יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הדיון אם שכר ועונש ועולם הבא מוזכרים בתנ"ך.

<< < (2/3) > >>

Rafoe:

--- ציטוט של: נדב89 על דצמבר 08, 2013, 15:59:22 ---בכל מקרה אני הולך על פי התורה שבעל פה ולא מנסה לעשות לעצמי חיים יותר קלים
אבל אני מכיר כמה יהודים שמאמינים רק בתורת משה
אם רבנים צדיקים גדולי דור יהיה זכרם ברוך ינוחו משכבם בשלום היו הולכים על פי ההלכה אז מי אני בכלל שלא אלך?

--- סוף ציטוט ---
תורת ישראל מורכבת מהתורה שבכתב שכל יהודי מכיר (חמשת חומשי תורה), ואילו התורה שבעל פה (התלמוד והמשנה) היא המבארת את מצוות התורה שבכתב ועוזרת לנו להבין איך לקיים את המצוות.

החלוקה מאד פשוטה.
התורה שבכתב אומרת לנו מה לעשות והתורה שבעל פה מסבירה לנו איך לעשות.

הנה דיון עם קראי שנכנס לפורום שלנו וניסה "לחנך" אותנו אך ברח כמו רבים לפניו:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,35039.0.html

נדב89:
התורה שבעל פה היא ההלכה לא?

Rafoe:

--- ציטוט של: נדב89 על דצמבר 08, 2013, 17:35:44 ---התורה שבעל פה היא ההלכה לא?

--- סוף ציטוט ---
התורה שבעל פה היא המשלימה את התורה שבכתב.
יחדיו הם ההלכה היהודית, הזהות היהודית, והלאום היהודי.

אי אפשר לקיים את התורה ללא אחת מהן.

כי כפי שכבר ראית (אם עיינת בקישור) - הקראי מודה שהם עושים ברית מילה והוא יודע איפה נמצאת העורלה אבל הוא אפילו לא יודע שלולא התורה שבעל פה הוא לא היה יודע איך ומה לחתוך.

נדב89:
יצא לי לדבר עם מוסלמי בצ'אט נהיה כבר מפחיד הם מתחילים לעשות פעולות מסיון בצ'אטים שונים לילדים קטנים שלא מבינים כלום
הוא אומר לי שרשום בקוראן שמוחמד אמר לא לעשות מלחמה עם היהודים והנוצרים זה נכון?ושהוא אהב את היהודים
ביקשתי ממנו הוכחה שרשום בקוראן והוא לא הצליח להביא לי
אבל הוא אמר שאני יחפש ואני ימצא חחח

סליחה שפרסמתי את זה פה באשכול לא קשור

Rafoe:

--- ציטוט של: נדב89 על דצמבר 08, 2013, 23:11:54 ---יצא לי לדבר עם מוסלמי בצ'אט נהיה כבר מפחיד הם מתחילים לעשות פעולות מסיון בצ'אטים שונים לילדים קטנים שלא מבינים כלום
הוא אומר לי שרשום בקוראן שמוחמד אמר לא לעשות מלחמה עם היהודים והנוצרים זה נכון?ושהוא אהב את היהודים
ביקשתי ממנו הוכחה שרשום בקוראן והוא לא הצליח להביא לי
אבל הוא אמר שאני יחפש ואני ימצא חחח

סליחה שפרסמתי את זה פה באשכול לא קשור

--- סוף ציטוט ---
לא קשור אבל נענה בכל זאת.

מחמד יש"ו הושפע מאד מהתנ"ך של היהודים איתם הוא בא במגע בחצי האי ערב.

כל כך הושפע עד שבשלב מסויים הוא כבר חשב שהוא יכול לשכנע את היהודים שהקב"ה התגלה אליו ושהוא נביא.

כל עוד הוא חשב שיש סיכוי לכך שהיהודים יקבלו אותו כנביא הוא הכניס לקוראן פסוקים המתארים את היהודים כ"עם הנבחר" וכ"עם הספר".
בנוסף נכתב שארץ ישראל היא ארצו של עם ישראל ושמוסא (משה) הוא המנהיג.

בשלב מסויים (ליתר דיוק - 622 לספירה הנוצרית) מחמד הבין שגם היהודים וגם הערבים הפגאניים רוצים להרגו הוא ברח ממכה למדינה (מה שמכונה ה"היג'רה").

כל הפסוקים שהוכנסו לקראן לאחר ה"היג'רה" (ההגירה) הם פסוקים הקוראים להלחם ב"בני הקופים והחזירים" (היהודים) על כך שסילפו את התורה שקיבלו ממשה (המסלמים טוענים שהתורה שכרגע בידינו היא מסולפת ושמחמד הושמט ממנה בכוונת תחילה).

אדם הגיוני שישמע זאת יגיד מיד "איך ייתכן שבספר קדוש ישנם סתירות רבות כל כך?".

ובכן - בקראן, סורה 2 פסוק 106 נכתב כך: "כל פסוק שאותו אנחנו מבטלים או משכיחים, נביא אחר טוב ממנו, או שכמותו. האם לא ידעת שאלוהים הוא כל יכול?“

לדבר כזה קוראים באסלאם "אל נאסח אל מנסוח" (הבטל והמבוטל).

מקווה שעזרתי  :old_smiley:

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה