עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

רבי עקיבא והמרד הכושל נגד הרומאים

<< < (3/5) > >>

נץ וגאה בזה:
תודה דקסטר, אם כי עוד רחוקה הדרך להגיע לשם.

דוקא_כך:
מצטרף לכל שאר התגובות הנלהבות:  נץ, תשובתך מצוינת!  החכמנו, תודה.  מקווה שצפורה גם תקרא את תשובתך.

יש לי רק בעיה קטנה אחת:  בתשובה שלך כיסית כל פן חילוני (היסטורי, טכנולוגי, פוליטי, מדיני, כלכלי, דמוגרפי), אבל לא נגעת באף עניין יהודי.  אני מסכים אתך 110%, אבל עדיין מסקרן אותי איך גדול בתורה ובאמונה כמו רבי עקיבא טעה לגבי בר כוכבא?  (אני לא שואל אם הוא טעה בקשר למרד--כנראה שהמרד היה נחוץ כדי למנוע התבוללות, ללא קשר לתוצאות המרד.)

כמו כן, שאלה שלא כל כך קשורה:  מדוע אין אנו אומרים הי"ד לאחר שמו של רבי עקיבא?  האם לאחר פרק זמן מסוים כבר לא צריך להוסיף הי"ד בסוף שמו של יהודי טוב שנרצח?

אֹהד:

--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 03:59:06 ---מצטרף לכל שאר התגובות הנלהבות:  נץ, תשובתך מצוינת!  החכמנו, תודה.  מקווה שצפורה גם תקרא את תשובתך.

יש לי רק בעיה קטנה אחת:  בתשובה שלך כיסית כל פן חילוני (היסטורי, טכנולוגי, פוליטי, מדיני, כלכלי, דמוגרפי), אבל לא נגעת באף עניין יהודי.  אני מסכים אתך 110%, אבל עדיין מסקרן אותי איך גדול בתורה ובאמונה כמו רבי עקיבא טעה לגבי בר כוכבא?  (אני לא שואל אם הוא טעה בקשר למרד--כנראה שהמרד היה נחוץ כדי למנוע התבוללות, ללא קשר לתוצאות המרד.)

כמו כן, שאלה שלא כל כך קשורה:  מדוע אין אנו אומרים הי"ד לאחר שמו של רבי עקיבא?  האם לאחר פרק זמן מסוים כבר לא צריך להוסיף הי"ד בסוף שמו של יהודי טוב שנרצח?

--- סוף ציטוט ---
בגלל שהאנשים שרצחו אותו מתים גם כך .
ושנית, כל אחד טועה, גם רבבות יהודים טעו בקשר למשיח השקר שבתאי צבי.

דוקא_כך:
רבבות אנשים זה לא גדול בתורה כמו רבי עקיבא!  הוא לא טעה לגבי זה שבר-כוכבא היה המשיח הפוטנציאלי--הוא טעה לגבי זה שבר כוזיבא יממש את הפוטנציאל...

אֹהד:

--- ציטוט של: דוקא_כך על אפריל 03, 2007, 12:54:27 ---רבבות אנשים זה לא גדול בתורה כמו רבי עקיבא!  הוא לא טעה לגבי זה שבר-כוכבא היה המשיח הפוטנציאלי--הוא טעה לגבי זה שבר כוזיבא יממש את הפוטנציאל...

--- סוף ציטוט ---
בר כוכבא זה הכינוי הנוצרי שנתנו לשמעון בר כוזיבה כדי להראות שהוא נחשב למשיח בעיני העם היהודי .
אתה מוזמן לבדוק על משיח השקר שבתאי ותראה כמה שהוא שהשפיע .

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה