למי איכפת? יופי הוא דבר משני. אנחנו קיבלנו את הברית ! ! ! לאף עם אחר אין ברית עם מי שאמר והיה העולם. ואני כבר לא מדבר על הנשגבות שלו: זה כמו שאדם יכרות ברית עם גרגירי אבק, ולא רק מבחינת הגודל, אלא גם מכל בחינה אחרת. "כל הגיבורים כאין לפניך, וכל החכמים כבלי דעת, וכל הנבונים כבלי השכל".
ישמעאל קיבל כוח ואכזריות, יפת קיבל יופי, ובני ישראל את הברית. האמת, אני חושב שהמראה היהודי הוא ממוצע - לא יפים ולא מכוערים. אלה שבאו מאירופה, מעט יותר יפים, מה לעשות. אבל החשוב הוא הפנימיות כמובן, ומבפנים, כולנו יהלומים, מלוטשים יותר או פחות.
תראה את הפנימיות של גויים:
אייכמן, לפני שהוצא להורג, זה לא הזיז לו בכלל..
סדאם, לפני ההוצאה להורג בכלל ביקש מנה שווארמה..
מה יש להם בפנים? עכבישים?! אמנם אלו דוגמאות לגרועים שבגוים.
כן, חביב אדם שנברא בצלם. אבל, הנשמות שלנו גבוהות ושונות משלהם. ולעניות דעתי הוא נקרא חביב כי הוא נברא בצלם (=יש לו זכות הבחירה), בתנאי שהוא בחר לקיים 7 מצוות בני נוח. כלומר יש לו זכות הבחירה, והוא בחר להיות אדם טוב, אז בעיניי הוא חביב. אבל זו דעה אישית. ואני חס ושלום לא חולק על התנא. שאני לעומתו, חגב. (אגב, אני מאמין שאותו תנא, התגלגל בתור הרמח"ל).
אם לנו ניתנו 613 מצוות, ולהם 7, אתה מבין שהנשמה שלנו גבוהה ושונה באופן משמעותי. מה שגם בא לידי ביטוי בעולם: אנחנו נוטים לקיצוניות למעלה או למטה. תלוי ברמת הדתיות. לא שחס ושלום יש לי משהו נגד אחיי החילוניים. שהם ברובם המכריע, תינוק שנשבה. ואני כבר לא מדבר על זה שחלק מהם חצי צדיקים אפילו כחילוניים...
וחזרתי לזמן קצר, כדי להתעמת איתכם קצת. כן, עם כולכם. אני שייך לזרם החרדי, ואני אוכיח לכם, על סמך היגיון, בצורה מכובדת, שאנחנו הצד הצודק.
תודה על ההקשבה, והמשך ערב נעים.