בס"ד
אביר הקרנפים, שמחתי לשמוע שלא עשית את השטות הזאת באמת. לא האמנתי ישר, שאלתי אותך כמה פעמים בפורום אם באמת עשית את זה ולא הגבת אז חשבתי שאולי יש באמת בדבר, מכיוון שטעיתי אין לי אלא לבקש ממך מחילה גדולה על שחשדתי בך. אני מקווה שתמחול לי.
Rafoe - מה השאלה בכלל? ברור שאני נגד גיור שהוא נגד ההלכה. הבעיה היא שיש כמה מסורות גיור בעם ישראל. למשל המסורת הספרדית הרבה יותר מקלה מהאשכנזית. אני מקבל כל גיור של רב אורתודוכסי ולא מתחיל להגיד שהגיור הוא לא לפי ההלכה, כל עוד אני לא מבין מספיק וברור שאני לא מבין כמו אותו רב, מה גם שיש רבנים רבים שמגבים אותו. אביר הקרנפים התנגד לגיור של הרב גורן זצ"ל, מצטער אני לא יכול להתנגד לגיור של תלמיד חכם ועצום כמותו.
ועכשיו לחיים. אני יודע שיש בפורום דעות שונות ויש פה גם שמאלנים. הבעיה שלי היתה שחשבתי לפחות (לשמחתי מסתבר שטעיתי וכבר ביקשתי מחילה מאותו חבר ואני מקווה שיסלח לי.) שי פה חבר שעושה דברים נוראיים ועדיין רוב חברי הפורום מקבלים אותו והוא נחשב לגיטימי בעיניהם. השמאלנים שנמצאים פה, נמצאים תחת מתקפה תמידית ( כמובן שבצדק ) , ואילו הוא נחשב לגיטימי. (כל זה לא כל כך משנה כי התבררה לי טעותי).
נמשיך.
אני דווקא כן השתמשתי פעם בתכנית שלכם ואפילו ענית לי תשובה שהניחה את דעתי. אני גרתי בגוש קטיף ואתה ענית לי מה היינו יכולים לעשות כדי למנוע את הגירוש.
בכל מקרה אני מכיר את דעותיכם הרשמיות, אני מסכים לחלוטין לרעיון של עידוד הגירה עוד מלפני שנים כשקראתי את ספרו של הרב כהנא הי"ד "והיו לשיכים בעיניכם". אמנם יש כמה דברים שאני לא מסכים איתכם אבל הבעיה העיקרית שלי היא, ובגללה אני חושב שלא תתקבלו בציבור - הגישה. הדרך בה נאמרים דברים היא קיצונית לדעתי, זה שלא מקבלים שום דעה אחרת. לא אומרים שלא מסכימים איתה אלא ישר יוצאים בקיצוניות כלפי מי שתומך בגישה זו.
בכל מקרה, הלוואי ואתה צודק ובאמת רוב העם בעד עידוד הגירה. מהאנשים שלי יצא לדבר איתם בחיים, היו מעטים שהסכימו לכך.
לגבי האיום הגרעיני, אני מסכים איתך לחלוטין ולא אני אמרתי שאני חושב שצריך קודם לסדר עניינים בתוך ישראל, מישהו אחר אמר את זה. אני בהחלט בעד לסכל את התוכנית הגרעינית של איראן בכל דרך אפשרית. לא ידעתי שבן ארי מתנגד לתקיפה באיראן, זה מפתיע אותי. אשמח אם תוכל לשלוח קישור שהוא אומר שהוא מתנגד לתוכנית או קישור לכתבה בה הוא מצוטט שהוא אומר את זה.
נכון שבחיים אי-אפשר שתהיה מפלגה שכל דעותיה מקובלות על כולם. אני עדיין חושב שבדרך שאתה מציג את עמדותיך יש לך בעיה. אני חושב שאתה מציג דברים בצורה יותר מדי "שחור לבן" הכל "טובים" ורעים".
לדוגמה, יש פה מישהו, אולי שמאלני, לא קראתי מספיק את מה שהוא כתב כדי להבין את עמדתו. בכל מקרה הוא קרא לעצמו "מוות לגזענים". יכול להיות שהוא מכליל בגזענים גם יהודים שלעתך ואולי אף לדעתי הם טובים, צדיקים ונאמנים. עדיין אני חושב שזה לא נכון לשנות לו את הכינוי ל "מוות ליהודים הטובים והנאמנים". אני חושב שפה אתה מראה שאתה כאילו יודע הכל וכל השאר טועים. ועל כן אתה יכול ישר להחליט מי שונא את מי.
שוב פעם, לא אמרתי שאתה נגד שחורים ולא אמרתי שהתנועה שלך נגד שחורים. אמרתי שיש פה חבר שאומר שכל השחורים צריכים להיות עבדים, ועדיין הוא נחשב לגיטימי בעיני חברי הפורים שלפחות משקפים פחות או יותר את דעותיה של התנועה. מה זה אומר על התנועה בישראל?? שמישהו אומר שכושים צריכים להיות עבדים ועדיין הוא נחשב לגיטימי ולא יוצאים נגדו כלל, מה זה אומר?
ביחס לבעלי חיים כבר עניתי הפריע שמישהו עושה דברים נוראיים לבעלי חיים וזה לגיטימי בעיני חברי הפורום. התברר לי שטעיתי, ביקשתי סליחה ומחילה ואני מאוד מקווה שהוא יסלח לי.
אביר הקרנפים, אני מעריך שאתה קורא את התגובה שלי, על כן אני מבקש שוב סליחה ומחילה שטעיתי בך.
אני יודע שאתם לא אומרים שבן-ארי בוגד. אבל אתה אומר שהוא לא כהניסט אמיתי והוא אומר שהוא כן.
בתור אחד שלא מכיר מספיק את הרב כהנא, על אף שקראתי קצת ושמעתי קצת, אני עדיין לא מכיר אותו לפני ולפנים כדי לקטלג כל אחד, האם הוא כהניסט או לא. בכל מקרה, מהמעט שקראתי, הרב כהנא הי"ד הצטייר לי כיהודי הרבה יותר מתון ממך. אולי אני טועה אבל כך אני זוכר שהתרשמתי ממנו ומספריו. אני מסכים שאני צריך לקרוא קצת יותר את ספריו ולשמוע אותו יותר כדי לגבש דעה אמיתית לגביו.
מקווה שעניתי לך על הכל, ושיהיה לך ערב טוב.