זה רק מוכיח את מה ששאלתי את גיל בדיוק: "האם לדעתך צריך
לצנזר את האמנוּת?"
לצנזר ולא "לפסול". ממש, אבל ממש לא ציפיתי לתשובה שפוסלת, טוטאלית, כל דבר שהוא אמנות ותרבות (ולא תורה ותלמוד). צריך להבין שתרבות ואמנות, ציור, מוסיקה, ספרוּת - כל אלה היוּ קיימים עוד מימי התורה וּמקומם שייך לָרגעים ההיסטוריים החקוקים ביותר בתולדות האומה - של גבורה, של נצחונות כּבּירים ושל קידוש ה' (
ריקוד וּמוסיקה: "ותצאנה כל-הנשים אחריה, בתופים ובמחולות"; שירה: "ותען להם, מרים: שירו ליהוה כי-גאה גאה, סוס ורוכבו רמה בים...";
שירת הלויים בבית-המִקדשׁ;
ספרוּת: "שיר-השירים" כאלגוריה סִפרוּתית מלאה ושופעת כל אמצעי פואטי שרק תבקשוּ..; וכו').
נכון, אמורה להיות צנזורה על האמנות - צריך לנתב אותה לדרך הישר, לדרך המוסר, לדרך הערכים והרעיונות הנכונים - כדי שהיא
תעזור וּלמעשׂה תעמוד
לִימין האתוס והנרטיב הציבוריים -
כאמצעי (וּבזה אני מסכים עם גיל) - ולא כמטרה חו"ח. אבל לפסול אותה בכלל (ואני עד עכשיו לא בטוח אם לזה הוא התכוון, למען האמת..

) - זה בשתי מילים: לא לעניין.
נִראה לי שמה שגיל התכוון בעיקר זה לצאת חוצץ נגד התרבות ה"תעשייתית-חומרנית-קרייריסטית-אגואיסטית" העכשיווית, כלומר של היום - שהיא באמת נהפּכה מאמצעי למטרה שהכל סוגדים לה (כמו ה"כוכבים של הוליווּד", שהישׂראלים רואים לעצמם ל"פִסגת-שאיפתם", וּכמו תעשׂיית המוסיקה שכשמסתכלים עליה
היום ואני מדגיש שוּב "היום", אין לה יותר מה להציע לדור הצעיר זולת להמשך שטיפת-המוח בנושאים טפלים וּבריקנויות לרוב..). נגד זה התכוון גיל "למחות", אך חלילה לא רצה לשלול את הכרחיוּת קיוּמהּ של תרבות
אחרת - כזוֹ שהוא ואנחנוּ נגדיר "
אמיתית" (על מִשקל הימין ה
אמיתי 
).