בשאלותי לגיל אברהם בשני תוכניותיו (המצוינות, אגב) העלתי את סוגיית הדרוזים, לפי דעתי, אין שום בעיה איתם והם בסדר גמור, ואילו גיל טוען שהם פצצה מתקתקת, ע"פ הנאמר בתנ"ך.
אני לעומת זאת הזכרתי לגיל את העניין של לכבד את הגר הגר בתוכנו בכדי שנזכור את מה שעברנו במצרים, וגיל לא מסכים איתי וטוען שהגר הוא אדם שעומד להתגייר, שהיא טעות מיסודה, מכיוון שאני התייחסתי לגר תושב.
הנה הגדרת 'גר תושב' ע"פ אתר דעת :
"גוי שקיבל על עצמו שלא לעבוד עבודה זרה, וכן את שאר המצוות שנצטוו בהן בני נוח, אך לא התגייר.
גוי זה אינו כישראל, אלא הוא כאחד מחסידי אומות העולם, ומותר לאפשר לו לשבת בינינו בארץ ישראל (ולכן נקרא "גר תושב")."
ועוד הרחבה קטנה :
בברית בין הבתרים אמר ה' לאברהם (בראשית טו13): " יָדֹעַ תֵּדַע כִּי- גֵר יִהְיֶה זַרְעֲךָ בְּאֶרֶץ לֹא לָהֶם ", ובדברים י19 נאמר " וַאֲהַבְתֶּם אֶת-הַגֵּר, כִּי- גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם ": בני-ישראל אכן היו "גרים" בארץ מצרים, כי הם עזבו את מולדתם והיגרו לשם למשך כמה דורות.
בנו הראשון של משה נקרא גרשום, כי משה אמר (שמות ב22): " גר הייתי בארץ נוכרייה ": לאחר שהתחתן עם אישה מדיינית והוליד ממנה בן, הוא כבר הרגיש שהיגר באופן קבוע מארץ מצרים לארץ מדיין.
והנה רשימת מצוות בני נח, שע"פ הידע שלי הדרוזים מקיימים :
פרו ורבו
מלאו את הארץ, כלומר על בני האדם להתפזר בכל העולם, ולא לשבת במקום אחד.
שליטה של האדם בכל יתר הברואים
כל רמש אשר הוא חי לכם יהיה לאכלה
איסור לאכול את הבשר יחד עם הדם
איסור רצח
איסור אכילת אבר מן החי
מה דעתכם בנושא ?