חשבתי שרוב היהודים בארץ מזרחים. משהו כמו 70 אחוז...
ולדעתי יש כמה תשובות לעניין.
א. תרבות וסביבת מחיה. צורת המחיה והתרבות שבה חיים אותם אשכנזים, מחנכת לליברליזם, אתאיזם, והומאניזם, אפילו אם זה עולה לך בחיי ילדיך. בעולם הגדול של היום, אם אתה רוצה להיות "אדם יפה", אתה צריך להסכים עם הדעות האלה, לפחות כלפי חוץ. אלה שממש ממש רוצים להיות "אדם יפה", מפנימים את זה בצורה קיצונית.
אם אתה רוצה לקדם פתיחות לעומואים ולאורקים שטובחים בך, אתה לא יכול לעשות את זה יחד עם יהדות. ואתה לא יכול לחיות בשלום עם אנשים שכואב להם כשהילדים שלהם מתים.
אתה לא יכול לשים פתיחות לעומואים, עם דת שמגדירה אותם כתועבה, כחייבי סקילה וכו'. אתה לא יכול לנשק מחבלים, כשהדת אומרת שאתה פושע ובוגד כשאתה עושה את זה. ואתה לא יכול לחלל שבת בשקט, כשאתה יודע שאתה בעצמך חייב סקילה.
אז מה עושים? נלחמים חזרה! במי? בדת שמפריעה לך להיות אדם יפה. בהורים השכולים שמפריעים לך להיות אדם יפה. בעם שמפריע לך להיות אדם יפה, עם שרוצה להלחם באויביו כדי שסוף סוף יוכל לישון בשקט בלילה...
ב. תרבות וסביבת מחיה. סביבת מחיה שמקדמת יותר את פיתוח התחומים המדעיים, את המוח יותר מן השרירים... במצב כזה, אנשים מוכנים לעשות הכל כדי לא להלחם בפועל. אתה רוצה משהו? קח! רק אל תכריח אותי להלחם!. רוצה עוד? קח! רוצה את הילדים שלי? את בני עמי? את הבית שלי? קח!!!