חדשות ודיונים > דיון כללי
לנץ מהיכן ההשכלה הרחבה שלך?
בייקר:
האם יש לך תואר במדעי המדינה או יחב"ל?האם אתה אקדמאי?כמובן ענה רק אם תרצה.
נץ וגאה בזה:
אין לי השכלה אקדמאית בכלל, אלא רק תיכונית, אני לומד בישיבת הסדר (כרגע שיעור ג' ולכן אני כרגע בתקופת השירות הצבאי שלי) אני מש"ק מודיעין בחיל השריון.
הידע שלי מגיע מספרים ואינצקלופדיות שקראתי מאז היותי בן 12, זה ידע שהלך ונצבר (הרבה בזכות זכרון בריא), היסטוריה של ה250 שנה האחרונות מאז קצת לפני מלחמת העצמאות האמריקאית ועד ימינו אנו, ובעיקר הסטוריה צבאית, זה מעין אובססיה שלי, אני פשוט מכור לכל חומר כתוב או משודר בעניין, ולכן הידע שהלך ונצבר (וממשיך להצטבר) במשך כמעט 9 שנים (מאות ספרים,מגזינים,שידורים טלוויזיוניים,מאמרים באינטרנט וסדרות הסטוריות שאני מוריד מהאינטרנט), וכל הידע הזה הוא לעזר פה בפורום.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על דצמבר 23, 2006, 21:57:40 ---אין לי השכלה אקדמאית בכלל, אלא רק תיכונית, אני לומד בישיבת הסדר (כרגע שיעור ג' ולכן אני כרגע בתקופת השירות הצבאי שלי) אני מש"ק מודיעין בחיל השריון.
הידע שלי מגיע מספרים ואינצקלופדיות שקראתי מאז היותי בן 12, זה ידע שהלך ונצבר (הרבה בזכות זכרון בריא), היסטוריה של ה250 שנה האחרונות מאז קצת לפני מלחמת העצמאות האמריקאית ועד ימינו אנו, ובעיקר הסטוריה צבאית, זה מעין אובססיה שלי, אני פשוט מכור לכל חומר כתוב או משודר בעניין, ולכן הידע שהלך ונצבר (וממשיך להצטבר) במשך כמעט 9 שנים (מאות ספרים,מגזינים,שידורים טלוויזיוניים,מאמרים באינטרנט וסדרות הסטוריות שאני מוריד מהאינטרנט), וכל הידע הזה הוא לעזר פה בפורום.
--- סוף ציטוט ---
אם כן, הרי לך בוחן פתע: ;)
האם לדעתך אייברהם לינקולן היה נשיא טוב?
נץ וגאה בזה:
הנשיא המנצח של מדינות הצפון במלחמת האזרחים האמריקאית, ולאחר מכן איחד מחדש את ארה"ב שוב תחת דגל אחד, הוא היה נואם מוכשר, איש שלמרות שהיה מטעם המפלגה הרפובליקנית, הליברלים ותומכי המפלגה הדמוקרטית בארה"ב מצטטים אותו ורואים בו את אבי השוויון, הזכויות, ושאר עיניינים, אבל הקטע הוא שמצד שני הוא פתח להם פתח לכל מיני רעיונות הזויים שבגללם האמריקאים הליברלים והאירופים המושפעים מהם נופלים שדודים אל מול האיסלם.
כך שתשובה חד משמעית אי אשפר לתת בעניין.
דוקא_כך:
--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על דצמבר 24, 2006, 00:23:02 ---הנשיא המנצח של מדינות הצפון במלחמת האזרחים האמריקאית, ולאחר מכן איחד מחדש את ארה"ב שוב תחת דגל אחד, הוא היה נואם מוכשר, איש שלמרות שהיה מטעם המפלגה הרפובליקנית, הליברלים ותומכי המפלגה הדמוקרטית בארה"ב מצטטים אותו ורואים בו את אבי השוויון, הזכויות, ושאר עיניינים, אבל הקטע הוא שמצד שני הוא פתח להם פתח לכל מיני רעיונות הזויים שבגללם האמריקאים הליברלים והאירופים המושפעים מהם נופלים שדודים אל מול האיסלם.
כך שתשובה חד משמעית אי אשפר לתת בעניין.
--- סוף ציטוט ---
קרוב... אייברהם לינקולן היה דיקטטור נבזה שבגד בכל המסורת של נשיאים אמריקאיים קודמים ועשה צחוק מהחוקה האמריקאית, פתח במלחמת אחים בלתי חוקית ומיותרת בעליל נגד הדרום, מלחמה שהתנגדו לה רוב תושבי הצפון, הוציא צווי מעצר בולשביקיים נגד פוליטיקאים ואנשי תקשורת שהתנגדו לו, והיה אחראי למותם המיותר של קרוב ל-300 אלף אמריקאים. הוא גם התבטא לעתים קרובות בצורה גזענית מאוד---עובדה אירונית לאור פולחן ההערצה חסר הבסיס שהתפתח סביבו במאה השנים האחרונות (כידוע, לינקולן מכונה בכינוי "המשחרר הגדול", למרות שהוא הצהיר פעמים רבות שהמלחמה היא לא למען שחרור העבדים הכושים, אלא נגד זכותן של מדינות הדרום לפרוש מהברית, זכות שנזכרת במפורש בחוקה).
תושבי מדינות הדרום לא שכחו ולא סלחו עד היום. הם יודעים את האמת.
אני לא יודע אם לינקולן אחראי לרעיונות שבגללם המערב נופל שדוד בידי האיסלם---הרעיונות העיקריים של לינקולן היו חתירה תחת החוקה של ארה"ב וריכוז הכח בידי הנשיא, הקמת בנק מרכזי, הרחבת הממשלה הפדרלית (דבר שתמיד מביא בעקבותיו שחיתות), מיסוי כבד, וטשטוש ההבדלים בין המדינות של ארה"ב והפיכתן למדינה הומוגנית אחת (מאוד דומה לשאיפה לאוניברסליות של האליטות השליטות בזמננו, כל העניין של NEW WORLD ORDER).
בכל אופן, זו דעתי.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה