יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שלום זה שוב אני

<< < (4/10) > >>

אביר הקרנפים:
אם אתה מסכים איתי, למה שלא תמנע ממנו להתחתן איתה?
הרי אם אתה מסכים איתי, זה אומר שאתה חושב שהוא עושה מעשה בלתי נכון שמזיק לא רק לעצמו אלא לשלמות העולם בכלל ולעם ישראל בפרט. יש לך אחריות כלפי אח שלך, כלפי העם שלך וגם כלפי העולם שבו אתה חי.
לכן יש לנו חובה להשפיע ולשכנע ולמנוע מעשים כאלה.

כנ"ל לגבי חברה שלך. כרגע אתה איתה והעובדה הזו גורמת לך להגדיל את היתרונות שלה ולצמצם יתרונות של אחרים. אתה בא להגיד לי שלא תוכל למצוא יהודיה טובה ממנה ? אני לא חושב. אני בטוח שתוכל למצוא יהודיה טובה ממנה.
אני יכול לגלות לך סוד קטן. מי שזכה לשמור תורה ומצוות, יודע שאין בעולם כולו בנות כבנות ירושלים.
וכשאני אומר בנות ירושלים, אני לא מתכוון לכל יצור ממין נקבה שנולד/גדל/חי בעיר ירושלים רבתי כפי שזה נקרא היום מבחינה מוניציפאלית. אני מתכוון לכל אותן בנות שגדלות, מחונכות והולכות בכל דרכיהן בדרכי ירושלים העתיקות. כדוגמא שהנחילו לנו האמהות, הנביאות ובנות ירושלים כדוגמת קמחית. קמחית הייתה אשה שחיה לפני יותר מאלפיים שנה בארץ ישראל ובזכות צניעות יתירה שהייתה בה, זכתה שכמה וכמה מבניה היו כהנים גדולים.

אם תבדוק ותסתכל, תמצא שהבנות שחונכו ומקפידות ללכת לפי החינוך היהודי האמיתי והישן, הן הבנות הטובות בעולם. לא תמצא טובות מהן.

בקשר ליעקב. אז עוד לא היה "יהודי" ולא היה עם ישראל. יעקב בעצמו לא היה "יהודי" אלא "עברי". והמילה עברי במשמעותה המקורית מתייחסת לעובדה שאברהם אבינו בא מעבר הנהר - נהר פרת. לכשתמשיך ותקרא, תגיע לספר דברים שבו כתוב: בעבר הנהר ישבו אבותיכם מעולם, תרח אבי אברהם ואבי נחור...

ועדיין, אנו רואים שהאבות השתדלו לקחת נשים "מהמשפחה". איפה ששמרו על "טוהר הגזע" של בני שם.
לכן אברהם שולח את אליעזר להביא לבנו אשה "מבנות השבט". ויצחק ורבקה שולחים את יעקב לחרן, לקחת גם אשה "מהשבט".
יעקב נושא את בנותיו של לבן לנשים. לבן נותן לכל אחת מבנותיו שפחה שגדלה איתה ושירתה אותה מילדות. השפחות הן בנותיו של לבן. אבל בשונה מהגבירות, הן לא בנותיו של לבן מאשתו אלא מפילגשו. לכן הן שפחות. עדיין, הן בנות לבן ו"מהשבט".

זו הסיבה שאני תמיד אומר שתנך לא "קוראים" אלא לומדים. אבל בתור התחלה זה טוב שאתה קורא. ואני שומח שאתה קורא ולומד ושואל. 
אנחנו פה תמיד בשבילך. וכל שאלה שיש, שאל! נשתדל לתת לך את כל המידע שאתה צריך.
עלה והצלח!

UM-96:

--- ציטוט של: daneil_ על ספטמבר 27, 2012, 16:05:39 ---אז זאת אומרת שאם אני מסכים איתך ולא מנסה למנוע מאחי להתחתן איתה גם אני אשם?
ומה לגבי חברה שלי אני אוהב אותה והיא אותי והאופי שלה יותר טוב מהרבה יהודיות שאני מכיר למרות זאת אתה אומר לי שאני צריך לבחור יהודיה עם אופי פחות טוב?
אני לא מצליח להבין מה ההבדל ביניהם גם יהודיה וגם גויה הן בני אדם אז רק בגלל שהיא נולדה למשפחה לא נכונה כלשונך?
וחוץ מזה גם יעקב התחתן עם לא יהודיה,כן הגעתי כבר לפרק שבו הוא מתחתן עם זלפה ובלהה שהן לא יהודיות!!!!

--- סוף ציטוט ---
נשמה, לא רק הם לא היו יהודיות, גם רחל ולאה לא היו יהודיות מהסיבה הפשוטה שלא היו אז יהודים...

daneil_:
אוקיי תודה על הסבלנות שלכם.
התחלתי קצת להבין את העניין אם ככה אז ממתי יהודים התחילו להיחשב יהודים?
ולמה אנחנו עליונים על הגויים?
ואם תביא לי תשובה מספקת על השאלה האחרונה איך אני יכול לשכנע את אחי הרי הוא כבר קבע את החתונה שלו לעוד 3חודשים ולא משנה מה אני אעשה זה לא ישכנע אותו לבטל אז אין לי טעם אפילו לנסות כי הוא כמו אבא שלי גם אנטי דת והוא בן 24

מציאותי:
איפה אתם גרים? בן 24 ומתחתן? ואם אתם גרים בארץ...הוא השתמט?

daneil_:
גרנו בארצות הברית אני אחותי ואמא שלי בגלל העבודה שלי חזרנו לארץ והים אנחנו גרים בקיבוץ בצפון ואבא שלי בחיים לא יתן לנו להשתמט הוא נפצע בשלום הגליל שמעתי את הסיפור שלו איזה 70000 פעם ואחי היה בסיירת צנחנים

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה