אוקי (תודהשביקשת אגב , אני אנצל את הטקסא ואשכתב אותו על מנת לתרום לישראפדיה , גם אתם צריכים להרתם)
כהניזם:
הוא כינוי לרעיונותיו השקפותיו ודרכי הפעולה של הרב מאיר כהנא (לא כתוב ז"ל כי הוא עוד היה בין החיים בתקופה זו)
אשר לשם הגשמתם יסד מפלגה פוליטית בשם כך , שהוא עומד בראשה ומשבש כנציגה בכנסת חסידיו רואים בכהנא את מורם רבם ומנהיגם.
הכהניזם הוא כינוי להשקפה פוליטית דתית קיצונית ואנטי ציונית (שיט , כנראה בלבלתי את הטקסט עם משהו אחר)
השואפת לבטל את אופייה הציוני החילוני והדמוקרטי של מדינת ישראל ושואפת להנהיג במקומה מדינה חרדית קיצונית בעלת משטר של שלטון התורה.(מי שכתב את זה לא יודע לכתוב הלכה)
תופעת הכהניזם כאידיולוגיה בישראל חדשה היא , היא בולטת בחריפותה בהתייחסותיה , בסגנונה ובתכנים החדשים אותם הכניסה לרחוב הישראלי .
טוב קיבינימט זה באורך של פי 10 מהטקסט הזה, התבלבלי עם טקסט אחר
כסעמק , והם עוד מהללים את חד"ש ב9(כנראה הטקסט שקראתי היה באמת משנות ה80) , תקופת שמאלאנים הייתה אז , אני זוכר את השטיפת מוח בערוץ הילדים שהביאו ילדים ערבים לשידור, ואת השיר השלום הזה עם המסרים החבויים בו.
נ.ב
אני בעד מדינה קונסרבטיבית מסורתית-דתית , לא בעד מדינה חרדית, אני לא אתמוך בפלגים שרוצים את זה יותר מידי