כתב נושא: שרת ה"בריאות" יעל גרמניה יוצאת במלחמה נגד טיפול חדש בהומוסקסואליות  (נקרא 2373 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Torah

  • חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הודעות: 912
משרד הבריאות הפיץ היום (ראשון) אזהרה לציבור מפני "טיפולי המרה" הנעשים לצורך שינוי נטייה מינית הומוסקסואלית להטרוסקסואלית. המשרד, שאימץ את עמדת מועצת הפסיכולוגים והסתדרות הפסיכולוגים, קבע בהחלטתו, בפעם הראשונה, כי "המטפלים בשיטה זו מייצרים מצג שווא של הכרה מדעית בשיטה, למרות שבפועל אין עדויות מחקריות להצלחת שיטה כלשהי לגבי האפשרות להמרה, ויש אף עדויות לנזק אפשרי".

החלטת המשרד, החתומה על ידי שרת הבריאות, יעל גרמן, מבוססת על נייר העמדה שניסחו מועצת הפסיכולוגים והסתדרות הפסיכולוגים בנובמבר 2011. היא נתקבלה על ידי הגורמים המקצועיים במשרד לאחר דיון בנושא שהתקיים ביוני האחרון. "הדבר מהווה עוד הוכחה כי נטייה מינית, מטבעה, איננה דבר שניתן או שצריך לשנות אותו. נטייה מינית היא חלק מזהותו של אדם ואינה נדרשת ל'טיפול' או ל'המרה'", אמרה גרמן עם אימוץ עמדת הפסיכולוגים.

נייר העמדה של מועצת הפסיכולוגים והסתדרות הפסיכולוגים מציין כי יש להזהיר את הציבור מפני הסכנות הצפויות לו מ"מטפלי" המרה, ומדגיש כי מדובר בטיפולים שאינם ראויים - אתית ומקצועית. "ההתרשמות היא שרוב העוסקים בתחום של טיפולי המרה אינם נמנים עם מקצועות בריאות הנפש המוכרים: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ופסיכיאטרים. בהעדר חוק פסיכותרפיה, העיסוק בתחום כה מורכב ורגיש על ידי 'מטפלים' לא מוסמכים, אינו ראוי מבחינה אתית ומקצועית, ויש להזהיר את הציבור מפני הסכנות הצפויות מצד 'מטפלים' כאלה", נכתב בנייר העמדה.

לטענת הפסיכולוגים והפסיכיאטרים, הבסיס המקצועי והעדויות האמפיריות להצלחתם של טיפולי המרה הוא קלוש למדי. "מרבית המחקרים מצביעים על כך שאין תמיכה ליעילות טיפולי ההמרה, בעוד רק מיעוטם טוען להצלחה". עוד נכתב כי הוועדה ערה לכך שבמחקרים רבים בתחום קיימות בעיות מתודולוגיות לא פשוטות. "יש להניח כי סיבות של 'תקינות פוליטית' מקשות על האפשרויות למימון ופרסום מחקרים בדבר יעילותם האפשרית של טיפולי המרה. עם זאת, הפסיכולוג הסביר איננו יכול להתעלם מגוף הידע המצטבר הקיים, המורה שטיפולי ההמרה אינם יעילים".

המשרד יגביר את האכיפה נגד המטפלים

לדברי ימימה גולדברג, הפסיכולוגית הארצית וממונה על רישוי פסיכולוגים במשרד הבריאות, חרף מה שנכתב בנייר העמדה - בתחום טיפולי ההמרה בישראל לוקחים חלק גם אנשי מקצוע מוסמכים, וכי בכוונת המשרד לנקוט בצעדים נגד רופאים ופסיכולוגים שמבצעים טיפולים כאלו. "כיום אנחנו מטפלים בכל תלונה שמוגשת נגד פסיכולוג, במידה ומוצגות נגדו הוכחות. ייתכן שמעתה נפעל באופן יזום יותר בנושא הזה".

היא הוסיפה כי במקרה ויובאו לידי משרד הבריאות הוכחות שפסיכולוג עוסק בטיפול מסוג זה, תפתח האפשרות לזמן אותו לבירור בוועדת אתיקה, או להגיש נגדו תלונה לוועדת התלונות של המשרד "בגין התנהגות שאינה הולמת פסיכולוג או רשלנות מקצועית".

בעוד שלמשרד הבריאות יש אמצעים לפעול נגד אנשי מקצוע מורשים - כמו פסיכולוגים, פסיכיאטרים או עובדים סוציאליים - במקרים בהם הופרה האתיקה המקצועית, אין לו כיום כלים דומים להתמודדות מול מי שעוסקים בטיפולי המרה ואינם מחויבים ברישום מקצועי. על כן, לדברי גולדברג, בימים אלה בוחנת שרת הבריאות אם ניתן לנקוט צעדים משפטיים גם נגד מטפלים כאלו.

במשרד הבריאות מתקבלות מעת לעת תלונות ממשפחות וממטופלים שמצבם הנפשי הידרדר בעקבות טיפולי המרה. "אנחנו מקבלים תלונות על טיפולים מהסוג הזה, שלא רק שלא צלחו אלא גם גרמו נזק. אדם שמצפים ממנו לשנות את הנטייה המינית שלו עלול להיכנס לדיכאון ולחרדה עד כדי נטייה להתאבדות. העמדה הזו ידועה ונדונה כבר זמן רב במועצה הלאומית לבריאות הילד ובכל הגופים המקצועיים, אך אימוץ העמדה באופן רשמי על ידי המשרד באה להבהיר שאין לשיטות הטיפול הללו שום תימוכין מדעי. בכל הדרגים המקצועיים ישנה הסכמה גורפת על כך שמטופל צריך לקבל טיפול לפי צרכיו בלבד, ולא לפי מה שמתאים לסביבה שלו או לנציגיה", אמרה גולדברג.


הפנים המוזרות של שרת הבריאות נראת כמו מלאך חבלה(צונזר לנוחיות הציבור)
« עריכה אחרונה: אוקטובר 05, 2014, 23:15:40 על ידי Torah »

מנותק רם מאיר אברהם

  • חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
  • הודעות: 304
  • יהודי אמוני
בושה למדינת יהודית שנותנים לתופעה כזאת להיות  :'(