רבין הביא מתוניס ארגון טרור רצחני,עשרות אלפי מחבלים חומשו בנשק אוטומטי.רבין נתן להם כסף,נשק,לגטימציה,הצדיק אותם ונתן להם שטח טריטוריה.
המצב הוא בלתי פתיר.אם הצבא יכנס לרצועת עזה חיילנו יהרגו.כשהצבא יצא אז ירו שוב קאסמים וגראד(קטיושה לטווח רחוק).
אם הצבא ישאר ברצועה אז הם יתקפו את החיילים ויהרגו חיילים כל יום במלחמת התשה כמו בלבנון.
שימו לב שהתשקורת שלנו מפרסמת בכוונה שנהרגים חפים מפשע בעזה.
כמובן שיש פתרון פשוט שלא ינקט:השבת אש למקורות הירי ולא סיכול ממוקד או הפצצת מבנים ריקים אחרי אזהרה(פטנט ישראלי).
בכללים שנקוטים כיום הצבא לא יכול לנצח כי ידיו כבולות.
לא כובשים שטח ונשארים בו קבוע כי יש הסכם(שהערבים מפירים באופן קבוע).
לא מגרשים ערבים למדבר סיני.
נניח שאני חייל ושולחים אותי לעזה עלי לההרג בכדי להכנס למקום שנצא ממנו בעוד כמה ימים.
נניח שאני טייס אף 16 מבקשים ממני לזרוק פצצה ולבזבז מליון שקל על חול,מבנה ריק,חירבה של ערבי.
נניח שאני רמטכ"ל נותנים לי פקודות שאני לא יכול לנצח באמצעותן.
נניח שאני תושב שדרות לממשלה לא אכפת ממני.
אפילו עמיר פרץ שבא משדרות מסרב להכנס לעזה ואומר שהפתרון הוא מדיני ויושג באמצעות משא ומתן עם אבו מאזן(שברח מעזה כי הוא חושש לחייו)
אם אני מחבל מהחמאס אני יודע שהיהודים יעזבו בעוד כמה ימים ובינתיים עלי להסתתר והיהודים גם יזהירו אותי ויתנו לי התראה של שעה לפני שיורים עלי כלומר אני לא יכול להפסיד.
אם אני מחבל מהפתח אני מקבל כסף מישראל ואומר שאני בעד פתרון מדיני.
אם אני ערבי מעזה ישראל דואגת לי למים,חשמל,טלפון,מזון,עבודה ואני אגיד שצריך להשמיד אותה כי אף אחד לא מכבד פרייארים!
אני יודע שהיהודים מדברים כלאם פאדי ואין סיבה לכבד אותם.
אם אני יהודי מת"א אני שמח שאני לא גר בשדרות ולא מוכן למות למען ממשלה שאי אפשר לסמוך עליה,שלא רוצה לנצח ורוצה משא ומתן או שלום.
אם אני שר בממשלה אני אוכל חינם,מתפרנס ולא זז מהכסא מה שיהיה ורק מדבר יותר מהגובה שלי.