כתב נושא: פיפ"א מתכוונת להחרים את ישראל  (נקרא 2280 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
פיפ"א מתכוונת להחרים את ישראל
« ב- : אוגוסט 10, 2014, 15:25:28 »
פיפ"א שוקלת סנקציות נגד ישראל והרחקת הקבוצות מהמסגרת האירופית
10/08/2014 | 15:22
הגאזטה דלו ספורט מפרסם כי במבצע צוק איתן נהרגו עשרות אוהדי כדורגל פלסטינים וכמה שחקני עבר. ולא, הם לא הזכירו שמשחקים בארץ הועברו לקפריסין

העיתון האיטלקי הנודע 'גאזטה דלו ספורט' טוען היום (ראשון) בכתבת ענק, כי ישראל צפויה לסנקציות מצד פיפ"א בגלל שבין הקורבנות בעזה היו גם שחקני כדורגל, אוהדים ומאמנים. העיתון כותב שבקונגרס האחרון ביוני בראמללה דחתה פיפ"א והנשיא, ספ בלאטר, כל אפשרות להעניש את ישראל, אבל עכשיו מדובר בנתונים חדשים ששינו את הקלפים.

לפי העיתון, מקור בכיר בפיפ"א מסר לגאזטה שבקונגרס הבא של פיפ"א ישקלו בין היתר להשעות את ישראל מחברות באירגון, להשעות את הנבחרת הישראלית ואת הקבוצות מישראל מכל פעילות בינלאומית כעונש על מעשי המדינה. נאמר שייתכן והעונש יכלול רק קבוצות ישראליתו שנמצאות על האדמה הפלשתינית הכבושה. כאן מדובר בקבוצות מליגות נמוכות מישראל. בכל אופן הכתבה ממחישה עד כמה לא נעים להיות היום גם כדורגלן ישראלי. הקונגרס האחרון נערך בסאו פאולו ב-2014 לפני פתיחת המונדיאל.

הכתבה לא מזכירה שמץ ממה שעבר על ישראל בחודשים האחרונים והעובדה שאירגון החמאס מפציץ את ערי ישראל ולא מאפשר קיום משחקי כדורגל במדינה. מדובר בעוד כתבה שנראית על פניו סופר מגמתית, וגם לא ברור מהיכן שאב העיתון את כל האינפורמציה שלו. יש להניח שהמקורות הם החמאס. בעיתון האיטלקי שאמור לנסות בכל אופן להיות נייטראלי משהו לא פנו לאיש מההתאחדות הישראלית לקבלת תגובה.

פורסם על כך שאהד זאקוט, שחקן העבר של הליגה העזתית, נהרג באחת ההפגזות. העיתון טוען בכתבה לא אוהדת לישראל, כי הוא לא היה הקורבן היחיד שקשור לכדורגל.

לטענת העיתון גם הילדים שנהרגו בעזה בעת ששיחקו כדורגל הם קורבנות של הפצצה על ידי ישראל. כולם בגילאים בין 8 ל-12. נטען שבמהלך גמר המונדיאל בין ארגנטינה והולנד פגעו מטוסים ישראלים בבית קפה בעזה בו נהרגו תשעה אנשים שצפו במשחק ובו בזמן היו עשרות אלפים בלוויה של אוהד מכבי חיפה שנהרג.

לפי הדיווחים בעזה בין ההרוגים שישה כדורגלנים ושביעי נפצע. אחד מהם אודיי נאפז ג'עבר בן 19 נהרג לפי ה'גאזטה דלו ספורט' לאחר שנורה בשלושה כדורים. עוד שם שפורסם הוא שוער הנבחרת עד גיל 17 של עזה אחמד אבו סידה שנהרג בהפצצה בשכונת מגוריו. מוחמד אבו ריה מחאן יונס שהוא שחקן כדורגל התלונן שעונה בכלא. לפי הדיווח שני מאמנים נהרגו ועוד שני כדורגלנים נעצרו.

'הגאזטה' שפרסם את הכתבה על פני עמוד שלם מלווה בתמונות אף כתב שסגן נשיא ההתאחדות של פלשתין, אבו סאלים, ניצל ממוות אחרי שנורה בגבו ובראשו כשהיה בביתו. כמו כן נהרסו מיתקני ספורט וכדורגל ומשרדי ההתאחדות בבית לאהיה.

http://sport2.thepost.co.il/content/106244

מנותק hermitage

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
בעניין: פיפ"א מתכוונת להחרים את ישראל
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 10, 2014, 15:53:22 »
תעשיית הכדורגל ידוע מזמן שהיא נשלטת על ידי קופי אדם ערבושיים

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 10, 2014, 19:18:02 »
לי כאוהד כדורגל מושבע לא חבל... מה שמצחיק שהם מתכוונים להחרים את נבחרת ישראל כאילו שנבחרת ישראל תשתתף באיזה שהוא טורניר

מנותק ניקולו

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 11, 2014, 17:50:59 »
ציטוט של: רון בן מיכאל
לטענת העיתון גם הילדים שנהרגו בעזה בעת ששיחקו כדורגל הם

אני מקווה שאף אחד בעזה לא נהרג בעת שזימר. כי אז יעיפו אותנו גם מהארויזיון. מכדורגל לא ממש אכפת לי.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 11, 2014, 20:16:58 »
אני מקווה שאף אחד בעזה לא נהרג בעת שזימר. כי אז יעיפו אותנו גם מהארויזיון. מכדורגל לא ממש אכפת לי.

צפוי ששמאלן חובב ערבים יאהב הומוויזיון וישנא כדורגל...