כתב נושא: וכשערביי השומרון משחיתים קברים  (נקרא 1913 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Eternal

  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 968
וכשערביי השומרון משחיתים קברים
« ב- : יוני 11, 2007, 17:27:12 »
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/163485

מסתבר שלא על כל השחתת קברים בשומרון התקשורת נזעקת וצה"ל ממהר לתקן ולשפץ. מה קורא כשערביי האזור "מצפים" קברי קדושים בגרפיטי?
ארי גלהר


יו"ר ועד שוכני שומרון, חיים רייכר, קורא את הדיווחים אודות השחתת קברים וקשקוש גרפיטי על בתי הערבים ולא מאמין, "כותבים בתקשורת" הוא אומר לערוץ 7 "שיהודים שבאו להתפלל בכפר חארס השחיתו מצבות. מדובר בכמה בודדים מתוך אלפים שבאו להתפלל. להאשים את כולם זה דבר בלתי הגיוני".

כדי להוסיף לדבריו הוא מציג בפנינו תמונות שצולמו יום לפני (יום חמישי) הכניסה לכפר בהם ניתן לראות את הקבר אחרי צביעה, נקי כחדש, ומנגד "צילומים שצולמו ביום שחזרנו לנקות ולתקן את הנזק שנגרם לערבים ומצאנו את הקבר מרוסס בכתובות גרפיטי, לשאלתינו, הם (הערבים) רק החזירו לכם על מה שאתם עשיתם". הוא מספר כי זו לא הפעם הראשונה שהקבר מושחת על ידי ערבים. "הרי אנחנו עצמנו צבענו אותו כמה פעמים ובכל פעם אחרי הצביעה ובלי שום התגרות מצדינו חולל הקבר. אבל הדבר שהכי מקומם אותי", מסכם חיים "זה שכשמשחיתים קברים שלנו, אף אחד לא פוצה פה וכשאיזה קומץ מצדינו עושה זאת כולם יוצאים נגדנו.

גם חבר הכנסת אורי אריאל טוען שהתקשורת נוהגת 'איפה ואיפה' בסיפורים מן הסוג הזה ומזכיר את מקרה קבר יוסף בו השחיתו ערבים את הקבר ואף אחד לא פצה פה "בכוונתי", הוא אומר "לפנות לצה"ל ולמנהל האזרחי ולבקש מהם שאם הערבים לא יודעים לשמור על המקומות הקדושים ליהודים אז כנראה שאנחנו נצטרך לשמור עליהם בכוחות עצמנו".

מנותק אור-לי

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 408
וכשערביי השומרון משחיתים קברים
« להגיב #1 ב- : יוני 11, 2007, 18:26:19 »
הם כתבו: חריה פתח חמס (בערבית) אבל מה זה חריה? משהוא יודע?
חוק העונשין, תשל"ז-1977
סימן ב': בגידה
פגיעה בריבונות המדינה או בשלמותה   97.
[ד/7]   (א)   מי שעשה, בכוונה לפגוע בריבונותה של המדינה, מעשה שיש בו כדי לפגוע בריבונותה, דינו – מיתה או מאסר עולם.       (ב)   מי שעשה, בכוונה ששטח כלשהו יצא מריבונותה של המדינה או ייכנס לריבונותה של מדינת חוץ, מעשה שיש בו

מנותק יוחאי

  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 657
  • "לא נשכח ולא נסלח" "נזכור ונחזור"
וכשערביי השומרון משחיתים קברים
« להגיב #2 ב- : יוני 11, 2007, 20:45:21 »
לדעתי ח"כ אורי אריאל צודק , אנחנו צריכים פשוט לשמור על קודשינו עם נשק
אנחנו בעצמנו ולא לתת לצבא או למשטרה לעשות את זה

מנותק tomsalts

  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הודעות: 1052
וכשערביי השומרון משחיתים קברים
« להגיב #3 ב- : יוני 11, 2007, 20:47:37 »
צריך לעשות אותו דבר לאל אקצע..