כתב נושא: אוקי לי פשוט נימאס שאתם מישתמשים במילה "מיתנחלים"  (נקרא 8564 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק פאקו411

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
בזה שאתם מישתמשים במילים "מיתנחלים" ולא מיתישבים אתם נותנים לגטמציה לשמאל להגיד שהם יושבים בקרקע שלא שלהם

ותקפידו בנוסף ליקרוא יהודה ושומרון ולא "שטחים "
גם בפורומים וגם בדיבור אם אנשים

מנותק zipora

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
אתה צודק במאה אחוז. אני משתדלת להשתמש במילה מתיישבים.

עז77

• אורח
בזה שאתם מישתמשים במילים "מיתנחלים" ולא מיתישבים אתם נותנים לגטמציה לשמאל להגיד שהם יושבים בקרקע שלא שלהם

מתנחלים זו בעצם מילה יפה שהאויב מבית הפך למילה מושמצת עם קונטציה שקרית!
להתנחל משמע להקים נחלה ולהתיישב בה, רק החלאות של המפ"י הפכו את זה בלעג מרושע למילה נרדפת של לפלוש למקום לא שלך,
שזה סילוף גמור של המשמעות האמיתית התנכית והיהודית של המילה היפה הזו, עלינו להתגאות במתנחלים ולא להכנע לשטיפת המוח שעשה לנו הממסד,
התנחלות ומתנחלים אלו מילים יפות ומחמיאות כפי שהסביר לי רב חכם פעם בשיעור תורה שבו הייתי, מאז אני לא מתבייש במילה הזו אלא מתגאה בה.

מנותק אֹהד

• Dexter לשעבר
  • משתמש(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אז מה, כל השטח של השבטים נקראו התנחלות, מה הקשר?
זה שכיום השמאל הפך את המילה למילה בעלת קונוטציה שלילית אין אומר שאסור להשתמש במונח העתיק הזה .

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
גם השמאלנים הם "מתנחלים"
« להגיב #4 ב- : מאי 29, 2007, 22:13:25 »
איך השמלאנים לא מבינים את זה שמבחינת הערבים כולנו "מתנחלים" מאילת ועד מטולה?
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
מתנחלים!
מהמילה נחלה כמו שאני מבין.
זה גם המנוח שבו מישתמשים תושבי יהודה ושומרון.
זה שהשמאל הורס ת המונח זה הבעיות שלו
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק עֹמרי

• Omriz לשעבר
  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • -===האויב הערבי מבין רק בכוח===--
    • האמת על דת האיסלאם
אין שום בעיה להגיד מתנחלים, בתורה כתוב מלשון נחלה, ואני מאוד אוהב את המילה הזאת!
עדיף שתתרכזו במשהו יותר פרובוקטיבי ומטריד כאשר חלק מהאנשים פה (כולל אדון חיים בן פסח)
משתמשים במונחים עם אסוציאציות של אושוויץ כגון: "יהודונים" ו"כושים",
אולי הבדלי התרבות בין ארה"ב לכאן היא זו שגרמה לכמות האנשים כאן לדבר בצורה כה זוועתית, אבל אני בטוח שחיים בן-פסח היקר
לא יפנה לאדם שחור בארה"ב עם קריאה "כושי" (ניגר = Nigger)
אז תעשו לי טובה קטנה תהיו טיפה זהירים בלשונכם.
"לעשות נקמה בגויים תוכחות בלאומים, לאסור מלכיהם בזיקים ונכבדיהם בכבלי ברזל"
כדי להפסיק את האלימות יש להשתמש באלימות!
"הפתרון להפסקת הפיגועים: חזיר!"

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
אין שום בעיה להגיד מתנחלים, בתורה כתוב מלשון נחלה, ואני מאוד אוהב את המילה הזאת!
עדיף שתתרכזו במשהו יותר פרובוקטיבי ומטריד כאשר חלק מהאנשים פה (כולל אדון חיים בן פסח)
אולי הבדלי התרבות בין ארה"ב לכאן היא זו שגרמה לכמות האנשים כאן לדבר בצורה כה זוועתית, אבל אני בטוח שחיים בן-פסח היקר

כול מילה של חיים זה סוכר, ועם הוא מכנה איזה יהודי קטן בשם "יהודון" אז זה מגוע לו
ואם הוא קרא לשחורים באמריקה "כושים" אז זה מוצדק, אחרי כול הסבל שאחינו היהודים האמריקאים סבלו מיהם תאמין לי שזה כלום.

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
אוקי לי פשוט נימאס שאתם מישתמשים במילה "מי
« להגיב #8 ב- : מאי 29, 2007, 22:43:21 »
  אני מאמץ את מִשנתוֹ של גיל אברהם. שאלתי אותו לפני כמה שבועות על הנושׂא הזה והוא נתן תשובה מאוד חכמה לדעתי. ראשית-כל הוא הסביר בשידור (בהרחבה יתרה) את המקור של המושׂג "מתנחלים", את הצורה שבה הוא נִתפּס היום, למה, וכיצד להתמודד עם זה.  בתמצית, הוא טען שהוא אישית אומר "המתנחלים החלוצים" או "החלוצים החדשים", ואז- בכך הוא גם משמר את הביטוי על יסודו המִקראי-האותנטי, גם מעניק לו קונוטציות חיוּביות על-ידי צירופו לַמילה "חלוצים" (מילה שמצלצלת מעולה גם באזניו של השמאלן המעוּות ביותר), וגם מעניק לַ"משבשים" למיניהם מכּה כּואבת מִתחת לחגורה, שכּן הוא משתמש בסמל של אחד ההישׂגים המפוארים ביותר שהם מתגאים בו - מִפעל ההתיישבות החלוּצית - ושאותו היום הם איבדוּ! - וּמעביר את הדגל ואת הגחלת לידי המתנחלים ה"חדשים", שהם החלוצים החדשים של היום.
« עריכה אחרונה: מאי 29, 2007, 22:55:09 על ידי גם בשן וגם גלעד »

עז77

• אורח

קודם כל אתה טועה ומטעה, חיים מעולם לא משתמש במילה כושי\Nigger
הוא בוחר לכנות אותם שוורצעס שזה שחורים ביידש, כך שגם כאן הוא לא משתמש במילת גנאי.
לגבי יהודונים, המושג יהודון הוא מושג ותיק ולא חיים בן פסח המציא אותו, יהודון הוא יהודי שמתעב את עצמו
ומנסה להיטמע בין הנוצרים ולהיות חביב עליהם ע"י כך שהוא מוסר או מלשין על יהודים כמו שהיו עושים למשל בגטו וורשה שוטרי הקאפו בנסיון להתחבב על הגרמנים.

מנותק אֹהד

• Dexter לשעבר
  • משתמש(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

הוא בוחר לכנות אותם שוורצעס שזה שחורים ביידש, כך שגם כאן הוא לא משתמש במילת גנאי.
לגבי יהודונים, המושג יהודון הוא מושג ותיק ולא חיים בן פסח המציא אותו, יהודון הוא יהודי שמתעב את עצמו
ומנסה להיטמע בין הנוצרים ולהיות חביב עליהם ע"י כך שהוא מוסר או מלשין על יהודים כמו שהיו עושים למשל בגטו וורשה שוטרי הקאפו בנסיון להתחבב על הגרמנים.
המונח מלשינים הוא כבר מהתנ"ך, אם איני טועה, הנאצים המציאו את המונח יהודונים .

עז77

• אורח

המונח מלשינים הוא כבר מהתנ"ך, אם איני טועה, הנאצים המציאו את המונח יהודונים .

אני לא יודע מה הנאצים המציאו או לא המציאו אני רק יודע שאם מישהו כבר מוגדר יהודון הוא כנראה ראוי לשם גנאי זה, וזו באמת מילה נוראה שמתאימה לבעליה...

מנותק ליאו

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
עזבו שטויות , תשמשו בתושבי יו"ש , מתיישבים , מתנחלים

מה שבא לכם.
The Jewish Defense League (JDL) is a terrorist Jewish organization whose purported goal is to protect Jewish people and property from anti-Semitism.

--Wikipedia.

מנותק עֹמרי

• Omriz לשעבר
  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • האמת על דת האיסלאם
צר לי לאכז אותך אבל חיים בן פסח כן השתמש במילה "כושי" באחד מההופעות שלו, (הוא אמר בעברית כושי לא באנגלית)
רק שתבינו חיים בן פסח הוא אדם יקר ואני מעריך אותו רבות, על מאמציו כדי להגיע לארץ ישראל השלמה!
אבל לא כל דבר שיוצא לו מהפה אני אגיד אמן, כי יש דברים שאני מסתייג מהם!
וזה שהוא משתמש בביטויים כאלה ואחרים ואתם חוזרים אחריו זה מראה איפה פה העמוד שידרה שלכם..
ראיתי שידור אחד שלו שכל שני מילים הוא השתמש במילה "בולשיביקית" "בולשיביקי" "בולשביזם" וזה כמעט בכל שידור, וזה כבר מאבד מהערך של המילה,
שוב יש דברים שאני תומך ויש דברים שלא, פשוט זה לא ניראה יפה כשיהודי משתמש במילה כל כך נוראה כגון "יהודון", או "כושי".
דרך ארץ קדמה לתורה.

בייקר

• אורח
כושי זה מהתנ"ך בן כוש.

מנותק עֹמרי

• Omriz לשעבר
  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
    • האמת על דת האיסלאם
בייקר, אז אומרים לך שבעידן של היום "כושי" היא מילת גנאי לאדם שחום עור - שחור, אז אתה לא צריך בכוונה להגיד את המילה
כי היא מפורשת בתנ"ך בצורה הזאת, גם העיר שאני גר בה (**עם ישראל חי**) בתנ"ך מופיעה כ- "**עם ישראל חי**" (**עם ישראל חי**) אבל אני לא אומר זאת נכון!?
אתה מודע לכך שאנחנו לא בתקופת התנ"ך...

**ההודעה נערכה**
« עריכה אחרונה: יולי 23, 2007, 01:34:10 על ידי omriz »

מנותק ליאו

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
צר לי לאכז אותך אבל חיים בן פסח כן השתמש במילה "כושי" באחד מההופעות שלו, (הוא אמר בעברית כושי לא באנגלית)
רק שתבינו חיים בן פסח הוא אדם יקר ואני מעריך אותו רבות, על מאמציו כדי להגיע לארץ ישראל השלמה!
אבל לא כל דבר שיוצא לו מהפה אני אגיד אמן, כי יש דברים שאני מסתייג מהם!
וזה שהוא משתמש בביטויים כאלה ואחרים ואתם חוזרים אחריו זה מראה איפה פה העמוד שידרה שלכם..
ראיתי שידור אחד שלו שכל שני מילים הוא השתמש במילה "בולשיביקית" "בולשיביקי" "בולשביזם" וזה כמעט בכל שידור, וזה כבר מאבד מהערך של המילה,
שוב יש דברים שאני תומך ויש דברים שלא, פשוט זה לא ניראה יפה כשיהודי משתמש במילה כל כך נוראה כגון "יהודון", או "כושי".
דרך ארץ קדמה לתורה.

חיים יכול לקצץ דקה שלמה מהתוכנית שלו אם לא ישתמש במילים "ימח שמו וזכרו" ו " בולשיביקים "

(עם כל הכבוד לחיים)
The Jewish Defense League (JDL) is a terrorist Jewish organization whose purported goal is to protect Jewish people and property from anti-Semitism.

--Wikipedia.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
חיים יכול לקצץ דקה שלמה מהתוכנית שלו אם לא ישתמש במילים "ימח שמו וזכרו" ו " בולשיביקים "

(עם כל הכבוד לחיים)

מה הבעייה עם המילים "יימח שמו וזכרו" וּ"בולשביקים" ?

מנותק אֹהד

• Dexter לשעבר
  • משתמש(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *

(עם כל הכבוד לחיים)

מה הבעייה עם המילים "יימח שמו וזכרו" וּ"בולשביקים" ?
הוצאת לי את המילים מהפה .

מנותק שׂריון

• dhdoron לשעבר
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • למען ארץ ישראל השלמה!
אסור לומר על יהודי "ימח שמו וזכרו" גם אם היה רשע.
זה אחד הדברים שאני מתנגד אליהם בהחלט בתוכניות של חיים.
"לְמַעַן צִיּוֹן לֹא אֶחֱשֶׁה וּלְמַעַן יְרוּשָׁלִַם לֹא אֶשְׁקוֹט עַד יֵצֵא כַנֹּגַהּ צִדְקָהּ וִישׁוּעָתָהּ כְּלַפִּיד יִבְעָר"  :sign006:

Aaron

• אורח
לא הייתה ולא תיהיה לי שום בעיה עם "ימח שמו וזכרו" "בולשביקים", לדעתי חיים בן פסח עוד מתון בשפתו. הבוגדים האלה ראויים ליותר קללות חריפות.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
אסור לומר על יהודי "ימח שמו וזכרו" גם אם היה רשע.
זה אחד הדברים שאני מתנגד אליהם בהחלט בתוכניות של חיים.

באמת?
איכשהוא לא ידעתי את זה.
אווו כי זכרו....
טוב לא יודע...
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק palsar

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *

רק היום הייתי בישיבה לי ד גוש עציון וגוש עציון עצמו, ודיברתי אם המתישבים ואפילו הלכתי למעין שהיה שם, היה טיול נחמד וכייפי, אגב אני עוד מאט חוזר להיות חילוני, אני חושב שיש שם משהו למעלה ותורת המפץ הגדול לדעתי שנמשכה שבע ימים, אז כל יום זה כמה מליארד שנים, ככה אנשים מסבירים.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *

רק היום הייתי בישיבה ליד גוש עציון וגוש עציון עצמו, ודיברתי עם המתישבים ואפילו הלכתי למעין שהיה שם, היה טיול נחמד וכייפי, אגב אני עוד מעט חוזר להיות חילוני, אני חושב שיש שם משהו למעלה ותורת המפץ הגדול לדעתי שנמשכה שבעה ימים, אז כל יום זה כמה מליארד שנים, ככה אנשים מסבירים.

בהחלט, ככה גם הסבירוּ לי. וזה מאד הגיוני.  אין סתירה בין מדע לתורה.
אני גם בא ממקור אתיאיסטי ממורק, וּבִעקבוֹת הסברים והתעניינוּת שגיליתי, היום ברוך ה' אני חילוני כשר עם תו-תקן וחותמת-הכשר של הבד"צ החילוני. ;)  ברוך הבא לעולם החילוניים המאמינים ! :-)

בייקר

• אורח
עומרי ידידי אני לא פוליטקלי קורקט.אני אומר יהודה ושומרון והם אומרים שטחים.אני אומר שאני יהודי והם אומרים שהם ישראלים.אני אומר שאני שמרן והם אומרים שהם ליברלים.
הטרמינולוגיה שלי שונה אני כאדם חושב משתמש במונחים משלי ולא "מכבס" מילים כמו בתשקורת המכונה תקשורת.