בס''ד
קודם כל, רוב הקיבוצניקים כן שמאלנים. כל המושג של קיבוץ הוא קומוניסטי.
אבל אפילו אם הם היו ימניים, הייתי מתנגד למסירת מיליארדי שקלים כל שנה ממשלמי המיסים לקיבוצים ולמושבים כדי להציל אותם מפשיטת רגל. זה לא הוגן שמשלמי המיסים צריכים לשלם כדי שכמה קיבוצניקים יהיו עשירים.
אולי אתה צודק שרוב הקיבוצניקים שמאלנים. כי הם ציונים שרואים את טובת המדינה קודם כל.
גם אני שמאלני, מעניין כמה זמן יעבור עד שתחסמו אותי...
להגדרה של ימין/שמאל בארץ כיום אין שום קשר לעמדה כלכלית. טבנקין שהיה מרקסיסט תמך בארץ ישראל השלמה, ונאו-ליברלים וקפיטליסטים קיצוניים בישראל של היום תומכים בשתי מדינות.
אין לזה שום קשר...
בעניין ה"קומוניסטי". הקיבוץ היום הוא חברה קפיטליסטית לחלוטין...עם כמה שזה עצוב. הוא חי על משמעויות של רווח. מנהיג משכורת שונה לכל חבר...את הקיבוצים השיתופיים שבאמת נשארו קיבוצים אפשר לספור על שתי ידיים, ואולי אף על יד אחת.
ממש "הכה בקיבוצים והצל את ישראל"... ההסתה הזאת מזכירה לי הסתה אנטישמית במזרח אירופה של המאה שעברה...אין בה שמץ של אמת.
למה הדבר דומה? להסתה של בגין נגד הקיבוצים במשפטים כמו "המיליונרים עם הבריכות" יש לי משפחה שחיה בקיבוצים אז, בגין הסית נגדם ואמר שהם מיליונרים רק בגלל שהיו להם בריכות...בזמן שאפילו רכוש פרטי לא היה בקיבוצים! הם לא היו הבעלים של אפילו זוג מכנסיים. היום המשפחה שלי לא חיה בקיבוץ, אך אז "עשירים" או "מיליונרים" היה הדבר האחרון שהם היו. יהודים פשוטים מדרום אמריקה שאפילו לעלות לארץ ולקנות דירה לא יכלו...והמצב אז עם מחירי הדיור היה הרבה יותר טוב מהיום.
"הם מוצצים לנו את הדם וגונבים לנו את הכסף" זו הסתה לשמה, שאין בה טיפת הגיון. כל מדינה מממנת ומסבסדת את המגזר החקלאי שלה ברמה זו או אחרת..למדינת ישראל האינטרס הוא שהקיבוצים והמושבים ישארו קיימים לעוד הרבה זמן, מהרבה סיבות. זה גם טוב לנו האזרחים, בעיקר אלו שגרים במרכז הצפוף והבנוי(לא אני, אני גר בפריפריה וטוב לי פה) ששדות הקיבוצים והמושבים שומרים להם על הריאות הירוקות האחרונות שעוד נותרו.