אפשר לגרש גם ללא פיצוי כספי בעזרת הפעלת צבא וכוח ובעיקר בעזרת חוכמה.
הפיצוי הוא לאפשר להם להקים מדינה משלהם (ריבונית) בשטחים חיצוניים לשטחי א"י (בירדן), דבר שצריך להתבצע ע"י כלל העולם, האו"ם ולא רק בסיוע של ישראל, אך ישראל היא היוזמת.
אין לי שום בעיה עם הרב כהנה זצ"ל, להיפך, אני מעריך רבנים (להבדיל מהרבה אחרים שאין להם שום התייחסות לזה ולמהות של רב), כל רב מבחינתי הוא אדם מאד מלומד ואני מתייחס אליו בכבוד, אבל עם כל הרצון הטוב, זה לא ילך בדרך שלכם.
בנוסף, יש גם דברים אחרים שבהם אני חולק עליכם בנושאים כלליים כמו לדוגמא:
* קריאה לסרב פקודה צבאית - מעשה קיצוני. בסופו של דבר הצבא הזה, הוא יהיה הצבא שיצטרך לגרש את הערבים- כך שכל נסיון להפר משמעת צבאית לא ישחק לטובתינו בסופו של דבר.
* גרימה למלחמת אחים, אסור בשום מצב להלחם יהודי ביהודי (יותר בהקשר של ההתנתקות) - דבר אסור בשום מצב ואופן! - מותר היה להתנגד להתנתקות, אבל לצאת להלחם ביהודים זו עבירה חמורה שמפירה את מצוות אחדות עמ"י (אך אציין שאני לא מתנגד להתנחלויות ולמתנחלים שעושים מבחינתי עבודת קודש).
* בכלליות, הרבה פעמים כשאני צופה בפליקס במאמריו של חיים בן פסח, ניתן בהחלט להרגיש שיש לא מעט עובדות קיימות שצריך להתחשב בהן והוא פשוט מתעלם מהן.
כך שכפי שהסברתי, השוני הוא לא באידאולוגיה אלא במעשים ובתכנון המעשים.
אני נוטה למעשים שקולים ולעשיית כל דבר בזמנו ובאופן אסטרטגי חכם, מבחינתי זה נקרא ימני מתון!