עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

רבי עקיבא והמרד הכושל נגד הרומאים

<< < (4/5) > >>

ליעד:

--- ציטוט של: בייקר על אפריל 02, 2007, 13:03:59 ---על עבודה זרה נאמר שזה יהרג ובל יעבור.כל הדרישות לשים צלם בהיכל הם עבודה זרה.

--- סוף ציטוט ---
הרב צבי יהודה הכהן קוק אמר שמצוות ישוב הארץ הי בגדר "יהרג ובל יעבור"

דוקא_כך:

--- ציטוט של: Dexter על אפריל 03, 2007, 14:39:06 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 12:54:27 ---רבבות אנשים זה לא גדול בתורה כמו רבי עקיבא!  הוא לא טעה לגבי זה שבר-כוכבא היה המשיח הפוטנציאלי--הוא טעה לגבי זה שבר כוזיבא יממש את הפוטנציאל...

--- סוף ציטוט ---
בר כוכבא זה הכינוי הנוצרי שנתנו לשמעון בר כוזיבה כדי להראות שהוא נחשב למשיח בעיני העם היהודי .
אתה מוזמן לבדוק על משיח השקר שבתאי ותראה כמה שהוא שהשפיע .

--- סוף ציטוט ---
ממה שאני יודע, "בר-כוכבא" הוא הכינוי שרבי עקיבא נתן לבר-כוזיבא, כיוון שהאמין שהוא המשיח, "דרך כוכב מיעקב".

אֹהד:

--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 21:36:28 ---
--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 12:54:27 ---רבבות אנשים זה לא גדול בתורה כמו רבי עקיבא!  הוא לא טעה לגבי זה שבר-כוכבא היה המשיח הפוטנציאלי--הוא טעה לגבי זה שבר כוזיבא יממש את הפוטנציאל...

--- סוף ציטוט ---
בר כוכבא זה הכינוי הנוצרי שנתנו לשמעון בר כוזיבה כדי להראות שהוא נחשב למשיח בעיני העם היהודי .

--- סוף ציטוט ---
ממה שאני יודע, "בר-כוכבא" הוא הכינוי שרבי עקיבא נתן לבר-כוזיבא, כיוון שהאמין שהוא המשיח, "דרך כוכב מיעקב".

--- סוף ציטוט ---
וממה שאני יודע (וקראתי בספר "תולגות עם ישראל כרך א'" שמעון בר כוזיבא הוא שמו האמיתי ובמשך דורות יהודים כינו אותה בר כוזבה כמי שהכזיב את עם ישראל, ובר כוכבא (בן הכוכב) ניתן ע"י נוצרים במשך השנים כסמל לזה שהיהודים חשבו שהוא המשיח של עם ישראל, אב המרד הזה היה מאוד מאורגן ועקוב מדם לפי המסקנות ש:
1] המלחמה נמשכה 3 וחצי שנים
1]הוטלה שמירה של ליגיון שלם (5000 איש) רק בירושליים עצמה בנוסף ללגיונות הרבים שהיו פזורים בסוריה וג'ודיאה (יהודה) לאחר ה"מרד הגדול" (שלא היה מאורגן במיוחד) .

ליעד:

--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 21:36:28 ---

--- סוף ציטוט ---

--- סוף ציטוט ---

--- סוף ציטוט ---
גם אני למדתי ככה שרבי עקיבא נתן לבר כוזיבא את הכינוי בר כוכבא

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 03:59:06 ---מצטרף לכל שאר התגובות הנלהבות:  נץ, תשובתך מצוינת!  החכמנו, תודה.  מקווה שצפורה גם תקרא את תשובתך.

יש לי רק בעיה קטנה אחת:  בתשובה שלך כיסית כל פן חילוני (היסטורי, טכנולוגי, פוליטי, מדיני, כלכלי, דמוגרפי), אבל לא נגעת באף עניין יהודי.  אני מסכים אתך 110%, אבל עדיין מסקרן אותי איך גדול בתורה ובאמונה כמו רבי עקיבא טעה לגבי בר כוכבא?  (אני לא שואל אם הוא טעה בקשר למרד--כנראה שהמרד היה נחוץ כדי למנוע התבוללות, ללא קשר לתוצאות המרד.)

כמו כן, שאלה שלא כל כך קשורה:  מדוע אין אנו אומרים הי"ד לאחר שמו של רבי עקיבא?  האם לאחר פרק זמן מסוים כבר לא צריך להוסיף הי"ד בסוף שמו של יהודי טוב שנרצח?

--- סוף ציטוט ---
סדר בדברים:
א.) בתשובה לדוקא_כך, אני משער שכמו שיש מחלוקות אחרות בהלכה, כגון מחלוקות הלל ושמאי, זה שהלל הלכה כמותו אינו אומר בהכרח ששמאי הוא זה שטועה, מבין את כוונתי? היה מחלוקת, רבי עקיבא אמר שהוא בעל פוטנציאל להיות משיח ולא משיח ממש (כמו ששגו ובגדול כמה רבנים ספציפיים לגבי שבתאי צבי), הוא אכן אמר עליו "דרך כוכב מיעקב" וכינה אותו שמעון בר כוכבא (גמרא מפורשת ובשום פנים ואופן זה לא המצאה נוצרית), ומאידך רוב התנאים בתקופתו חלקו עליו, למרות שהיו כמה שאכן הלכו איתו (עיין ערך אלעזר המודעי ועשרות אלפי תלמידי ר' עקיבא, לא בכדי אנו נוהגים מנהגי אבלות בזמן  ספירת העומר),
קחו דוגמא ממקרה תנורו של עכנאי.

ב.) הקב"ה קבר את האימפריה הרומית, אין היום אדם בעולם שיכריז על עצמו שהוא שייך לרומא, או אזרח רומאי, אלא אם כן הוא מתגורר בעיר רומא ששיכת למדינת איטליה, שאין בינה ובין רומא העתיקה שום קשר, כמעט.
רומא השומדה, נבזזה כמה וכמה פעמים, היא שייכת להסטוריה, ה' נקם את נקמתו, לכן הטייטל: הי"ד איננו רלוונטי.

ג.) לגיון רומאי שלם מנה כ-10000 חייל ולא 5000.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה