתנגדים לדת שלנו תומכים בשלום עים מרצחים איך אתה רוצה שנגיע לדבר כזה? איך נגיע לדבר כמו ראש ממשלה כהניסט אם לא בכוח?

--- סוף ציטוט ---
אתה צודק מאה אחוז, יתכן שהיהודים יצטרכו להשתמש בכח נגד המתיוונים.

ben_atar:

--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 09, 2007, 01:43:23 ---
--- ציטוט של: ben_atar על יולי 08, 2007, 23:30:22 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על יולי 08, 2007, 23:27:06 ---הבעיה האמיתית היא לא שכונה זו או אחרת או עדה זו או אחרת, אלא שנאת חינם כללית שמחלישה את עמנו ומאיימת על קיומנו.  הרבה אשכנזים שרוחשים שנאת חינם על רקע גזעני, ומאידך הרבה יוצאי עדות המזרח שרוחשים שנאה לאשכנזים על כל הפשעים והאפליה שבן-גוריון וחבריו עשו ליהודים הצדיקים שעלו מארצות ערב.  ההורים והסבים וסבתות מספרים להם את כל הסיפורים על הכפייה החילונית (נשיאת פנקס אדום של ההסתדרות ורישום הילדים בבי"ס חילוני כתנאי מקדים לקבלת עבודה), וכמו כן הם נתקלים בגזענות על רקע יומיומי, והם בתגובה עושים הכללות ורוחשים שנאה ונוטרים טינה לכל האשכנזים.  הפתרון היחיד הוא תורה וקיום מצוות.  הדבק שמאחד את עמנו הוא הידבקות בה' ובמצוותיו.

--- סוף ציטוט ---
זה נישמע הכי אמיתי מה שאמרת ליקראות סוף התגובה שלך
אבל תיראה איך העם שלך מיתנהג אני לא צדיק אני עושה מה אני יכול מאמין בה' אבל מה שאני יכול
מצד שני תיראה תממשלה שלך איך מיתנהגת לא רוצים דת במדינה הזאת ושאר האחים שלנו מיתנגדים לדת שלנו תומכים בשלום עים מרצחים איך אתה רוצה שנגיע לדבר כזה? איך נגיע לדבר כמו ראש ממשלה כהניסט אם לא בכוח?

--- סוף ציטוט ---
אתה צודק מאה אחוז, יתכן שהיהודים יצטרכו להשתמש בכח נגד המתיוונים.

--- סוף ציטוט ---
אם לא בכוח אז ביכלל לא!!

אֵיתָן:
לבינתיים אין צורך בכח,צריכים להפיץ,לדבר עם הקרובים שלכם.
אין טעם בלהיות תלוי בכנסת המשוטחת הזאת,צריך לפעול מלמטה למעלה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה