סקר

באיזה כלכלה אתם תומכים?

חופשית (קפיטליזם)
17 (81%)
סוציאליסטית
4 (19%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: באיזה כלכלה אתם תומכים?  (נקרא 8993 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

Aaron

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« ב- : אפריל 05, 2007, 19:04:50 »
-

מנותק Eternal

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #1 ב- : אפריל 05, 2007, 20:12:34 »
לא מכיר אף אחת מהם.

Aaron

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #2 ב- : אפריל 05, 2007, 20:17:57 »
בתוכנית של היום חיים בן פסח דיבר על זה: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1439179.

קפיטליזם היא שיטה כלכלית וחברתית שהתפתחה באירופה בין המאה השש עשרה והמאה התשע עשרה, המבוססת בעיקרה על הזכות של פרטים וקבוצות לבעלות פרטית על הרכוש ולשימוש בו באופן חופשי, תוך הסתמכות על אכיפת זכויות הקניין באמצעות הרשות השופטת. תחת מונח זה נכללות גם תאוריות שכוונתן העיקרית להצדיק את זכות הבעלות הפרטית על הקניין והכוונה או ביטול של הגבלות ממשלתיות על יישומה.

סוציאליזם הוא שם-אב לקבוצת אידאולוגיות ומערכת כלכלית ושלטונית מדינית ליישומן, שבהן הקניין וחלוקת המשאבים נתונים לפיקוח חברתי. כשיטה כלכלית, סוציאליזם מקושר לבעלות משותפת על אמצעי הייצור. שליטה זו על אמצעי הייצור יכולה להיות ישירה - באמצעות בעלות קולקטיבית כגון קואופרטיב - או לא ישירה, בשם "העם", על ידי המדינה.

מתוך ויקיפדיה.

מנותק Eternal

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #3 ב- : אפריל 05, 2007, 20:24:26 »
בדיוק קראתי על זה בויקיפדיה  ;D

ואני בוחר בסוציאליזם, כי אני יודע שקפיטליזם נהוג בארה"ב, ואני גם יודע ש70% מההון מוחזק ע"י 1% מהעם שם.
כלומר 99% מהעם מחזיק ב-30% מההון, זה נראה הגיוני?

מנותק zipora

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #4 ב- : אפריל 05, 2007, 20:55:51 »
אני בעד כלכלה ללא בירוקרטיה. אני בעד עסקים קטנים. בצורה פרקטית בארץ יש מיסים גבוהים והמון טפסים. אבל אני גם חושבת שיש דברים סוציאלים שהמדינה צריכה לתת כמו חינוך בריאות וסעד במקרים מאד מעטים. אני גם חושבת שצריכה להיות הגנה מסוימת על העובדים. כל הגלובליזציה זה גם עידוד ניצול ילדים ועובדי חינם. עוד דבר כל המדינות בהן יש כלכלה חופשית הן גם מדינות שיש הפרדת דת מהמדינה. לא ברור לי כל כך איך זה הולך שזה לא קורה.
« עריכה אחרונה: אפריל 06, 2007, 10:22:19 על ידי zipora »

Aaron

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #5 ב- : אפריל 05, 2007, 21:04:45 »
אני בעד כלכלה חופשית כמו בארה"ב.

בייקר

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #6 ב- : אפריל 05, 2007, 21:44:57 »
הקפיטליזם בארה"ב דורסני מדי וצריך גם מדינת רווחה.למשל בישראל יש חיילים ולא יתכן שחייל צה"ל חוזר הביתה וישן על ספסל או אין לו מה לאכול.
לא יתכן שבשדרות ובקרית שמונה נחנקים כלכלית.
בישראל 16 משפחות שולטות במדינה.
השחיתות חוגגת.
אני נגד סוציאליזם אבל צריך מנימום:שכר מנימום,פנסיה,תנאים סוציאלים.
לכן זה לא או או אלא פשרה מסוימת.
התערבות ממשלה מנימלית,מיסוי נמוך,עידוד עבודה למשל אצל החרדים.
בישראל העוני אצל החרדים והערבים.
לגבי הערבים סעודיה מדינה עשירה.

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #7 ב- : אפריל 05, 2007, 21:52:22 »
אני בעד שוק חופשי אבל נגד מה שפיפי נתניהו עשה..הוא לקח לאנשים את הקיצבת  נכות שלהם את הפנסיה את הקיצבת ילדים

איך סבא שלי אמור לחיות אם פנסיה של אלף שקל? אם לסבא שלי לא היו עסקים מהצד ניראה לכם שהוא היה יכול לחיות אם פנסיה של אלף שקל?

Aaron

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #8 ב- : אפריל 05, 2007, 21:53:21 »
אבל אל תשכחו להצביע ולא רק להגיב.

מנותק אור-לי

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #9 ב- : אפריל 05, 2007, 22:32:20 »
הוסיפו עוד אפשרות ,  כלכלה משולבת.
חוק העונשין, תשל"ז-1977
סימן ב': בגידה
פגיעה בריבונות המדינה או בשלמותה   97.
[ד/7]   (א)   מי שעשה, בכוונה לפגוע בריבונותה של המדינה, מעשה שיש בו כדי לפגוע בריבונותה, דינו – מיתה או מאסר עולם.       (ב)   מי שעשה, בכוונה ששטח כלשהו יצא מריבונותה של המדינה או ייכנס לריבונותה של מדינת חוץ, מעשה שיש בו

Aaron

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #10 ב- : אפריל 05, 2007, 22:42:10 »
הוסיפו עוד אפשרות ,  כלכלה משולבת.
אלו שתי תפיסות עולם שונות, אי אפשר לשלב בינהן. זה כמו שאין דבר כזה "מרכז", יש רק ימין ושמאל. תבחרי באפשרות שאת קצת יותר מעדיפה. מה את מעדיפה את הכלכלה של סטלין ימח שמו וזכרו או את כלכלת ארה"ב?

מנותק אור-לי

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #11 ב- : אפריל 05, 2007, 22:52:01 »
אתה טועה !!
יש הבדל בין השניים כלכלה זה עניין אחד ופוליטיקה זה עניין אחר.
אני רוצה מדינה שתיתן כלכלה חופשית אבל גם תיתן שרותים בסיסיים לאזרח.

כמו למשל : ביטוח בריאות בסיסי לאזרח, קיצבאות לעידוד ילודה ,קיצבת נכות ועוד.

אבל אני בהכלט לא חושבת שהמדינה צריכה לתת הכל. היא צריכה לתת חלק.
אחרת אנחנו נהיה בדיוק כמו באמריקה אומנם מדינה מצליחה מבחינה כלכלית אבל אנשים יכולים למות שם ואף אחד לא ישים לב וכל זה בגלל שאין להם כסף.

אנו יהודים.

בקיצור שיטת המעשרות היא הכי טובה . (מעשר עני, מעשר לוי וכו') 
חוק העונשין, תשל"ז-1977
סימן ב': בגידה
פגיעה בריבונות המדינה או בשלמותה   97.
[ד/7]   (א)   מי שעשה, בכוונה לפגוע בריבונותה של המדינה, מעשה שיש בו כדי לפגוע בריבונותה, דינו – מיתה או מאסר עולם.       (ב)   מי שעשה, בכוונה ששטח כלשהו יצא מריבונותה של המדינה או ייכנס לריבונותה של מדינת חוץ, מעשה שיש בו

בייקר

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #12 ב- : אפריל 05, 2007, 22:59:36 »
אורלי צודקת:סולידריות חברתית נדרשת,יהודי לא מגרש יהודי אבל יהודי לא עושק יהודי,יהודי לא מרמה יהודי,יהודי לא מלין שכר של יהודי.
לקט,שכחה,פאה,מעשר,תרומות,צדקה אלו עקרונות יהודיים.

Aaron

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #13 ב- : אפריל 06, 2007, 00:25:08 »
בשביל זה יש עמותות כמו לדוגמא "האגודה למען החייל" וכל מיני עמותות אחרות שעוזרות לנזקקים. אנשים יתרמו כסף לעמותות וכך יהיה אפשר לעשות צדקה.
לדעתי אנשים שהם עניים כי הם לא למדו בבי"ס זאת בעיה שלהם והם לא צריכים לקבל גרוש מהמדינה. חיילים נזקקים זה משהו אחר לגמרי וגם פנסיונרים.
אני כן חושב שצריך לעזור לאנשים שהם עניים מסיבות שלא באשמתם. ולדעתי צריך גם לעודד אנשים לעבוד ולא לשבת בבית ולקבל כסף מהמדינה (חוץ מפנסיונרים).
הכלכלה בארה"ב היא אידיאלית לדעתי. והעניים מסתדרים שם למרות השיטה הכלכלית. עמותות ואגודות תמיד יכולות לעזור.

מנותק פאקו411

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #14 ב- : אפריל 06, 2007, 02:02:44 »

אני לא רוצה להגיב בנושא שיהיה לי יותר ידע אני יגיב

מנותק ליאו

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #15 ב- : אפריל 06, 2007, 11:23:38 »
כלכלה סוציאליסטית סינטתית.
אבל במודל קצת שונה ממה שאנשים מכירים , אם אתה מובטל אפשר יהיה להטיל עליך עבודות שירות שונות לדוגמה.

אני יודע שאנחנו מתיימרים להיות לכאורה "ימניים" אבל למודל הקפיטליסטי הטהור יש כל כך הרבה בעיות (שאנחנו אוכלים אותן בחזרה) שזה אידיוטיזם גמור להמשיך בו
The Jewish Defense League (JDL) is a terrorist Jewish organization whose purported goal is to protect Jewish people and property from anti-Semitism.

--Wikipedia.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #16 ב- : אפריל 06, 2007, 13:01:25 »
קפיטליזם ורק קפיטליזם, העולם מתקדם, הסוציאליזם מת, תצאו מהסרט.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

בייקר

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #17 ב- : אפריל 06, 2007, 15:11:56 »
האגודה למען החייל עוזרת רבות למנהליה.הם לוקחים את הכסף למשכורות מנופחות ומעט מאד מגיע לחיילים.זהו שירות טלמרקטינג ומי שלא מגייס תרומות מועף למרות שמתנדבים שם אנשים.
אני שוב שואל חייל אמור לההרג בלבנון ולמשפחתו אין כסף לקנות אוכל,נאמר עולים חדשים.
מה תשיב לחייל?שוק חופשי?
אז הוא יערוק ויפרנס את משפחתו בעבודה.

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #18 ב- : אפריל 06, 2007, 15:19:35 »
כמה שכונות עוני יש באמריקה? כמה הומלסים? כול זה מוביל לדבר אחד...ל- GANG

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #19 ב- : אפריל 06, 2007, 15:35:25 »
למה הסוציאליזם של שבדיה יותר טוב?
וממתי ישראל קפיטליסטית?
זה שכמעט והצליחו לעקר את התוכנית של ביבי (הגאונית, ושימותו הקנאים), זה לא אומר שזה היה תוכנית גרועה.
הבירוקרטיה פה חונקת כל אופציה אפשרית להתפתחות כלכלית, ההתנהלות פה זוועתית וזה עוד בלשון המעטה.
שחיתות לא חייבת להתחבר לקפיטליזם בהכרח ולכן הדוגמא של האגודה למען החייל איננה במקום, מה גם שבמספיק מקומות שבה יש סוציאליזם, השחיתות חוגגת.
לא אמרתי שהדוגמה האמריקאית היא מושלמת, אבל לא בכדי היא הגיעה למה שהגיעה.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

בייקר

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #20 ב- : אפריל 06, 2007, 15:42:44 »
חיים ענה לי שאמריקני חי טוב יותר משבדיה.
לשבדיה אין בעיות בטחוניות כמונו ותקציב בטחון מנופח כזה.
מה דעתך על הכלכלה ההולנדית שהיא סוציאליסטית ורמת החיים שם גבוהה?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #21 ב- : אפריל 06, 2007, 16:01:12 »
הולנד תהיה איסלמלנד בעוד כמה שנים, מדינה מנוונת שמוכרת סמים וזימה בראש חוצות, וגם לה אין מלחמות על הראש, לפחות לא כרגע.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אֵיתָן

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • כל המרחם על ערבים,סופו להתאכזר על יהודים.
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #22 ב- : אפריל 06, 2007, 16:08:11 »
הולנד תהיה איסלמלנד בעוד כמה שנים, מדינה מנוונת שמוכרת סמים וזימה בראש חוצות, וגם לה אין מלחמות על הראש, לפחות לא כרגע.

ראיתי  תוכנית דקומנטרית על הולנד
1 מתוך 6 בהולנד הוא מוסלמי
הבנות שם מתאסלמות הולכות עם ערבים

"מי שרוצה להיות יהודי, אי אפשר כי אם על ידי ארץ ישראל"

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #23 ב- : אפריל 06, 2007, 16:09:16 »
איתן, זה המציאות, שום דוגמא אירופית היא לא מן העניין, שבין כה וכה, גורלה נחתם.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

בייקר

• אורח
באיזה כלכלה אתם תומכים?
« להגיב #24 ב- : אפריל 06, 2007, 16:21:26 »
אני דיברתי על כלכלה שנוטה להמעטת התערבות ממשלה אבל עדיין מקיימת סולידריות חברתית בהולנד.אני לא התייחסתי בדברי ללגליזציה של סמים קלים,למיסוד הזנות.
לגבי הגירה מוסלמית חיים אמר שמצידו שהמוסלמים יהיו באירופה אבל לא בישראל ברור שהוא מעדיף מוסלמים באפריקה.
אגב מוסלמים בארצות ערב במליונים יגרמו למלחמה עם ישראל,כוונתי נניח הגירה מוסלמית לארצות ערב.
כלומר מוסלמים היא בעיה וצרה בכל מקום:בארצות ערב,באפריקה,באירופה ובארה"ב אבל עדיף שלא יהיו בישראל,עדיף שיקיימו יחסי מין עם הולנדיות נוצריות ולא עם יהודיות בישראל.
האלטרנטיבה היא השמדה המונית של מוסלמים וערבים בנשק גרעיני.