שונות > מה שבראש
אפליה מתקנת-אסון ציבורי, האם יש תחליף?
tomsalts:
איני מדבר על אפליה מתקנת של ערבים, אני מדבר כרגע על אפלייה מתקנת של אנשים משכונות עוני, או בקיצור בעיה פנימית.
יש לי מכר שהתקבל לאחד מבתי הספר הטובים בארץ בתל אביב, בגלל חוק האפליה המתקנת גם קיבלו נערים משכונות עוני בדרום תל אביב,
ללא בחינות התנהגות ומשמעת הכניסו אותם, יום אחד מכרי הלך לקיוסק של בית הספר ושם נפל לו שקל, הוא בא להרימו ואז הפורע משכונות העוני איים עליו כי אם ירים את השקל הוא ירביץ לו, הוא הרים את השקל, הוא ניסה להרביץ לו, אבל מכרי הביס אותו, בסוף היום, הפורע חיכה לו עם חבריו, ומכרי נדקר בגב והפורעים ברחו.
השאלה היא, איך נממש את הפוטנציאל של בני שכונות העוני מבלי להסתכן? הרי יש גם הרבה פושעים שם. הרי גם להם מגיע חינוך טוב, אבל אלו שמשלמים ממיטב כספם מצפים לשלוח את ילדיהם למקום החינוכי והבטוח ביותר, אם כך, מה אפשר לעשות?
Eternal:
לתפוס את הדוקר ולהכניס אותו ל-10 שנים בכלא בלי שאלות.
רק עונשים מחמירים יעזרו נגד הפשיעה.
tm1:
נשיאת סכינים צריכה להיות אסורה בחוק.
מי שמסתובב עם סכין - במוקדם או במאוחר ישתמש בה .
אפליה "מתקנת" יותר גרועה מאפליה לבד, עם עושים אותה באופן פרוע .
שׂריון:
לבתי ספר פרטיים יש את הזכות המלאה לסנן תלמידים, בשביל מה ההעדפה המתקנת הזאת?
רק בתי ספר עירוניים מחוייבים לקבל כל דורש.
ben_atar:
מה מה מה הקשר?
אתה אומר שכילאו ילדים משכונות עוני לא צריכים להיתקבל לבתי ספר?
מאיפה ה''מכר'' שלך יודע איך הוא היתקבל הוא ראה תתעודה שלו? כמו שאתה מספר לא ניראה לי שהוא שאל אותו על התעודה בבית ספר הקודם שלו?
מאיפה אתה יודע או מכיר תכישורים של הילד? למה אתה חושב שה''מכר'' שלך סיפר לך תאמת?
ואם אני ילד חכם שניקלע בין מחנכת טובה למנהלת שטן לא מצליח להיתאקלם בבית ספר למרות רמת הידע שיש לי
למה אתה חושב שיגידו שרק ביגלל שאני משכונת עוני יכניסו אותי
למה אתה חושב שלא יעשו ההפך?
מסריח להגיד אתזה אבל אתם משחקים אותה פה עקרונים ואוהבי עם ישראל אבל לא שמים לב לדיבור שלכם לשונים מימכם
זאת הבעיה אצלכם תיהיו עקרונים אחרי זה תתחילו ליפעול
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה