חדשות ודיונים > דיון כללי
לנץ מהיכן ההשכלה הרחבה שלך?
נץ וגאה בזה:
ולכן לא פלא שכל השמאלנים הלכו שבי אחרי אריק שרון ב"התנתקות", ותיקון טעות, במלחמת האזרחים האמריקנית מתו מעל 620 אלף אמריקאים (משני הצדדים יחד) מדובר במלחמה שבה מתו הכי הרבה אמריקאים מכל המלחמות שניהלה ארה"ב, אם תחבר את כל החיילים ההרוגים של ארה"ב במלחמת העולם הראשונה+מלחמת העולם השניה+מלחמת קוריאה+מלחמת ויאטנאם+מלחמת ארה"ב ספרד+מלחמות המפרץ ואפגניסטן, עדיין יהיה חסר לך כמאה אלף בכדי רק להשתוות למספר הנופלים האמריקאים במלחמת האזרחים.
ואגב אחד הסמלים האהודים ביותר במדינות הדרום במיוחד בקרב הקו קלוקס קלאן ואדומי הצוואר הוא הדגל של קונפדרציית הדרום.
בסופו של דבר, אני מעדיף נשיא כזה שכופה ללכת למלחמה, מאשר נמושות סקסיסטיות כמו ביל קלינטון.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על דצמבר 24, 2006, 01:49:44 ---ולכן לא פלא שכל השמאלנים הלכו שבי אחרי אריק שרון ב"התנתקות", ותיקון טעות, במלחמת האזרחים האמריקנית מתו מעל 620 אלף אמריקאים (משני הצדדים יחד) מדובר במלחמה שבה מתו הכי הרבה אמריקאים מכל המלחמות שניהלה ארה"ב, אם תחבר את כל החיילים ההרוגים של ארה"ב במלחמת העולם הראשונה+מלחמת העולם השניה+מלחמת קוריאה+מלחמת ויאטנאם+מלחמת ארה"ב ספרד+מלחמות המפרץ ואפגניסטן, עדיין יהיה חסר לך כמאה אלף בכדי רק להשתוות למספר הנופלים האמריקאים במלחמת האזרחים.
ואגב אחד הסמלים האהודים ביותר במדינות הדרום במיוחד בקרב הקו קלוקס קלאן ואדומי הצוואר הוא הדגל של קונפדרציית הדרום.
בסופו של דבר, אני מעדיף נשיא כזה שכופה ללכת למלחמה, מאשר נמושות סקסיסטיות כמו ביל קלינטון.
--- סוף ציטוט ---
תודה על תיקון הטעות! אם המלחמה מוצדקת---הכפייה להשתתף בה מוצדקת. ואם לאו...
נץ וגאה בזה:
עיין ערך אירן
eran:
תיראה האם אֵיְבְּרֵהֶם לִינְקֵולן היה מנהיג טוב זה שאלה מעניינת :
1. הוא היה נואם בחסד עליון, זכור וידוע נאום גטיסבורג שנשא, זהו אחד מהנאומים הידועים בהיסטוריה האנושית.
2.תבין הוא התחיל את מלחמת האזרחים האמריקאית שהייתה קשה ומרובת קורבנות משני הצדדים. המלחמה נמשכה קרוב לארבע שנים והתנהלה בין מדינות הדרום שדגלו בעבדות - מקור שגשוגן הכלכלי, למדינות הצפון שראו בעבדות פגם מוסרי שראוי להלחם עליו.
3.במהלך המלחמה הכריז לינקולן רשמית על שחרור העבדים (במדינות המורדות) ודאג ב- 1865 להעביר תיקון בחוקה האמריקנית בהתאם - ובעצם במהלך זה הוא הפקיע את גוף ממונם של רבבות מאזרחי ארה"ב שהיה בבעלותם עבדים כושים - לטעמי זה היה מהלך גרוע!
4.תוצאות המלחמה - מספר האבדות במלחמה זו היה גבוה: 360,000 נפש מהצפון ו-260,000 נפש מהדרום. ניצחון הצפון הביא לידי ביטול העבדות בארצות הברית כולה ולאיחודה של הברית מחדש.עם זאת, נזקי המלחמה ומשטר הכיבוש הצבאי ששרר למשך מספר שנים נוספות במדינות הדרום הביאו לכדי התמוטטותן הכלכלית, כשעל רקע זה צומחים ועולים באזור זה ארגונים גזעניים דוגמת הקו קלוקס קלאן.
מסקנה - אם מנהיג טוב לשטיתך הוא אדם שמפקיע את ממונם מרבבות של אזרחיו החוקים, מביא לידי מלחמת אזרחים עקובה מדם, מפנה "אחים כנגד אחים", גורם ללמעלה מחצי מיליון מאזרחיו למות בשביל "עבדים שחורים", גורם להתמוטטת כלכלית של דרום מדינתו, ולבסוף לעלייה של אנטישמיות, אם זה מנהיג טוב, אז מה זה מנהיג רע?!? ותחשבו על זה!
בייקר:
מי שמנצח במלחמה כותב את ההיסטוריה.הכל עניין של תדמית.
אני אוהב שהחשיבה שלכם לא שגרתית.לצערנו אנשים בימינו מצטטים כתוכים את מה שהתשקורת ומערכת החינוך אומרים להם.לדוגמא שניסיתי בזמנו לשכנע אנשים שאוסלו היא טעות או אפילו זדון הם ענו לי כשטופי מוח.
שימו לב שבימין הקיצוני בפוליטיקה ולהבדיל בשמאל הקיצוני התרכזו האינטלקטואלים.
גם בעבר כשדיברתי עם ימנים אמיתיים חשיבתם היתה מבריקה.
אני גם מרוצה שחיים וחלקכם מכירים כה טוב את ארצות הברית.
כמובן שהייתי מעדיף שכולכם תהיו איתי בארץ הקודש.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה