קבוצה ראשונה של כ-150 מתנחלים הגיעה הבוקר ליישוב חומש בצפון השומרון. גורמי צבא דיווחו כי הצועדים הגיעו למקום בציר מאובטח, והזהירו כי קיימות התרעות חמות לירי מכיוון הכפרים.
חוזרים לחומש: קבוצה ראשונה של צועדים כבר הגיעו ליישוב חומש שבצפון השומרון, לאחר שצעדו לשם משעות הבוקר המוקדמות. גורמי צבא דיווחו כי חלק מבני הנוער צעדו בציר המאובטח על-ידי צה"ל, בעוד חלקם יצאו מפאתי הכפרים באזור.

גורמי צבא בפיקוד המרכז דיווחו הבוקר כי כ-150 בני נוער ומבוגרים כבר הגיעו לחומש, חלקם עם תרמילים ושקי שינה. לאורך הציר שנמשך לאורך שבעה ק"מ משבי-שומרון ועד חומש, צועדים כ-200 מתנחלים בציר המאובטח.
ההערכה של מערכת הביטחון היא כי היום בצהריים יגיעו לפחות כ-5,000 מתנחלים. גורמי צבא הזהירו כי אם המתנחלים לא יישמעו להוראות הצבא, "עלול להתרחש במקום אירוע מצער". עוד עדכנו גורמי הצבא כי קיימות התרעות חמות לפגוע במתנחלים באמצעות ירי מהכפרים.
אחד מפעילי הימין שנכנסו ליישוב ההרוס, סיפר ל-nrg מעריב כי אחרי שעתיים ורבע של הליכה מאומצת הם הגיעו למקום. לדבריו, הדרך מוקפת באנשי כוחות הביטחון, שנתנו לאנשי הימין לעבור בחופשיות. עוד סיפר כי כל השבילים הצדדיים נחסמו למעבר.
מארגני הצעדה, שזכתה לשם "חומש תחילה", צפו אתמול כי אלפי אנשים ישתתפו בעלייה המחודשת ליישוב. אמש התקיימה בפיקוד מרכז הערכת מצב מיוחדת, במהלכה הוצגו התרעות חמות על כוונת מחבלים לפתוח באש לעבר המתנחלים שיעלו הבוקר לחומש.
בעקבות הערכת המצב, הוחלט להקים ציר מאובטח משבי שומרון ועד חומש, שרק דרכו תתאפשר ההגעה. "נאבטח את הציר הזה, נאפשר הגעה ליישוב חומש, אך בשום פנים ואופן לא ניתן למתנחלים להישאר במקום ולמנוע את הכוונות לחדש את ההתנחלות", אמר קצין בפיקוד המרכז.
2,000 חיילים ו-800 שוטרים יאבטחו את המתנחליםבפיקוד המרכז הביעו חשש כבד מכך שמחבלים ינסו לנצל את צעדת המחאה כדי לפגוע באזרחים ישראלים שיחצו את הכפרים הפלשתיניים כדי להגיע לחומש. לכן, הוחלט כי כ-2,000 חיילים וכ-800 שוטרים ייטלו חלק בביצוע המשימה ובאבטחת הצועדים.
כבר הלילה החלו כוחות התגבור, בסדר גודל של שני גדודים, לזרום לאזור כדי להקים את מעגלי האבטחה שאמורים למנוע
את הגעת המתנחלים.
במשך שעות ארוכות אתמול התקיימו מגעים בין מארגני הצעדה לבין כוחות הביטחון. כבר אז דיווחו המארגנים שהגיעו להסכמה סביב הקמת הציר המאובטח, אך אמרו כי "הדיבורים הם רק על הדרך הלוך, כי כוחות הביטחון חושבים שלא נחזיק מעמד שם ונפונה מהר", ציינו. "האתגר שלנו הוא לתגבר את העלייה למקום ואת ההישארות שם".