בתקופת גלות ספרד ופורטוגל יותר יהודים המירו את דתם מאשר נרצחו. יכול להיות שיותר יהודים המירו את דתם מאשר כאלה שבחרו לעזוב.
לגבי מה שאתה אומר על השואה ייתכן אבל אני חושב שגם ההתבוללות ושמד מרצון גבו מליוני אבדות.
בגרמניה מן המאה ה19 ועד השואה יותר יהודונים המירו את דתם או שזנחו את הזהות שלהם והתבוללו עם גויים מאשר יהודים שנשארו יהודים. אבל בשואה לא נרצחו הרבה יהודים גרמנים יחסית, מכיוון שהרבה מהם נמלטו משם לפני השואה.
בתקופת גירוש ספרד ופורטוגל, רובם המוחלט של היהודים גורשו ורק מיעוט קטן המיר את דתו למראית עין. והרי הם ידועים בהיסטוריה בכינוי "האנוסים". הם לא התבוללו. הם המשיכו להתחתן בתוך עצמם ולשמור בסתר על הדת.
במשך הדורות חלק גדול מצאצאי האנוסים ברחו למדינות אחרות. הרי שאחוז המתבוללים האמיתי שנשאר שם ואיבד את יהדותו והתחתן עם גויים, הוא אחוז קטן ביותר.
נדמה לי שקראתי פעם באיזה מקום, שכמעט שליש ממגורשי ספרד מתו בדרך בגלל רעב, מחלות וטביעת אניות רעועות מלאות במגורשים ששולחו לחופי צפון אפריקה או לאיטליה.
בגרמניה תנועת הרפורמה הייתה חזקה ביותר. לכן בגרמניה ובאוסטריה ההתבוללות הייתה החזקה ביותר. העובדה שלא נהרגו כל כך הרבה יהודים גרמנים במהלך השואה לא נובעת מן העובדה שהנאצים הניחו להם בגלל שהתבוללו. שהרי ידוע כעובדה היסטורית שהנאצים שלחו למחנות גם מי שסבא שלו היה יהודי והוא עצמו לא היה יהודי לפי ההלכה. בפשטות, הקהילות הגדולות של היהדות היו במזרח אירופה ושם נמנה מספר הקורבנות הגדול ביותר. אתה יכול לקבוע בוודאות שמספר ההרוגים בשואה היה גדול ממספר המתבוללים במאתיים השנים שקדמו לה.
שכחת את מרד יהודי התפוצות כנגד רומא זה קטל כמעט מיליון וחצי יהודים ז"ל
ציינתי כבדרך אגב עוד אירועים כמו מסעי הצלב וכו'. אם אצטרך לציין את כל האירועים רבי הנפגעים שאירעו לעם ישראל, הרשימה תהיה ארוכה מאוד.
דפי ההיסטוריה של עם ישראל ספוגים בדם רב. ניתן בקלות לומר שמספר הנטבחים גבוה פי כמה ממספר המתבוללים.